reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie?

Na szczęście mąż ostatnio rozważa pomiędzy Bartoszem a Filipem...

No i jak dziewczyny...u was nadal imiona pozostają te same??
U mnie maz się zdecydował na Filipa, choć liczyłam,ze skłoni się ku Bartoszowi..

U jak sie okazało,ze chłopaczek bedzie to trzeba było wymyślic imie dla chłopaczka...I mąż wybrał . Jednak bedzie Filip, choć nie wiem czy nie wolałabym Bartosza....no ale :-)

U nas tez od początku w opcji był Filip i jest....

reklama
:-D:-D:-D
Fajnie sie to teraz czyta.
Ja byłam pewna, ze nasza córeczka (chociaz nie znalismy płci ale bylismy przekonani ,ze to dziewczynka) bedzie Martynką, a mój mąż upierał sie ,ze na 100 proc bedzie Ewą.
Pod koniec ciązy mąz tak mnie jednak"urobił"(a wierzcie mi-on to potrafi, w końcu zawodowy negocjator) , ze zgodziłam sie na malutką Ewunię :-):-D:-D:-);-):-D

ja jak dziewczynka to OLIWIA :p albo JULIA a dla chlopca to Marcin lub Dawid

my tez juz postanowilismy chlopczyk bedzie Dawid a dziewczynka Oliwka

mi te sie bardzo podoba imie Oliwka i jak sie urodzi coreczka napewno tak jej dam na imie:-)

a ja chyba zmienie jak bedzie chlopczyk to nie Dawid a raczej dominik bedzie a jak dziewczynka to juz postanowione Oliwia

to tak samo jak my z mezem tez chcemy dopiero sie dowiedziec przy porodzie:tak:
a z imieniem im blizej lutego tym jestem bardziej niezdecydowana wczoraj wymyslilismy imie dla dziewczynki Weronika a dla chlopca to ja juz sama nie wiem:no:
a ja przez wiekszą część ciąży byłam pewna ze Oliwka w sumie jak szłam na porodówke to zadecydowałam dopiero ze dziewczynka to Weronika akurat 4 byly imieniny a chlopczyk Dominik

Ja już nawet nie wyliczę ile różnych imion braliśmy pod uwagę i jak długo wybieraliśmy i przebieraliśmy.... ale teraz oboje jesteśmy bardzo zadowoleni z imienia Milenka - Milusia - Milutka - Milutek.... :tak::-)

My z mężem od początku wiedzieliśmy ,ze będą poskie imiona i są :WOJCIECH DAMIAN(bo mężowi nic innego na drugie imię nie pasowalo) ZUZANNA ALEKSANDRA I GABRIELA WERONIKA :-D już jak były w brzuszku to mialy imiona ja wiedziałam że będę miala syna mówiłam Wojtuś ,tak samo z dziewczynkami Mieliśmy przy ostatniej ciązy bo nie wiedzieliśmy na sto procent jeszcze imię dla synka jaby sie urodził PIOTR SZYMON ale jest Gabriela

o rany jakie fajne wspomnienia z tymi imionami :-D
a wiecie co to macie sprzedam wam HIT lat 80
ja mialam sie nazywac Anna Maria a na drugie Karolina no i wszystko ustalone fajnie stoimi w kościele ( miałam 4 latka) no i ksiadz pyta tate jakie wybraliscie imie dla swojego dziecka a moj tata zrobil wielkie oczy i do mojej mamy
- Jagoda jak ona ma mieć na imie o rany niech będzie Karolina

:-D:-D:-D:-Dtak sie chlop przestraszyl calego napiecia

ja mialam sie nazywac Anna Maria a na drugie Karolina no i wszystko ustalone fajnie stoimi w kościele ( miałam 4 latka) no i ksiadz pyta tate jakie wybraliscie imie dla swojego dziecka a moj tata zrobil wielkie oczy i do mojej mamy

hm 4 latka i dopiero zgłosili w urzedzie :rofl2: po chrzcie:nerd::confused:,ze Karolina;-)
w kosciele sie imienia nie wybiera :baffled:
to co masz inaczej w dokumentach niz z chrztu
:confused:

A przez te 4 lata,jak na Ciebie wołali?

reklama
no mowili Karolina bo moja babci tak zawsze do mnie mowila zreszta u nas z tymi imionami zawsze bylo dziwnie moja kuzynka ma naprawde na imie Sylwia a każdy do niej Kasia mówi a dlaczego to w sumie nie wiem tak się mowi i juz
a co do urzędu to w sumie nie wiem - ale wiem ze moj dziadek ktorego nie poznałam byl wojskowym i w tamtych czasach wiele namieszał na złość swoim dzieciom z 1 małżeństwa wiecej nie wiem bo to temat TABU nawet teraz.
zreszta nie pytam bo to bolesne wsxpomnienia mojej mamy wiec po co.

Do góry