reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imie?

Na szczęście mąż ostatnio rozważa pomiędzy Bartoszem a Filipem...

No i jak dziewczyny...u was nadal imiona pozostają te same??
U mnie maz się zdecydował na Filipa, choć liczyłam,ze skłoni się ku Bartoszowi..

U jak sie okazało,ze chłopaczek bedzie to trzeba było wymyślic imie dla chłopaczka...I mąż wybrał . Jednak bedzie Filip, choć nie wiem czy nie wolałabym Bartosza....no ale :-)

U nas tez od początku w opcji był Filip i jest....

reklama
:-D:-D:-D
Fajnie sie to teraz czyta.
Ja byłam pewna, ze nasza córeczka (chociaz nie znalismy płci ale bylismy przekonani ,ze to dziewczynka) bedzie Martynką, a mój mąż upierał sie ,ze na 100 proc bedzie Ewą.
Pod koniec ciązy mąz tak mnie jednak"urobił"(a wierzcie mi-on to potrafi, w końcu zawodowy negocjator) , ze zgodziłam sie na malutką Ewunię :-):-D:-D:-);-):-D

ja jak dziewczynka to OLIWIA :p albo JULIA a dla chlopca to Marcin lub Dawid

my tez juz postanowilismy chlopczyk bedzie Dawid a dziewczynka Oliwka

mi te sie bardzo podoba imie Oliwka i jak sie urodzi coreczka napewno tak jej dam na imie:-)

a ja chyba zmienie jak bedzie chlopczyk to nie Dawid a raczej dominik bedzie a jak dziewczynka to juz postanowione Oliwia

to tak samo jak my z mezem tez chcemy dopiero sie dowiedziec przy porodzie:tak:
a z imieniem im blizej lutego tym jestem bardziej niezdecydowana wczoraj wymyslilismy imie dla dziewczynki Weronika a dla chlopca to ja juz sama nie wiem:no:
a ja przez wiekszą część ciąży byłam pewna ze Oliwka w sumie jak szłam na porodówke to zadecydowałam dopiero ze dziewczynka to Weronika akurat 4 byly imieniny a chlopczyk Dominik

Ja już nawet nie wyliczę ile różnych imion braliśmy pod uwagę i jak długo wybieraliśmy i przebieraliśmy.... ale teraz oboje jesteśmy bardzo zadowoleni z imienia Milenka - Milusia - Milutka - Milutek.... :tak::-)

My z mężem od początku wiedzieliśmy ,ze będą poskie imiona i są :WOJCIECH DAMIAN(bo mężowi nic innego na drugie imię nie pasowalo) ZUZANNA ALEKSANDRA I GABRIELA WERONIKA :-D już jak były w brzuszku to mialy imiona ja wiedziałam że będę miala syna mówiłam Wojtuś ,tak samo z dziewczynkami Mieliśmy przy ostatniej ciązy bo nie wiedzieliśmy na sto procent jeszcze imię dla synka jaby sie urodził PIOTR SZYMON ale jest Gabriela

o rany jakie fajne wspomnienia z tymi imionami :-D
a wiecie co to macie sprzedam wam HIT lat 80
ja mialam sie nazywac Anna Maria a na drugie Karolina no i wszystko ustalone fajnie stoimi w kościele ( miałam 4 latka) no i ksiadz pyta tate jakie wybraliscie imie dla swojego dziecka a moj tata zrobil wielkie oczy i do mojej mamy
- Jagoda jak ona ma mieć na imie o rany niech będzie Karolina

:-D:-D:-D:-Dtak sie chlop przestraszyl calego napiecia

ja mialam sie nazywac Anna Maria a na drugie Karolina no i wszystko ustalone fajnie stoimi w kościele ( miałam 4 latka) no i ksiadz pyta tate jakie wybraliscie imie dla swojego dziecka a moj tata zrobil wielkie oczy i do mojej mamy

hm 4 latka i dopiero zgłosili w urzedzie :rofl2: po chrzcie:nerd::confused:,ze Karolina;-)
w kosciele sie imienia nie wybiera :baffled:
to co masz inaczej w dokumentach niz z chrztu
:confused:

A przez te 4 lata,jak na Ciebie wołali?

reklama
no mowili Karolina bo moja babci tak zawsze do mnie mowila zreszta u nas z tymi imionami zawsze bylo dziwnie moja kuzynka ma naprawde na imie Sylwia a każdy do niej Kasia mówi a dlaczego to w sumie nie wiem tak się mowi i juz
a co do urzędu to w sumie nie wiem - ale wiem ze moj dziadek ktorego nie poznałam byl wojskowym i w tamtych czasach wiele namieszał na złość swoim dzieciom z 1 małżeństwa wiecej nie wiem bo to temat TABU nawet teraz.
zreszta nie pytam bo to bolesne wsxpomnienia mojej mamy wiec po co.

Do góry