reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Haha imiona ;) dla mnie najgorsze z tego wszystkiego. Zawsze wybieramy, a i tak do końca nie jesteśmy przekonani i dajemy zupełnie inne ;)

U nas zostały w końcu Emilia i Milena. Podobają nam się obojgu i w sumie fajnie można je zdrobnić i są takie dziewczęce. No i skoro dziewczynki już są to i imiona w końcu przesądzone. Więcej dzieci w najbliższym dziesięcioleciu nie planuje więc mogę spokojnie zapomnieć o procesie wybierania imion :D uff xD

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
Szczesliwa,

A jak ;) miała być Zuza i Julka/Hania.

Ale my już tak lubimy najpierw rozgadac wszystkim jedno, a potem wybrać zupełnie inne :D
W każdym razie też się cieszę, że już mamy to za sobą. W gruncie rzeczy wcale nie jest tak łatwo zdecydować się na imię dla swojego dziecka :no: przynajmniej ja mam takie odczucia.

Szczesliwa,

A jak ;) miała być Zuza i Julka/Hania.

Ale my już tak lubimy najpierw rozgadac wszystkim jedno, a potem wybrać zupełnie inne :D
W każdym razie też się cieszę, że już mamy to za sobą. W gruncie rzeczy wcale nie jest tak łatwo zdecydować się na imię dla swojego dziecka :no: przynajmniej ja mam takie odczucia.

Bo to nie jest taka łatwa sprawa. Też tak uważam. Raz, że dziecko dwojga ludzi, więc wypadałoby uzgodnić z partnerem (o ile jest i o ile go to interesuje, bo spotkałam się z takimi co im ten temat kompletnie wisi). No i też z tyłu głowy jest, żeby dziecku siary w przyszłości imieniem nie narobić. My z mężem długo na ten temat gadaliśmy. Przy córce bardzo podobało mi się imię Maja. Rzuciłam propozycję. Mąż o nim nie myślał, ale mu się bardzo spodobało. I jest Maja. Przy synach mąż bardzo chciał Jana. Ja nie miałam nic przeciwko. Fajne imię. Dorzuciłam Jakuba do Jana. Mąż na tak. I zostali Jasiek i Kuba, co już by chcieli świat oglądać po drugiej stronie brzucha ;-).

ladyk zastanów się jeszcze raz nad imionami dla chłopaków, bo oni jeszcze nie wyszli a już takie łobuziaki ;-) tak im wszędzie śpieszno :-)

Macie rację, że to trudny wybór. Ja cały czas się waham i co jakies imię mi przypasuje, to po jakims czasie odchodzi. Nie zdziwię się jak po porodzie przez dłuższy czas dziecko nie będzie miało imienia :szok:;-)

My dla dziewczynki dłuuuuugo przed zajściem w ciąże wybraliśmy imię Maja, ale ... będziemy mieli syna :D
Tu już nie było tak łatwo, jest wiele świetnych imion, ale padło w końcu na Antoni.
Przyznam szczerze, że troche sie obawiam o to, czy właścicielowi się spodoba, ale wydaje mi się, że "stare" imiona wracają do łask i nasz Antoś nie będzie odstawał wsród rówieśników z powodu takiego imienia.

U nas była Hania od początku, bo to po mojej zmarłej Mamie. M. Ją bardzo lubił, więc nie miał nic przeciwko temu :)
Teraz z wyborem było gorzej...no ale w końcu padło na Karola :)

Ladyk, Jaś i Kuba to świetne imiona!

My dla dziewczynki dłuuuuugo przed zajściem w ciąże wybraliśmy imię Maja, ale ... będziemy mieli syna :D
Tu już nie było tak łatwo, jest wiele świetnych imion, ale padło w końcu na Antoni.
Przyznam szczerze, że troche sie obawiam o to, czy właścicielowi się spodoba, ale wydaje mi się, że "stare" imiona wracają do łask i nasz Antoś nie będzie odstawał wsród rówieśników z powodu takiego imienia.

Antosiów jest maaaaaasa ;) Tak jak Stasiów i Franków :) Na pewno Wasz synek nie będzie, jak piszesz, "dostawał". Pewnie będzie jednym z trzech Antków w klasie :D
Mnie się bardzo podobają te "stare" imiona, Karol też się do nich zalicza :)

a mnie sie ostatnio spodobao imie Millie, tak ma na imie dziewczynka w Mai klasie i jak uslyszalam to tak mi w ucho wpadlo ;) fajne jest mysle, ale u nas juz od poczatku mowimy Erin i pewnie tak zostanie bo dziewczynki tez juz sie przezwyczaily do tego imienia :)

reklama
Brajan rzeczywiście... nie wiedziałam że jest takie imię... Nie ogarniam spolszczania. Nie ogarniam też Polaków mieszkających w Polsce dających na imię córce Jessica albo Kevin. Ale tak samo dziwię się Polskim parą mieszkającym za granicą na stałe i dającym dzieciom imiona na których "tutejsi" łamią sobie języki.

Do góry