reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Dolga ja się chyba już przyzwyczaiłam do tego imienia, no i w sumie mi też się podoba. Ale to na tym koniec. Reszta świata uważa, że chcemy skrzywdzić dziecko. Moi rodzice którzy mieli kupić wózek powiedzieli, że kupią ale dopiero jak zarejestrujemy dziecko z innym (obojętnie jakim bo każde inne lepsze) imieniem. Także tego , wózek chyba jednak używany będę miała :p

reklama
Colly szczerze? nie zadowalaj mamy, taty, cioci czy babci. Jak cos psiocza to powiedz czy im ktoś mówił jak oni maja ciebie nazwać ... ja nie wiem po co rodzina ingeruje w takie sprawy. Ariel to piękne imię. przecież nie chcecie mu dać na imię "kupa" ...

Dolga ja się chyba już przyzwyczaiłam do tego imienia, no i w sumie mi też się podoba. Ale to na tym koniec. Reszta świata uważa, że chcemy skrzywdzić dziecko. Moi rodzice którzy mieli kupić wózek powiedzieli, że kupią ale dopiero jak zarejestrujemy dziecko z innym (obojętnie jakim bo każde inne lepsze) imieniem. Także tego , wózek chyba jednak używany będę miała :p

Nie rozumiem. To Wasze dziecko i Wasza decyzja. Dobrze, że nie powiedzieli, że kupią wózek jak sami będą mogli wybrać imię dla dziecka.

Colly nie ulegajcie presji bo bedziecie zalowac, to Wasze dzieciatko Wy bedziecie wychowywac i to do Was nalezy wybor imienia, rodzina miala juz swoja szane, jak im malo bylo to mogli wiecej sztuk splodzic i sobie ponazywac a Wasze dziecko nazwijcie tak jak Wam sie podoba :)

colly no właśnie... sorki ale gadanie "daj dziecku na imię Jaś bo nie kupię ci wózka" jest żałosne I ja bym poradzila wepchać sobie taki prezent w odbyt ...

Oooj dziewczyny, ja uważam, że takie gadanie jest urocze :) przecież i tak wiadomo że zrobie tak jak sama będę chciała i prędzej kupie używany wózek niż dam komuś moje dziecko nazwać. A moi rodzice pewnie myślą, że nadal jestem ich małą dziewczynką i mają wpływ na moje decyzje (chociaż na pewno gdzieś z tyłu głowy wiedzą, że to nieprawda ale nie dopuszczają tej myśli do siebie)
Wydaje mi się, że jeszcze trochę i się ogarną a jak nie to trudno. Ten wózek to i tak poł biedy, słyszałam o gorszych przypadkach (rodzice znajomej nie zaakceptowali imienia dziecka i zwracali się do niego jakimś innym, swoim imieniem. A że ona biedna musiala szybko wracać do pracy to jeszcze wdzięczna rodzicom była, że w ogóle się dzieckiem zajeli. Ciekawa jestem jak teraz do dziecka mówią jak starsze).
Chociaż fakt jest taki że moi rodzice zniżają się do bardzo nieładnych zagrań to nie odbieram tego jakoś specjalnie. Nie to nie, zbyt dumna jestem żeby se sama nie poradzić :p ale ja to taka złośnica jestem, zosia samosia, najmądrzejsza i wszystko musi być po mojemu. Gorzej jakby na jakąś pierdołe trafiło.

Dream to nie jest tak ze mi się nie podobają stare imiona, ale te akurat nie, a np mój synek ma stare imię, Nikodemow to znam tylko starych dziadków :)
A ja znam samych małych Nikosiów :D Hahaha :)

colly no właśnie... sorki ale gadanie "daj dziecku na imię Jaś bo nie kupię ci wózka" jest żałosne I ja bym poradzila wepchać sobie taki prezent w odbyt ...
Linda jak zwykle dobitna. Ale to prawda, to żałosne jest. Niech spier... mieli swoje dzieci - nazwali je po swojemu. Od Waszych wara. O!

reklama
Do góry