reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

reklama
haha ja imiona wybralam, a po dziadkach to raczej podziekuje, bo jakbym miala nazwać: Józek, Stasiek czy Remigiusz, chociaz moja tesciowa bardzo by tego chciala

Stasio słodko ;) ja mam I dziadka I teścia Stasi I bardzo lubie to imię. Wogole to mam zamiar powiedzieć że miał być teraz Staś ale wyszła Nell hehe

E tam, chyba przesadzasz :) Gdyby tak patrzeć to pani Kasi dorosłej trzeba by mówić pani Katarzyno, a przecież mówią ludzie zmiękczając - pani Kasiu. Także wątpię aby mówili pani Antonino, będzie pani Tosia albo być może jeszcze jakaś inna odmiana tego imienia :)

Dream ale to absolutnie tylko moje zdanie. Ja juz pisałam wcześniej, że Tosia mi się podoba ale Antonina niekoniecznie i to była taka uwaga odnośnie tego co napisała Akatsuki. Bo w sumie ja w tych kategoriach nie myślałam wcześniej jak dawałam imię np. Zuzi. Zuzia świetne dla małej dziewczynki ale potem to już pani Zuzanno :-) jak sobie moją szaloną córkę wyobrażam i ze ktoś tak się do niej zwraca to śmiać mi się chce :p
Mnie ciągle pytają jak moje imię się zdrabnia bo Dolores to tak poważnie brzmi. A ja mam kurde 33 lata to chyba już jestem poważna i nie widzę powodów, żeby obcy ludzie mówili do mnie Dalu czy Dolu.

Fajnie, że Wy już takie zdecydowane jesteście. U mnie żadnych nowych pomysłów i nie wiem cały czas kto to będzie. Czy Piotr czy Dima czy jeszcze inaczej. Teraz to już sama nie wiem bo nic mi nie odpowiada :-(

haha ja imiona wybralam, a po dziadkach to raczej podziekuje, bo jakbym miala nazwać: Józek, Stasiek czy Remigiusz, chociaz moja tesciowa bardzo by tego chciala
Jesteś niesprawiedliwa... stare imiona też są piękne. Staś to akurat fajne imię i Remik też na czasie. Józka tylko bym odrzuciła ;)

A ja jak już pisałąm coś czuje że będzie synek u Was :) Ale moge się mylić ;)
Ja też obstawiam u Kamili synka :)

Dream ale to absolutnie tylko moje zdanie. (...) Mnie ciągle pytają jak moje imię się zdrabnia bo Dolores to tak poważnie brzmi. A ja mam kurde 33 lata to chyba już jestem poważna i nie widzę powodów, żeby obcy ludzie mówili do mnie Dalu czy Dolu. Fajnie, że Wy już takie zdecydowane jesteście. U mnie żadnych nowych pomysłów i nie wiem cały czas kto to będzie. Czy Piotr czy Dima czy jeszcze inaczej. Teraz to już sama nie wiem bo nic mi nie odpowiada :-(
Oj tam, a nie mówią Donia do Ciebie? albo Dora? Przyjdzie czas i przyjdzie też to imię dla Synusia ;) Zobaczysz ;) Teraz się tym zajmujesz, a jeszcze i tak masz sporo czasu :)

reklama
Doris a imiona takie jak np Borys?? Brzmi pół na pół Polsko-Rosyjsko ;)

Borys dla mnie ok. W sumie o takiej opcji tez rozmawialiśmy i nie pamiętam co Ukrainiec powiedział. Problem w tym, że on się uparł na tego Dimę i w tej kwestii jest jak beton! Mi się jeszcze bardzo podoba Sergiej, jemu też ale jeden z jego trenerów, bardzo znany tancerz ma tak na imię no i oczywiście my nie możemy nazwać tak syna bo wszyscy w tym światku będą uważali, że to z powodu Surkova... Szaleństwo!

Dream jak byłam dzieckiem w domu mówili do mnie Dala, na podwórku Dalka, w szkole Dolka... teraz znajomi mówią Dola, Dolka.

Do góry