reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

E tam, chyba przesadzasz :) Gdyby tak patrzeć to pani Kasi dorosłej trzeba by mówić pani Katarzyno, a przecież mówią ludzie zmiękczając - pani Kasiu. Także wątpię aby mówili pani Antonino, będzie pani Tosia albo być może jeszcze jakaś inna odmiana tego imienia :)

reklama
Pola ok, wg mnie nie daje wiele możliwości odmiany, w sam raz imię dla nastolatki ale już dla dorosłej osoby tak średnio dumnie brzmi. No ale to wam się musi podobać a nie nam ;)) imię podobno trzeba czuć - jak czujesz Pole to śmiało ;)

No już sama nie wiem czy czuję. :-) Mojemu M. się nie podoba, bo brzmi jak pole, ale ustąpił, bo jego Liwia została spacyfikowana i więcej pomysłów nie ma, a wszystkie inne, która wymyśliłam są jego zdaniem jeszcze gorsze. :laugh2:

Forsowałam je usilnie, ale jak mi się udało to sama nie wiem... Jeszcze się muszę zastanowić. Jako cieżarówa jestem cosik niezdecydowana.

Ja juz wcześniej pisałam, że mi się Pola podoba. Dorosłą Polę tez jestem sobie w stanie wyobrazić, nawet bardziej niż np Tosię bo wtedy to już się będą zwracać Pani Antonino :-/ w sumie trzeba to rozważać pod kątem osób dorosłych bo przecież nasze dzieci nie będą wiecznie malutkie.

Doris ja do swojej ciągle mówię Antonina, dla nas to piękne Polskie szlacheckie imię. Ale to nasz gust. Natomiast nie nazwała bym dziecka Vivianne, Victoria, Estelle itp. bo nam się nie podoba i tyle. Mamy tyle pięknych imion.

Brzuszkowa to Franciszka i pewnie będzie własnie Franciszką, Antonina do brzucha woła Frania, Frania i bardzo jej się podoba. Zastanawialiśmy się nad Anielą, ale dwa na A to przesada :-)

Hania, Marysia, Leon, Karol piękne imiona :tak::tak: Zresztą o gustach się nie dyskutuje to nasze dzieci i mamy prawo nazywać jak chcemy.

Ja juz wcześniej pisałam, że mi się Pola podoba. Dorosłą Polę tez jestem sobie w stanie wyobrazić, nawet bardziej niż np Tosię bo wtedy to już się będą zwracać Pani Antonino :-/ w sumie trzeba to rozważać pod kątem osób dorosłych bo przecież nasze dzieci nie będą wiecznie malutkie.

Babcia Pola brzmi spoko :-D, pani Pola już dziwnie... :p

Choć kwestia przyzwyczajenia, babcia Daria też brzmi idiotycznie... :-D

dbdg Liwia bardzo ładnie, sama chciałam ale M "nie czuje" Liwii poza tym stwierdził że nie możemy mieć wszystkie imienia na "L" bo tak dziwnie O_O ...
najlepiej moim zdaniem nazwać dziecko imieniem które coś znaczy dla rodziców bo imię jest z nami do końca życia I stanowi część charakteru. Moja pierworodna ma imię z tyloma historiami w tle że jak kiedyś zacznie zdziwiac to jej wytłumaczę dlaczego ma takie imię I na pewno przyzna że jest piękne ;) a jak nie to I tak peszek - imie nadane ;P
Największym błędem rodziców jest zbytnie sugerowanie się opinią innych - ciocia czy sasiadka mają swoje dzieci I niech je nazywają jak chcą. nikt nie powinien komentować no chyba że tak jak Ty się pytasz co sądzimy to ci odpowiadamy ;)

reklama
pytałam go trzy razy czy na pewno nie zmieni zdania I czy "czuje" I czy mogę już mówić ludziom. Powiedział że tak. święto lasu!!

Do góry