reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Ech, ja jakoś nie mogę się przełamać i nie mówię raczej do brzucha... :(

Dbdg nie przejmuj się, ja pamiętam, że w pierwszej ciąży nie rozmawiałam z brzuchem. Jakoś o tym nie myślałam. W drugiej już nawiązałam kontakt ;-)
A teraz ponieważ nie wiem jak mój syn będzie miał na imię mówię po prostu "synu" :-) zazwyczaj upominam go jak się kotłuje nieustannie przez dwie godziny tak jak dzisiaj wieczorem :-)

reklama
So _happy zainspirowałas mnie, Leonek mi się spodobał, choć teraz coś dumam o Borysie haha sama jestem nieZdecydowana, dlatego czekam na nową propozycję

Mi się zawsze Kajtus podobał, ale to napewno tez odpadnie w przebiegach :p

Akatsuki oczywiście mowie Leonek do brzucha przy moim żeby go zmotywować, ale on jakoś nie reaguje, obiecał ze jutro pomyśli, wiec musze nie zapomnieć go nękać cały dzień ;)

A ja oprócz robienia na złość swojemu to do brzucha tez nie gadam, no juz tak mam poprostu, chociaż teraz to i tak czasami sir zdarzy , bo w pierwszej ciąży to w ogóle

dolga mi tez bardzo sie Borys podoba ale M absolutnie się nie zgodził
a u nas Leonek chyba zostaje bo dzieci cały czas mówią a Leonkowi kupimy to a jak Leonek się urodzi

(...)A ja oprócz robienia na złość swojemu to do brzucha tez nie gadam, no juz tak mam poprostu, chociaż teraz to i tak czasami sir zdarzy , bo w pierwszej ciąży to w ogóle
Powiem Ci, że ja w pierwszej ciąży bardzo gadałam do córci, a teraz praktycznie w ogóle. I czasem normalnie miewam z tego powodu wyrzuty sumienia... :(

Raju dziewczyny wy juz na takim zaawansowanym etapie z imionami ;) u nas pustka nic a nic zero pomyslu :/
Dla dziewczynki mam pełno pomysłów a dla chłopca zero :/

Leon bardzo fajne, podoba mi się, przy chłopaku pewnie brałabym pod uwagę, ale chyba jednak muszę zacząć myśleć na dziewczyńskim skoro ma być córa. I tu jakoś pustka, niby jeszcze czasu jest. Chciałabym nieoklepane, niezbyt długie. Pierworodny wymyślił dla siostry Hania :-)a dla brata Jurek:szok:. Niby Hania ładne ale Hanka czy Hanna już nie. Podoba mi się Weronika może Nina, a może tak jak babcia- Marysia, albo po prababci Emilia. Mój M. jeszcze się nie wypowiadał w kwestii imion ale ja nie naciskam. Z Rafałem też do końca byliśmy nie zdecydowani ale jakoś najlepiej nam pasowało.

Hania ładnie, u nas trochę dużo Han, ale i tak mi się to imię podoba ;) a Jurek hm... Kwestia gustu hehe

reklama
Do góry