reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Powiem Ci, że ja w pierwszej ciąży bardzo gadałam do córci, a teraz praktycznie w ogóle. I czasem normalnie miewam z tego powodu wyrzuty sumienia... :(

Mam to samo... bardzo rzadko coś do Karola mówię a do Hani ciągle coś gadałam :/ I też mam wyrzuty sumienia.

Hanna to moim zdaniem piękne imię :) Jest uniwersalne, w każdym kraju można go używać i jest od niego tyyyyle zdrobnień!
Moja Hania ma imię, po mojej zmarłej Mamie, więc dodatkowo ma ono dla mnie ogromne znaczenie.

reklama
Hania bardzo ładne imię tylko bardzo popularne, Marysia tez mi sie podoba ale tez jest dużo,
ja do brzucha tez nie mówię nie mam kiedy, za to dzieci czesto z małym Leonkiem rozmawiają, głaskają go,
mówią o nim cały czas, strasznie mnie to rozczula, bo sami sa mali a tak strasznie się cieszą z braciszka

szczesliwa ja nie mowie ze nie fajne :p ale ja bym swojego dzieck tak nie nazwała :)

dzisiaj jest klotnia z moim, bo mnie zwodzi i dalej nie chce szukac imienia, ciagle jakies wymowki, no rozniose go zaraz wrr.... trudno odkladam sprawe, ja swoje typy mam a jego najwyzej juz o zdanie nie zapytam i nazwe jak sama chce ooo i tak bedzie :)

Mam to samo... bardzo rzadko coś do Karola mówię a do Hani ciągle coś gadałam :/ I też mam wyrzuty sumienia.
Hanna to moim zdaniem piękne imię :) Jest uniwersalne, w każdym kraju można go używać i jest od niego tyyyyle zdrobnień!
Moja Hania ma imię, po mojej zmarłej Mamie, więc dodatkowo ma ono dla mnie ogromne znaczenie.
Olek będzie miał imię po pradziadku, aczkolwiek ten jeszcze żyje ;) oby jak najdłużej. Nie mniej jednak rozumiem dodatkowe znaczenie... Może zaczniemy potem gadać do tych bebzunów... nie wiadomo.

Leon to cudne imię, choć jak jeszcze było wiadomo, że syn to nikt w rodzinie, z M. na czele nie podzielał moich zachwytów. [emoji16]
A co sądzicie o imieniu Pola? Mi sie bardzo podobało, a teraz mam zgodę i nie jestem pewna, hmmm.

Pola ok, wg mnie nie daje wiele możliwości odmiany, w sam raz imię dla nastolatki ale już dla dorosłej osoby tak średnio dumnie brzmi. No ale to wam się musi podobać a nie nam ;)) imię podobno trzeba czuć - jak czujesz Pole to śmiało ;)

reklama
Ja juz wcześniej pisałam, że mi się Pola podoba. Dorosłą Polę tez jestem sobie w stanie wyobrazić, nawet bardziej niż np Tosię bo wtedy to już się będą zwracać Pani Antonino :-/ w sumie trzeba to rozważać pod kątem osób dorosłych bo przecież nasze dzieci nie będą wiecznie malutkie.

Do góry