reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

reklama
Wczoraj wypożyczylam książkę z 7000 imion z całego świata, przebrnelismy przez całą I mamy dokładnie to co mieliśmy na początku ;D nic.

7tys imion i już wszystkie przerobiłaś? Szacun :-) Ja mam dość przeglądania stron z polskimi imionami, a co dopiero z imionami z całego świata ;-)

znaczy to nie jest tak że nie wybraliśmy nic a nic, bo wciąż mamy Ninę, tylko że z Lari to ja wiedziałam ze to imie będzie i bylo dla mnie to takie naturalne a teraz przychodzi mi trochę ciężej ...

ja uważam ze imię sie ma podobac rodzicom , nigdy nie będzie się podobac kazdemy i nie ma się co tym przejmowac,

DOKŁADNIE myślę identycznie, my mamy Bartusia i nie każdemu w rodzinie się podoba,bo jednemu kojarzy się z taki,innemu z innym itp. a mi szczerze wisi to koło pisi o! Ma się podobać nam,nam się kojarzy super o to jest najważniejsze

Lista byłaby zdyb długa jakbym miała wszystko napisać :-) Mąż teraz chce Karolinka, córka Emilia. Dałam mężowi kartkę z imionami, które występują też na islandii i u nas nie są "dziwne" to powiedział, że z tych to Emilia może być. Ja mówię "teraz?!" Zanim zaszłam w ciążę to chciałam takie imię, a on się nie zgadzał, więc się odzwyczaiłam, a on mi teraz wyskakuje, że może być. :wściekła/y: Padło też wcześniej Aleksandra, ale córka wymawia je z islandzkim akcentem, bo zna to imię z przedszkola i jest Alesandra i to mi się nie podoba. Teraz jestem na atapie przeglądania stron i zapisywania na kartce imion, które "mogą być". Może coś z tego uda się wybrać. Chciałabym żeby córka coś wybrała, ale jej się podoba wszystko co się jej zaproponuje :-D Wczoraj na propozycję Julita zaczęła się śmiać i powiedziała, że to śmieszne, bo podobne do Jowita :-)

A u nas jest postęp. Wczoraj wieczorem rozmawiałam poważnie z Ł i on chce na pewno Wiktorie i drugie to Antonina lub Irmina - to ostatnie po jego babci. Ja bym chciała Julite, Julie, Alicję, Milenę, Emilie, Aurelie, Angelike, Emme ale narazie Ł się nie zgadza wiec zostaje Wiktoria puki co, a nad drugim będziemy tluc talerze chyba. Chociaż i Irmina i Tośka mi się podobają, to wolałabym by druga dziewczynka miała takie delikatne i dziewczęce imię.

Za to jest zgoda w przypadku imion drugich będzie Wiktoria drugim Ewa i Druga dziewczynka będzie Wioletta.

A nasza Jagoda na drugie ma Anna.

No ale jakiś postęp mamy!

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry