reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Ewa - ja cały czas mam nadzieję, że on żartuje i pewnie tak jest...co nie przszkadza mu mówić jak chłopak to Gerwazy...

A Michały sa fajne - mój brat to Michał , dobardzo dobry kolega Michał - więc spokojnie możesz nazwać synusia Michałem...

reklama
A mi się coś Daniel "odwiduje" ... Ale Y, się wkurza i mówi to jakie inne?
Myślałby kto że są na świecie tylko dwa męskie imiona.. jego i Daniel... :-D

sanya- mi daniel bardzo dobrze się kojarzy:tak: i tez brałam pod uwage to imię, ale P. postawił na swoim:-D michał- i koniec:-D

Sanya - Wy macie trochę utrudnione z racji kompromisu kulturowego, ale zobaczysz, że wpadniecie na jakieś fajne imię z nienacka:-) Albo będzie Daniel:-)

Ostatnio dostałam nerwa jak grymasił i wymyśliłam,że damy jedno imię tradycyjne polskie i jedno izraelskie lub żydowskie.
I wyszły mi np takie potworności:
Mściwoj Eliyahu, Menachem Bożydar albo Malachi Grzmisław.

najgorzej z nazwiskiem to skolegować... Daniel ładnie, ale jak on dalej będzie mi fochem rzucał to jak mi dentysta niemiły sam będzie wymyślał:tak:

Kiedyś myślałam o imieniu Benjamin ale połowa naszych znajomych ma tak na imię.
A tak serio to naprawdę ciężko podjąć decyzję o imieniu, nie wiedzialam ,że to jeden z trudniejszych etapów ;-)

tez przyznam ze nie jest latwo ... choc jak patrze na moja martyne to jakos spokojna jestem ze dobrze imie wybralismy ...
choc jak juz pisalam - ona w tym swoj udzial tez miala ;-)wiec sumienie mam calkowicie czyste :-D

Ewa - Michał to fajne imię.
Klajo - nie uwierzysz ale moj brat tez jest Michał :tak:
A u mnie nadal Aleksander chyba że Kubica zdobęcie I miejsce w F1 ;-) moze uda sie wynegocjowac Roberta :-D a dla dziewczynki Weronika, Nikola.

U mnie nadal jest i zostaje Szymek .. mi się podoba J. tez mówi że ładnie, teściowa do mojego brzucha woła Szymek, bo mówi że ładnie, więc wszystkim dogodziłam tym imieniem.. i chyba już mi się nie odwidzi..
Do nazwiska też pasuje, no i krzywdy dziecku też nie zrobie ..

Michał ma na imię starszy syn J.. Michały to zwykle fajne " towary " hi hi

Sanya - z tych połączeń najlepszy ten Bożydar ..
A tak na serio naprawdę macie trudny wybór żeby pogodzić wszystkich. ale może lepiej dać polskie imie bo nazwisko nie polskie bedzie. Piszę tak dlatego że mam kuzynkę która jest pół hinduską , i ma jego nazwisko.. i kiedyś mi powiedziała, że nie lubi swojego nazwiska i że bardzo sie cieszy że imię ma polskie, bo jest polką ..może to nie jest jakis wyznacznik a ona jest dorosła i sama teraz decyduje ale wiesz jakie czasem są dzieciaki, z jej nazwiska się smiali w podstawówce ale chyba tylko i wyłącznie dlatego że nie potrafili go przeczytać , a gdyby imię jeszcze miała nie nasze to już by jej zyć nie dali.. no chyba że dacie jakies inne jako drugie ..

Będzie miał tylko jedno imię :tak:

Będzie Daniel albo coś mi wleci do łba w ostatniej chwili. Daniel to imię uniwersalne coś jak moje haha nawet pisownia wszędzie taka sama, no może oprócz cyrylicy, greki i hebrajskiego :-D:-D:-D

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry