reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

sylvi - doskonale cię rozumiem. My daliśmy naszemu synkowi Tymoteusz. No niby takie oryginalne - a tu się okazało nagle że w przedszkolu jest trzech Tymków, w szkole dwu, a imię jest coraz popularniejsze. Córce chciałam dać Marianna - zostało Anna-Maria i jest jedyną Anką w całym przedszkolu o dziwo :)
Zobaczymy jak będzie z Marysią. Na razie wszyscy wzdychają z ulgą że nie Wawrzyniec ;)
A ja lubię oryginalne imiona - jakoś z nich niezwyczajni ludzie wyrastają
Mam koleżankę Ksenię - jest malarką i wyjątkową indywidualistką, i kolegę Leonarda co oprócz burzy loków posiada twórczą głowę.

reklama
Za moich czasów, kiedy sama chodziłam do szkoły, w podstawówce byłam jedną z 6 Anek w klasie, w gimnazjum byłyśmy 4, w liceum 5, straszna wtedy była mania na Anie :)
sylvi, jakbym miała mieć chłopca, to właśnie albo Filip, albo Kacper, chociaż na Kacpra małżon nie chciał się zgodzić, ale strasznie mi się to imię podoba :)

u nas miala byc ZOSIA..... ale moj maz stwierdzil ze bardzo podoba mu sie ZUZANNA i dlatego nasza coreczka bedzie ZUZANNA ZOFIA:-)

No u nas bedzie Eliza ale ostatnio cos mi po głowie chodzi Laura i męzowi w sumie bardziej sie to imię podoba, bo ma więcej zrobnień.

Moi sąsiedzi mają Laurę i też wołają Laurka lub Laurunia a ich syn nie potrafi mówić głoski R i mówi do niej Lałła;);)

Kurcze widzę, ze nie tylko dla mnie wybor imienia to wielki dylemat...
Któraś z Was napisała Nataniel, dotychczas nie brałm pod uwagę tego imienia, a jakoś mi tak"zabrzmiało" fajnie, także to grupy Bartuś, Miłoszek, Ingaś teraz doszedł Nataniel :-)
Gdyby mój mąż zgodził się na Macieja to pewnie juz na początku ciązy bym mogła wiedzieć jak synusia nazwę, a że jemu tylko w głowie "Maciuś z Klanu" to powiedział kategoryczne "nie" i dlatego całą ciąże myslimy nad innym imieniem :p

Mi oczywiście z tej grupy najabrdziej podoba sie Bartuś....a Maciek tez mi sie jakos źle kojarzy....skojarzenia rzecz przekleta;-)

reklama
Mam brata Maćka i gdyby nie to, to chętnie bym tak syna nazwała, chociaż to imię jakoś często noszą niezłe ananaski ;) Fajne jest pod tym względem, że ma dużo zdrobnień i odmian :)

Do góry