reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
Ja jak byłam mniejsza to miałam koziołka, który nazywał się Maciuś, więc pomijając klan nie kojarzy mi się najlepiej dla dziecka. Z wymienionych podoba mi się Miłosz i Tymon, choć bardziej chyba Tymoteusz.

Z to ja już na 90% wybrałam imię dla mojego synka. Nie będzie Adaś, jak tata, choć skoro się rozstaliśmy, to już by mi nie przeszkadzało, bo zawsze chciałam mieć Adasia.
Z to najprawdopodobniej będzie Jan, bo podoba mi się w każdej postaci: Jan, Jaś, Jasiek, Janek... :-)

U nas mało komu się Michał-Wojciech podoba a to przecież nasze dziecko i ja zdania nie zmienię!!
Wkurzam się czasem , bo ludzie mówią...Michał?! A to już lepszych imion nie ma??
Masakra jakaś.
U nas od kiedy się kochamy bez zabezpieczenia , zawsze mówiliśmy , że idziemy robić michasia i tak już zostało , zrobiliśmy co chcieliśmy - a ludzie są wredni

U nas mało komu się Michał-Wojciech podoba a to przecież nasze dziecko i ja zdania nie zmienię!!
Wkurzam się czasem , bo ludzie mówią...Michał?! A to już lepszych imion nie ma??
Masakra jakaś.
U nas od kiedy się kochamy bez zabezpieczenia , zawsze mówiliśmy , że idziemy robić michasia i tak już zostało , zrobiliśmy co chcieliśmy - a ludzie są wredni

nas też się czasami pytają "dlaczego Szymuś, przecież Bartuś ładniejsze":/ Zdecydowaliśmy się na Szymonka bo z hebrajskiego oznacza "Bóg wysłuchał", a ponieważ długo staraliśmy się o niego i dużo przeszliśmy to zdecydowałam, że chcę nadac mu właśnie to imię. Ludzie po takiej odpowiedzi nic nie mówia :-)

u mnie kreca na antonine co to za imie, a co tam wazne ze nam sie podoba a i zdrobnienia fajne tosia, antosia :) miska juz umie mowic tosia. zreszta u nas imiona byly wybrane zanim zaszlam w ciaze i nic nie zmienialismy a ze innym sie nie podoba to trudno. ostatnio tez sie przyczepili do tego ze jest michalina i teraz bedzie antonina

witajcie...
wszystkie imiona są ładne....poprostu trzeba je ładnie wymawiac.....:)ja ma duża rodzine i wszyscy jestesmy dosyc zżyci i wóbór imienia byl mocno okrojony....a mam dwóch synków wiec dwa razy gorzej bylo:)pierwszy syn ma imie po swoim tacie - Darek...drugi troche po cześci po mnie bo Juliusz(Julek) ja mialam być Julią ale zostlam Ola...
Moj brat ma na imie Maciek i naprawde fajny facet jest,a Baska to moja mama,mialam tez koleżanke Baske w liceum b.dobrze sie uczyla....mam w rodzinie jeszcze-Przemka,Krystiana,Mateusza,Bartłomieja,Dominika,Adama,Jakuba,Marcina...no full wszystkiego:)dziewczyn tez sporo jest....

Czy ludzie nie rozumieją, że każdy ma swój gust? Rozumiem, jak ktoś coś sugeruje niezdecydowanym rodzicom, bo sama wypytywałam ludzi o imię licząc, że z ich propozycji coś wybiorę. No, ale żeby krytykować czyjś wybór? Wiadomo, że nie wybierze się takiego imienia, które będzie podobało się każdemu. Najważniejsze, żeby rodzicom się podobało, no i później dziecku.

Mnie chyba krytyka nie denerwuje tak bardzo, jak wtrącanie się w wybór imienia. Jak zastanawiałam się, czy nazwać synka Adaś po tacie to od jednej koleżanki usłyszałam, że "Nie mogę tak nazwać syna", za to po pierwszym usg, jak się okazało, że jest chłopak i nie będzie Zuzia, to od siostry usłyszałam, że jak na następnym usg okaże się, że jednak jest dziewczynka, to "musi być Marysia, a nie Zuzia". To powiedziałam jej, że jak chce Marysię, to niech z mężem gada, a nie ze mną.

Masakra jakaś.

A co ty się ludźmi przejmujesz? Michał to bardzo ładne imię i teraz mało popularne - nie będzie przynajmniej na podwórku co drugi Michaś. Ja to bardziej mogłam się liczyć z niezrozumieniem bo chciałam Wawrzyńca, Mam Tymoteusza i rodzina się musiała przyzwyczaić bo 8 lat temu to było nieznane jeszcze imię (teraz już bardzo popularne)
Marysia się o dziwo wszystkim podoba - pewnie bali się że będę wymyślać jakieś bardziej "oryginalne" - ale to była sugestia męża i tak zostało :)

wspolnie z mezem zdecydowalismy razem i od poczatku mi sie podoba imie dla dziewczynki Amelja a dla chlopaka Jakub albo mikolaj.
wiadomo spodziewamy sie chlopaka i bedzie kubus.

reklama
mój mąż ma na imię Mirosław, najzabawniejsze jest to, że wymawia francuskie "r", w nazwisku też je mamy;-) teraz spodziewamy się naszego skarba i zaczynamy zastanawiac się nad imieniem;-):-D

01.jpg
[/url]

Do góry