reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

hej dziewczyny a ja w sumie niewiem co myslec wczoraj nasz Tomcio stwierdził ze w brzuchu jest Martyna a było to tak : mówie do Tomcio choc posłuchasz co robii Kubuś (bo juz od poczatku ciązy tłumaczymy mu ze bedzie mała dzidzia która teraz rosnie tak jako on kiedys i chyba rozumie :) zresztą widzi jak mamcia puchnie :) ) , a Tomcio kiwa głową ze nie to sie pytam dlaczego? a on mówi do nas "Martyna" to sie pytam kto to jest Martynka a on pokazuje na mój brzuch no i oczywiscie przyszedł posłuchał i stwierdził ( jak zwykle zresztą ze robi "aaaa" ale podkresił kilka razy ze to Martyna niewiemy nawet skad on wzią te imie gdzie usłyszał i co to za pomysł no i od wczoraj bawi sie i powtarza ciagle Martyna i na dodatek sam z siebie podchodzi do brzusia i daje mu buziaczka albo sie z nim mizia oczywiscie jak wspominamy cos o Kubusiu to odrazu zaprzecza... mam teraz mieszane uczucia i juz sama niewiem czy bedzie Kubus czy moze jednak dziewczynka...

giovanesa gratulacje ! u nas gin tez stwierdziła ze na 100% Kubuś :)

Ostatnia edycja:
reklama
My dla chlopca mielismy imię zanim jeszcze w ciąże zaszlam i zanim zaczelismy sie starac to juz wtedy wiedzielismy że dla chłopaka to tylko BARTUŚ. Dla dziewczynki nie mieliśmy....może jakaś podświadomośc tutaj zadziałała:-)

Aniwar - u mnie miał być Bartuś dokładnie 14 lat temu, o godz. 5.30 (dzisiaj urodziny ;-)) - ale wtedy mój były mąż postawił weto - a teraz wreszcie się doczekałam :-)
No i będę miała swojego Bartusia :-D

To cudownie, że wkońcu będzie chłopczyk o tak ladnym imieniu:-) cierpliwość popłaca:-D
Pewnie - ale na dziewczynkę już mi zaczyna brakować tej cierpliwości ;-) Zawsze mówiłam, że do trzech razy sztuka - nie wyszło - a teraz widzę, że i cztery to za mało :-D
Trudno, Sandry nie będzie :-)

Chyba muszę przeczytać cały ten wątek to natchniecie mnie na jakieś fajne imię ;-) Ale najpierw zobaczę w środę co ja tam noszę pod sercem :-D:-D:-D Jak na razie nie zastanawiałam się nad imieniem :no: Stwierdziliśmy z mężem, że jak będziemy wiedzieć jaka to płeć to wtedy zaczniemy się zastanawiać :tak: Jakieś opcje z poprzedniej ciąży nam zostały, ale może po tych 4 latach nam się coś pozmieniało? :cool2:

reklama
hej dziewczyny,ja juz od dwoch tygodni wiem ze ma to byc kolejny chlopczyk,wiec mamy problem, bo my od zawsze mamy problem z wyborem imienia dla chlopaka...
ale po dluzszym zastanowieniu zdecydowalismy ze bedzie mial na imie Daniel po mężu, mąż ma tak na drugie więc chyba można?! I ewentualnie pokombinujemy z drugim imieniem. Dla dziewczynki ja chciałabym Alicja a on Maja,jakoś nie możemy dojść do porozumienia

Do góry