reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

PioMar moze powinniscie jednak pozostac przy tym do ktorego jestes przekonana, to do Ciebie nalezy wybor, rodzinka sie przyzwyczai, ja znam historie z mojej rodziny, kiedy np imie siostry bylo nieakceptowane przez nikogo - mama sie uparla, a byla oczkiem w glowie wszystkich i dzis juz nikt o tym nie mowi, a ty nie bedziesz sobie wyrzucac ze dokonalas jakiegos wyboru pod presja, ja mam ciezko z moja mama, ona ma bardzo duzy wplyw na moje decyzje, zawsze bylo tak ze jak mowila ze sie jej nie podoba to ja ustepowalam, mojego meza to denerwuje i staram sie to zmieniac, nie podoba sie jej nadal wiele rzeczy, imie, kolor wozka, rodzaj butelek, kolor poscieli, aleja po prostu robie swoje i ja o tym informuje, czuje sie z tym lepiej, ech sie rozpisalam ;)

reklama
Dzięki wielkie:) Rozmawiałam wczoraj o tym ze swoim N. i chyba w połowie się podłamał, że znów zmieniłam zdanie i za bardzo nie wziął tego do siebie:p No zobaczymy... jeszcze wszystko może się zmienić jak zobaczę tą kruszynkę i a nóż jakiś genialny nagły przypływ weny twórczej i jeszcze inne dostanie:p Już teraz oczekuje po sobie wszystkiego:p

PioMar Aleksander to bardzo ładne imię. Jeżeli wam się podoba nie słuchaj innych. To Wasze dziecko!!!!!!
U nas w rodzinie 1,5 roku temu urodził się Leon, na poczatku wszyscy byli zaskoczeni ale tak naprawdę teraz się przyzwyczailiśmy. Mi się średnio podoba imię, ale to nie mi ma się podobać. Za to chłopczyk jest cudowny i to jest ważniejsze.

U nas raczej dziewczynka więc już dawno padło na Maję. Kiedyś zanim zaszłam w ciąże a się staraliśmy powiedziałam męzowi, że jak dziecko zostanie poczętę w maju i będzie dziewczynka to będzie Maja. Potem nakręciłam się na Zuzię ale kiedy wybieraliśmy razem imię mąż powiedział Maja i tak zostało. Tylko dla chłopca nie mieliśmy pewniaka. Mimo że ma być dziewuszka i tak muszę mieć alternatywę. Stawiam na Oskara, Igora, Mateusza ale wszystko może się zmienić. Mąz też się musi określić.

DorissŁ u nas też Maja z maja hehehe... miał być Jasiu bo na chlopa byly działania, ale dla babeczki też było imie w razie czego i własnie Maje wybraliśmy już dawno bo my sami mamy krótkie imiona i dzieciom tez krótkie chielismy dać, wiec jest Ala (Alicja) miał być Jasiu (Jan) ale będzie Maja ;)

maran pamietam, że już dawno pisałaś, że u was Majka :)
Teraz chyba dużo się Majek rodzi ale mi to nie przeszkadza. Bardziej czekam aż się serial na tvn skończy bo ta serialowa Majka to taka trele-morele. Drugie imię chce nadać ale przy chrzcie. Zastanawiam się między Maja Anna a Maja Maria. W drugim przypadku nie wiem czy czasem nie za dużo tych M.

My wybralismy Daniel Alexander i bardzo nam sie podoba. Ja juz zostaje na stale w uk wiec nie bedzie danielka tylko Danny lub Dan:-) od Daniela. U mnie w rodzinie i w Ch rodzinie imie bardzo sie podoba, mowia Danny boy. Zreszta jakby sie im nie podobalo to bym sie tym nie przejmowala ;-)

O Danielu też myślałam:) Ale przekonujecie mnie skutecznie i chyba czas zacząć stawiać na swoim bo to dopiero początek, przede mną wychowywanie Syna i na pewno nie chciałabym żeby ktoś poza N. decydował jak ma się to odbywać...

O Danielu też myślałam:) Ale przekonujecie mnie skutecznie i chyba czas zacząć stawiać na swoim bo to dopiero początek, przede mną wychowywanie Syna i na pewno nie chciałabym żeby ktoś poza N. decydował jak ma się to odbywać...

Najlepiej nic nie mowic twierdzic ze jeszcze nie jestescie zdecydowani i dopiero poinformowac po ;)

dokladnie, ja tak robie ze wszystkim bo jak sie pytam o zdanie to sama krytyka, a jak pozwolisz wejsc sobie na glowe juz z imieniem to potem sie zaczyna lawina, a to karmienie, a to chrzesni, a to cos tam i tak w kolko ;)

reklama
Ja juz sie nie przejmuje bo wiem ze zdania nie zmienię ...będzie Miluś (Milla) i koniec kropka ..
to co ze z kosmosu... Dorian tez był z kosmosu a teraz nikt nie wyobraża sobie go z innym imieniem :-D
Nie dajmy sie!

Do góry