reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

Ja tez wole duze koła ale moze byc przod mniejszy i najlepiej skretny.Co do problemu ze zmieszczeniem w bagazniku wozka z duzymi kołami-moim zdaniem to nie problem bo te koła łatwo sie sciaga ,czesto nawet sa odczepiane razem z tym bolcem.
Nie wyobrazam sobie jezdzic wozkiem z małymi kołeczkami po lesie a akurat ja mam bardzo blisko las wiec to dla mnie wazne.
Czesto widze np chicco albo graco z tymi podwojnymi małymi kołkami-masakra jak one sie telepia na boki:(

reklama
wiem opinie rozne ale tak jak mowilam jakos jak widzielismy jaki latwy w obsludze i ogolem wygodny strasznie to nam to styka a nie ma wozkow idealnych tak jak mi kiedys ktos powiedzial ze musisz wozek dopasowac do swoich indywidualnych potrzeb moze jeszcze sie nam odmieni w ostatniej chwili ale nie wiem co do tego ... a co do kolek i spacerow to ja nie mam dostepow do lasow choc bym chciala - tu sa same parki i chodniki jak to w miescie a zreszta tu nie jest tak jak w pl ze mozna sobie do lasu pojsc na spacerek bo tu k.londynu to co najwyzej do ogrodu botanicznego mozna kwiatki jechac poogladac (bo lasy ogrodzone plotami)- a tam tez chodniki a jak na koniki na pola idziesz poogladac to - ups znowu droga pomiedzy jedna polana a druga:)i jakos te duze kola mi sie odpodobaly... a jak sie ma kolko urwac to nic nie zrobie-czy to bedzie male czy duze...

Mi się wózki z małymi kółeczkami kojarzą z paniusiami paradującymi po centrach handlowych z dziećmi i nigdzie więcej. Ale to tylko takie moje skojarzenie bo moze za dużo w centrum handlowym ze względu na pracę przebywałam... Każdy ma prawo wyboru i ja wybieram duże koła dobre do lasu, na łąki i na miejskie dziury których w Polsce niestety dużo. Niektórzy niestety o tym chyba zapominają żyjąc np. w Anglii. Do auta jak ktoś chce to bez problemu zapakuje a jak ktoś nie zechce to zrobi oczywiście problem...

A ja tak sobie myślę, że tylne mogą być duże, a przednie mogą być małe ;D

No i wlasnie ja takiego szukam Konciu Droga :)

Ja sie moge wypowiedziec w sprawie wozka Buziaka, poniewaz prawie identyczny posiadalam.

Zobacz załącznik 316956

Silver Cross ;)
Wykonawca ten sam co mamas&papas.

No i dalabym mu 2 na 5, wlasnie ze wzgledu na kolka. Jezdzilam nim przede wszystkim tak jak Buziak bedziesz, w miescie, parkach i to byla masakra.
Tego typu wozki sa fajne, bo sa dobre dla maluchow no i generalnie sa wygodne dla dzieci... Za to dla rodzicow juz nie. Nie chca dobrze skrecac, trzeba je bardziej pchac niz prowadzic w sklepach itp (kolka sie blokuja i dziwnie kreca, wiec trzeba je blokowac i pozniej sie z nimi szarpac).
Podobna opinie miala Agatatje, a ona miala maxi cosi loola, praktycznie z identycznymi kolkami.

Tym razem ide wiec w kierynku wiekszych kol z tylu, mniejszych z przodu, bo sterowalnosc dla mnie to naprawde wazna sprawa, szczegolnie, ze bede przeciez chodzic do sklepow itd...

my mieszkamy na 3 pietrze i widzę że sąsiadka (drzwi obok) zostawia wózek na piętrze koło drzwi... kurde...ja to bym sie chyba bała...

Futrzaczku u nas jak się tu wprowadziliśmy w lipscu to stały dwa wózki, jeden za drzwiami z domofonem, a drugi za kolejnymi normalnymi przy skrzynkach, teraz już tylko jeden stoi, zrobili nam chyba miejsce ;) Na noc biorą do domu na 1 p. a rano facet znosi, żeby niania mogła wyjść z małym :) Ja myślę, że może gondolkę będę brała razem z Jasiem do domu po spacerze o ile będę miała tyle siły, a stelaż to eM mi będzie znosił rano ;) No zobaczymy..

hrash-wlasnie ja myslalam o tych mieszanych kolkach wiekszych z tylu mniejszych z przodu ale wystraszyl mnie fakt jak wlasnie takie blokowanie na miescie widuje wlasnie blokowanie tych kol przednich...bo np. widzialam mame jak miala zakupy na nim powieszone i to razem z maluszkiem przewazalo do tylu i zz przodu wozek tylko na lednym kolku jechal... nie wiem tak wlasnie sie z emkeim spotkalismy z tym juz kilka razy i mamy potem mialy problemy z kierowaniem na tych pojedynczych malych z przodu bo sie bujaly, a wlasnie nie wiem jak to bedzie jak sa podwojne wszedzie i to nam sie spodobalo - te podwojne stabilniejsze a nie pojedyncze kola...i temu sie nadal wahamy... a co do scisku w wozku tez o tym czytalam...faktycznie taka tragedia?? w sklepie bylo okej i na ulicach tez sie nam wydawal nawet nawet...
ewe ja cie nie krytykuje wiec mozesz i mnie nie krytykowac - kazdy ma swoje opinie.

Mi się wózki z małymi kółeczkami kojarzą z paniusiami paradującymi po centrach handlowych z dziećmi i nigdzie więcej. Ale to tylko takie moje skojarzenie bo moze za dużo w centrum handlowym ze względu na pracę przebywałam... Każdy ma prawo wyboru i ja wybieram duże koła dobre do lasu, na łąki i na miejskie dziury których w Polsce niestety dużo. Niektórzy niestety o tym chyba zapominają żyjąc np. w Anglii. Do auta jak ktoś chce to bez problemu zapakuje a jak ktoś nie zechce to zrobi oczywiście problem...

Ewi, ja tez mam takie odczucia, szczerze mowiac. Ale te dziury to nie sa tylko w Pl wbrew pozorom...
I powiem Ci nawet wiecej- ja nikomu nie polecam takich malych kol.Czy do miasta, czy bardziej na tereny lesne, wiejskie itp....
Chocby zeby byly dwa, ale wieksze...No, ale to moje doswiadczenie...

Buziak,

hrash-wlasnie ja myslalam o tych mieszanych kolkach wiekszych z tylu mniejszych z przodu ale wystraszyl mnie fakt jak wlasnie takie blokowanie na miescie widuje wlasnie blokowanie tych kol przednich...bo np. widzialam mame jak miala zakupy na nim powieszone i to razem z maluszkiem przewazalo do tylu i zz przodu wozek tylko na lednym kolku jechal... nie wiem tak wlasnie sie z emkeim spotkalismy z tym juz kilka razy i mamy potem mialy problemy z kierowaniem na tych pojedynczych malych z przodu bo sie bujaly, a wlasnie nie wiem jak to bedzie jak sa podwojne wszedzie i to nam sie spodobalo - te podwojne stabilniejsze a nie pojedyncze kola...i temu sie nadal wahamy... a co do scisku w wozku tez o tym czytalam...faktycznie taka tragedia?? w sklepie bylo okej i na ulicach tez sie nam wydawal nawet nawet...

Mi sie wydaje, ze to nie ma wplywu wielkosc kol szczerze mowiac, a wykonawca czy tam marka wozka. Bo ja mialam taki jak wyzej i on sie strasznie blokowal... I w sklepach normalnie jeszcze gorzej.
A z mojego doswiadczenia te podwojne blokuja sie nawet czesciej.
I jeszcze co do stabilnosci...to chyba zalezy bardziej od 'rozlozenia'. Bo np na zwyklej parasolce mi sie lepiej zakupy teraz wiesza niz na tym silver crossie... Ale to juz indywidualna sprawa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Harsharani a takie rączki to są wygodne? Bo mi to jakoś one się kojarzą, że jak są skręcane koła z przodu a np w jednej ręce mam zakupy a drugą wózek prowadzę to, że on skręca. Nie wiem nie jestem jakoś przekonana co do podwójnych rączek...

Buziak ja Cię nie krytykuję tylko wyrażam swoje zdanie tak samo jak Ty wczesniej wyraziłaś o dużych kołach. Pozatym nie pisałam do Ciebie tylko ogólnie...

reklama
no nie wiem teraz z tym blokowaniem bo nam sie wydawalo ze tylko wlsnie te male z przodu tak sie blokowaly-no ale to mowie z tych przykladow z tymi przechyleniami... jeszcze na nie zerkniemy i sie temu dokladniej przyjrze:tak:!

Do góry