reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

reklama
Mam lirę 3 i jako wózek do auta, do sklepu czy lotniskowo-wakacyjny jast ok - lekki, poreczny, dobrze sie skałada, rozkłada się prawie na płasko i małe kułeczka daja radę, ale na codzień uzywam Maxi Cosi Mura 4 na dużych pompowanych kołach bo jako jednyny wózek to chyba Lira nie dała ale to dlatego, że my duzo po parkach i innych niebrukowanych miejscach spacerujemy.

Vetuś a powiedz jeszcze - jak się prowadzi, można swobodnie jak murę pchać, czy trzeba się namęczyć nawet pod małe krawężniczki?? Chyba jego największą zaletą jest lekkość, a zaraz potem dostęp do kosza z tyłu, bozazwyczaj parasolki mają takie krzyże z tyłu i trzeba pokombinować, żeby coś włożyć w koszyk pod wózkiem :p

Malinko- dostep do kosza jest faktycznie super fłatwy, choć kosz nieduży. Co do krawężników nie ma problemu- łatwo sie go przechyla i podjeżdża, jest problem wiekszy na nierównych chodnikach i nie nadaje sie na wypad do parku gdzie mie ma ładnych równych i w miare twardych ścieżek. No i jest laciuti, w jedną ręke wózek (złażony) a w drugą dziecko bez problemu mozna wziążć. Choc ja zainwestowałąm w nosidełko ze stelażem na wypady do parku i wakacje z chodzącym dzieckiem.

2077215158

Cześc jestem tu nowa i tak zaciekawiła mnie wasza opinia na temat wózków :))
Ja posiadam obecnie implasta driwer 3xl SPRZEDAM WOZEK IMPLAST DRIVER 3XL - Warszawa - Dla dzieci - sprzedam driver 3xl i jestem z nigo super zadowolona, łatwo sie prowadzi szeroka spacerówka amortyzowane koła, tylko ma jedna mlutka wade jest strasznie strasznie ciezki :( i wcale nie jest wywrotny jak na wózek 3 kołowy
Wczesniej na starszego syna używałam graco quattro i tez byłam zadowolona do puki nie pękła rurka.
Teraz zastanawiam sie nas wózkiem babystyle oyster jest sliczny tylko ta cena jest przerazajaca jak na spacerówke :(

Katjusza nie wiem co Ci poradzic, Ty bedziesz miala malenstwo wczesniej i jesli chodzicie na dlugie spacery to taka przystawka sie przyda. U mnie to bedzie pazdziernik wiec pogoda moze juz nie pozwolic na spacery, ale mamy duzy ogrod wiec malenstwo w wozek a Gabrys na domowy plac zabaw. A jesli bede musiala gdzies podejsc z dwojka to mam jeszcze chuste. A o postawce takiej malej dla Gabrysia pomysle na wiosne

A na razie to tylko teoria wszystko wyjdzie w praniu:tak:

No to ja dzisiaj odkryłam Amerykę, pewnie tylko dla mnie :p Jak to możliwe, że wózek ma jakiś limit wagowy???? :szok:
Ja rozumiem, że kilkadziesiąt kilo nie powinno siadać w dziecięcy wózek, ale że kilkanaście!!
Już się prawie zdecydowałam na wózek, a tu przeczytałam w opisie na allegro:
"wózek przeznaczony jest dla dzieci, które zaczynają samodzielnie siadać a maxymalna masa dziecka nie powinna przekroczyć 15 kg"

Same zobaczcie:
X-LANDER XS PARASOLKA+FOLIA+OKRYCIE+24 mGWARANCJA (2182794155) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Malinka- tak właśnie jest w tych opisach, nie wiadomo czym się sugerować. My chcemy Maclarena (używanego oczywiście) a normy polskie to do 15 kg w modelu xt, a już ten sam model w USA ma normę do 20 kg (albo nawet i więcej)!

Do góry