reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

reklama
Ja sobie tak pomyślałam patrząc na wózki z takim plastikowym obudowanym podnóżkiem jaki ma np. wspomniany przez Zuzę ZAPP 2012, że to nie jest wózek na dłużej, bo dziecku nogi przecież urosną i będą mu z tej aluminiowej obudowy potem wystawać. Dlatego ja stawiam na typ wózka z rozkładanym miękkim podnóżkiem plus taka taśma pod nogi dla starszego dzieciaka. A mój typ (niestety z tych droższych, ale to będzie prezent od całej rodziny i chrzestnych na 1 urodziny Mai) to Peg Perego Pliko Mini. Na kolana powaliła mnie waga (ważna bo mieszkam na 3 piętrze w bloku bez windy) i sposób składania i rozkładania wózka. Zobaczcie :)
2011 Stroller - Peg Perego Pliko Mini - Official Video - YouTube

My po długich debatach z mężem w końcu się zdecydowaliśmy :) Śledziliśmy dużo wątków na forach, byliśmy w sklepie oglądać wózki na żywo i w końcu wybraliśmy :) Bierzemy solarisa z bebetto, tak jak chcieliśmy na samym początku ;) Dalsze poszukiwania okazały się niepotrzebne, no ale chyba potrzebowaliśmy się utwierdzić w przekonaniu o słuszności decyzji :p
Zamówiliśmy wózek przez internet w ich sklepie i czekamy na przesyłkę :)

maagnoliaa, a jak cenowo przedstawia się taki solaris?

My szukamy spacerówki dla Jaśka. Takiej, która poradzi sobie na spacerze w lesie:tak: Bo nasza obecna spacerówka piękna,ale w lesie to można postać najwyżej:-( Nadaje się chyba tylko na proste chodniki. Poza tym chcemy kupić wózek, który można spokojnie zostawić w bloku na klatce bez ryzyka, że zaraz ktoś go "pożyczy":crazy:

maagnoliaa, a jak cenowo przedstawia się taki solaris?

My szukamy spacerówki dla Jaśka. Takiej, która poradzi sobie na spacerze w lesie:tak: Bo nasza obecna spacerówka piękna,ale w lesie to można postać najwyżej:-( Nadaje się chyba tylko na proste chodniki. Poza tym chcemy kupić wózek, który można spokojnie zostawić w bloku na klatce bez ryzyka, że zaraz ktoś go "pożyczy":crazy:

Łącznie z przesyłką już wyszło nas 1 200 zł. Szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie :-)
No drogi leśne nie należą do najłatwiejszych. Chyba wózek z dużymi, solidnymi kołami byłby tutaj najlepszym rozwiązaniem

Czy któraś z was miała możliwość obejrzenia na żywo Cosatto Swift Lite Supa?
Zaczęliśmy intensywnie rozglądać się za spacerówkami. W sklepach praktycznie nic nie ma.. Same zdjęcia z internetu to dla mnie malo, bo ze względu na nasz wzrost musimy się do wózka "przymierzyć". Na razie skłaniamy się ku Maclarenowi xlr. Espiro Magic ma znowu kuszącą cenę, a te Cosatto są taaaakie urocze :-)

reklama
Do góry