reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

No faktycznie niezrozumiale to sie zrobilo w mojej wypowiedzi. Mowilam o bebecarze:):):):)

Gluszek, a jesli chodzi kola to ja wole te skretne, bo lepiej w autobusach "parkowac "jest, wydaje mi sie ze te ze skretnymi kolami sa dobre na chodniki, bo juz np na kostke brukowa to koszmar(moja kolezanka mial caly czas je zablokowane bo wozek jechal gdzie chcial na brukowce).

No my sie oczywiscie decydujemy na skretne kola(pamietaj ze zawsze mozna je zablokowac, a tych nieruchomych poruszyc nie mona:):):) )

reklama
hej gdzies podawalam link do promocji chyba x-landera:) albo mi sie wydaej:) albo to bylo do quinny :)

a mi mama wczoraj zakupila wozek implastu buggybob i mowiac szczerze to jeszcze nierwiem jaki on jest ale ma zdejmowane cale obicie ze mozna latwo uprac,odkrecane 2 kola bardzo latwo rowniez wkrecane na przycisk cicho reguluje sie,mozna zmienic raczke z przodu do tylu i odwrotnie i bardzo latwo sie go sklada i rozklada.jest bezowo granatowy czyli uniwersalny zobaczymy jak sie sprawdzi ale mam nadzieje ze bedzie ok aha i co najwazniejsze zaplacila mama za niego 1049 zl w zestawie fotelik samochodowy

Ja chyba się zdecyduję na Deltin Premier (ale bez fotelika). Spacerówka + gondolka kosztuue około 700 zł (ale może w Świecie Dziecka na zgody wytargujemy jeszcze jakąś znizkę). Do tego kupię używany fotelik maxi Cosi. Wiem, że się nie wpina, ale nie można mieć wszystkiego....
Po prostu stwierdziłam, ze nie ma co przepłacać. Wolę kupić za tą resztę pieniążków np. monitor oddechu. (zresztą wózek sponorują rodzice). Ale w sumie dziecku jest obojętne czy jeżdzi w wózku za 2000 czy za 600 zł.
Co do fotelika te pierwsze podobno (czyli te od 0 +13) starczaja na bardzo krotka i często 8,9 miesięczne dzieci z nich wyrastają (stąd pomył na kupono używanego - bo nowymaxi Cosi kosztuje 500 zł - to chyba przesada na 8 miesięcy?). Dlatego stwierdziłam, ze kupię niuni ten kolejny fotelik od 9 kg już nowy i też lepszej firmy - bo przeciez bezpieczeńsywo najwazniejsze!!! On też kosztuje koło 600 zł - ale starcza na 3-4 lata!!!!
Jakby ktoraś chciała żebym coś napisała o tym wózku do dajcie znac, bo teraz nie chcę was zanudziać opisami.
helunia - na buggyboba tez patrzyłam - ale on ma trzy koła a ja chciałam cztery - ale myślę całkiem fajny jest ten wózeczek.

Mnie sie tez podoba Deltim Premiere - swietnie sie buja w kazda strone, ma cicha budke, duze kola...

Głuszek!
Nam położna mówiła, że trzeba uważać z używanymi fotelikami. Chyba, że kupujesz od znajomych. Podobno jeśli fotelik uczestniczył w wypadku (nawet stłuczce) to podobno luzują się te pasy i w razie następnego wypadku dziecko po prostu wypadnie. Trzeba w takim przypadku dać je do serwisu na sprawdzenie i wyregulowanie.
Ja chyba jednak kupię nowy fotelik, niekoniecznie najdroższy.

reklama
Do góry