reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

o tym co piszecie słyszałam ale wydaje mi sie ze to jest tak jak ze smoczkami jedni polecają inni odradzają ja robie rozeznanie ze jak sie okaze nagle ze trzeba to zeby wiedziec co i jak.

reklama
Kurcze , z tym chodzikiem to ja sama nie wiem. Niby odradzane itd a u nas w rodzinie wszystkie dzieci wychowały się na chodzikach. Na przykład moja siostra była okropnym i rozwrzeszczanym dzieckiem, ale jak dalo się ją do chodzika to wszystko jej się podobało i wreszcie można bylo coś w domu zrobić, czyli w tym wypadku można było żyć. Siostra zdrowa, w miarę szybko zaczeła chodzić, myslę że życie a raczej charaktery naaszych dzieciaków pokierują tym czy będziemy ich używać. Dokładnie tak jak pisze heksa, podobnie było ze smoczkami, dziećmi w naszych łóżkach itp

Podobno chodzika można używać dopiero, jak dziecko stawia całe nóżki, a nie chodzi na paluszkach.
Ale ja i tak nie będę go używać :-)

Przymierzamy sie do kupna spacerówki, znacie jakieś opinie na temat graco? Abryz czy Ty nie masz czasem graco quattro deluxe, chyba sie do tego wózeczka przymierzałaś? A moze polecacie jakąś inną? Niestety Aga nie chce jeździć na płasko, a w naszym wozeczku pochylenie jest beznadziejne i sie zsuwa. Tylko dla mnie bardzo ważne jest miękkie zawieszenie.

A ja z chodzikiem poczekam jak sie sytuacja rozwinie:-D

co do spacerówki to jeszcze nie rozglądałam sie bo z mojego mozna zrobic taką wiec w razie co to na zime mam a na wiosne kupie juz taka leciutka składana spacerówke parasolke..

Gunia, też mam Graco Quatro Deluxe. Nieźle się nim jeździ (wypróbowałam go w parku i na leśnych i polnych dróżkach). Czasami mnie kółka wkurzają, bo w niektórych miejscach trzeba je zablokować, a zapominam.
Szkoda tylko, że ten pierwszy stopień uniesienia główki jest dosyć wysoko i trochę się jeszcze boję wozić Jakuba na półleżąco (tylko czasami jeździ siedząc) :-)

Dzięki za odpowiedź. Bardzo mi sie ten wóeczek podoba, ma np. folie z boku budki, bardzo dobre dla ciekawskich dzidziusiów, ale mnie zmartwiłyście, że twardy i że tak stromo sie podnosi, jej nie wiem co kupić :confused:

reklama
Ja chodzika nie mam zamiaru używać , bo słyszałam same złe opinie. W "Mamo już jestem" mówili, że w Kanadzie jest zabroniona sprzedaż chodzików!!! (właśnie ze względu na ich szkodliwość). Dziecko uczy się żle stawiać stopę i trudniej mu potem przychodzi poprawne chodzenie.

Do góry