reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

reklama
WolfiA: tak ktoś napisał na forum Gazetowym... ale jak teraz weszłam na stronę Zooper Home! to widzę, że chyba jednak to jest wózek produkowany w Chinach (jak zapewne 90% wózków) dla jakiejś amerykańskiej korporacji :dull:
Oglądałam go dzisiaj przez chwilę, nie wiem czemu nie zatrzymałam się przy nim dłużej, oszczędziłabym sobie ponownej wyprawy do sklepu :wściekła/y:

JA kiedys widziałam spacerówka z XLANDERA i mi sie podobała a raczej jej koła bo niebyły słabe...
nie umiem jej teraz znalezc?

Ja mam taki wózio jak na drugim linku u Patch, i powiem,ze jak Fili będzie starszy to chętniej zamienię na coś lżejszego, choć ten wózek nie jest tak tragicznie ciężki...ale lepiej pchać 7-8kg parasolkę niż tego x-landera...tym bardziej gdy dziecko mniej będzie w nim przebywało..:tak::tak:

lepiej pchać 7-8kg parasolkę niż tego x-landera...tym bardziej gdy dziecko mniej będzie w nim przebywało..:tak::tak:

Nie koniecznie masz rację Mysia, to właśnie te cięższe z dużymi kołami wózki lepiej się pcha i prowadzi tym bardziej z dzieckiem w środku, lekkie wózki mają małe koła i taki wózek trudniej się zazwyczaj prowadzi (choć może są modele lekkie tak super zamortyzowane, że prowadzi się je lekko). Mój wózek waży 17.5 kg + Oliwka prawie 8 kg a mogę go śmiało prowadzić jedną ręką a w drugiej trzymać loda - niestety wodnego :cool2:
Niestety zupełnie inna sprawa to dźwiganie takiego wózka. Dlatego jak bym miała codziennie wnosić wózek na piętro, to napewno bym wybrała lżejszy, nawet kosztem komfortowego prowadzenia.

Ja właśnie muszę się na taki lekki wózek zdecydować, maksymalnie do 8kg, a najlepiej 7. No i żeby się łatwo składał, idealnie byłoby jedną ręką. Bo dopóki Milenka nie będzie chodziła, to na jednej ręce będę znosiła Milenkę, a w drugiej wózek. I jak już zejdę na dół, to przecież nie położę dziecka na ziemi żeby wózek rozłożyć :no: ale Wam dobrze, że macie windy w bloku :tak:

To fakt. Ale nie wyobrażam sobie wnosić mojego wózka, jak się ta winda popsuje. Jeszcze się to nie zdarzyło odkąd Oliwka się urodziła. Chyba się nie ruszę wtedy z domu jak nie będę musiała :no:

reklama
Do góry