reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

też najpierw myślałam o wózku z tradycyjną gondolą, ale stwierdziłam ze skoro rodze w lutym to i tak w marcu pewnie wyjde na spacerek dopiero, a potem to już wiosna prawie i dzieciatko podrośnie, a ten model baby active ma taką specjalną wkładkę jak taka miękka, ocieplana gondolo. no i jednak zaostanę przy tym baby active - breaker, bo i cena jest rozsądna (ok 750zł)

reklama
A co z amortyzacja!!Np. taki X-lander mimo iz urokiwy jest potwornie twardy, nie wspominają o Impastach, które kusza kolorami, a maleństwo niezle wytelepie na byle nierówności, nawet w mieście. Moze i malenstwu sie nic nie stanie ale sama swiadomość, że dzidzie nieźle wytelepie jakoś mi przeszkadza.

Pamietajcie o amortyzatorach :)

Jak juz pisalam wczesniej wybor wozka to jeden wielki kompromis.:-)

i mysle ze nie ma nic idealnego tylko trzeba sie starac wybrac taki wozek ktore spelnia wiekszosc oczekiwanych przez nas funkcji. a x-lander z teo co wiem od uzytkownikow nie jest wcale taki sztywny, ale dzieki za sugestie to jak pojade po niego do sklepu to jeszcze sama to sprawdze:cool2:

Ja też planowałam do niedawna kupic X-landera A1, ale zrezygnowałam, bo oparcie nie opuszcza się zupełnie do pozycji leżącej, a w gondolce maluszek nie pojeździ za długo (pewnie do 3, może 4 miesiąca), bo nie jest za duża. I jak tu takiego 4 miesięcznego brzdąca kłaśc pod jakimś tam kątem, kiedy powinien leżec płasko :no: Poza tym ktoś mnie postraszył, że oparcie opuszcza się metoda paskową, co nie jest zbyt wygodne.
Znalazłam trochę podobny wizualnie wózek, ale opuszczający się właśnie do poziomu i jakąś inną metodą i jak narazie jestem na niego zdecydowana. To Jaguar 4 firmy TRAXX Hauck. Jest elegancki, porządnie wykonany, ma skrętne przednie kółka (z możliwością blokady) i dobrą amortyzacją. Na Allegro kosztuje 945 zł z gondolką - nosidłem, także cena też przystępna. Mi się akurta podoba kolor Lime.

Nie umiem wklejac adresów, ale wpisz sobie w przegladarkę googli taką treśc:
NOWOCZENY JAGUAR 4 Z GONDOLKĄ
(ale dokładnie taką, bo napisali nowoczeny zamiast nowoczesny)

dzięki znalazłam:tak:
wózek ładny i fajniutki ale jakoś nastawiłam się na tradycyjną gondolę a ten chyba nie ma prawda?

Można do niego dokupic normalną sztywną gondolę, liczy sobie 84 cm długości, także nie jest aż taka mała. Też się zastanawiałam nad jej zakupem, ale koszt takiej gondoli wynosi w sklepie internetowym 600 zł i nie wiem czy warto, bo w sumie już w kwietniu będzie ciepło, więc można wozic malucha w spacerówce, zwłaszcza, że oparcie można rozłożyc całkowicie na płasko. Biorąc pod uwagę, że wyjśc na dwór z maluszkiem będę mogła dopiero na przełomie lutego i marca, to nie wiem czy na miesiąc czy dwa warto tyle wydawac kasy.

reklama
Ja dzis ogladałam wozek MOON 4 firmy Baby Welt 3 rozne podwozia
Nowe wielofunkcyjne wózki MOON firmy Baby Welt!!! (142108621) - Allegro
Nowe wielofunkcyjne wózki MOON firmy Baby Welt!!! (142105350) - Allegro
Nowe wielofunkcyjne wózki MOON firmy Baby Welt!!! (142112658) - Allegro
i sie tak nim zachwyciłam do momentu jak nie ochłonełam i zaczełam pytac o szczególy
nie ma:
-rozkładanej spacerowki siedzienie nie rozkłada sie tylko w calosci przechyla w dól czyli im nizej plecy tym wyzej nogi-lipa moim zdaniem
-materiał jakis troszke tandetny i cieniusi
-mało miejsca w spacerowce za krotka jesli dziecko ma dłuzsze nogi to albo na maksa zgiete albo beda zwisac
-wymiary gondoli 77 długa a nie jak podaja 78 i 33 szeroka -troche mała)
tyle złego pamietam narazie

sklep ten jest jakies 4 km odemnie a ja dopiero jak weszłam na allegro sie kapnełam

jedno mieli najtaniej fotelik do jedzenia drewniany sredni za 69 zł

Do góry