reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

No wlasnie wlasnie wiem ze mozna nie zdazyc ;D a w biegu i panice to pewno bym sie niezle pozacinala.................

Juz widze nas w lutym ja bede czekala jak na krzeslo elektryczne ;)

reklama
zmień obiekt czekania....

czekaj na dzidzię - może będzie Ci troszkę lepiej...

strasznie bałam się cc, wiedziałam że będę miała i bałam sie strasznie...
do tego stopnia ze nie powiedziałam w domu że ide na salę operacyjną.
dowiedzieli sie że piotruś jest - z mojego sms-a
tak bałam sie , że nie chciałam ich narażać na mój strach.
strach przeszedł w momencie gdy zobaczyłam ze juz kroja - minęło wszystko.
lezałam na sali z kobietakmi po cc i ko naturalnym. zadna nie pamiętaała już swojego strachu z "przed".
a nie kazda miała łatwy poród.

ztego co wiem to lewatywa jest robiona raczej z pobutek estetycznych:)....połozna nam mówiła ze gdybysmy nie miały lewatywy to wszystko by z nas wyszło przed urodzeniem dziecka...czyli musiały by nas przebrac i umyc( i taki wstyd przy mężu :) ) i dopiero potem zajac sie dalej porodem....dlatego niech mi ja zrobia....poza tym mozna kupic eneme....acha..połozna powiedziała tez ze woda z lewatywy równiez nieco stymuluje skurcze...

Moje doświadczenia są prawie z przed 6 lat ale już wtedy połozna mówiełam, że lewatywa jest na życzenie. Ja nie miałam robionej, mimo, że poród był wywoławany, więc czasu było wnóstw. Krocze miałam golone, już podczas porodu i tylko w tym miejscu, gdzie położna wiedziała, że będzie nacinać. Ale bez paniki, tak wszystko jest napięte, że słychać tylko grzyt skóry :). Żadnego bólu. Podobno za drugim razem juz często się nie nacina, ale jak mapęknąć, w bliżej nie okrelonym kierunku to juz wolę to nacięcie. ;)

po pierwsze depiluję się na bieżąco sama niedawno zrobiłam sobie plastry(niestety nie zdążyłam laserowej depilacji :mad: którą chciłam zrobić po wakacjach), takie zarośnięte krocze wydaje mi się nieestetyczne, jak widziałam zdjęcia z porodów gdzie babki miały kłaki do kolan oblepione tym wszystkim to mi się słabo robiło ::) no ale jak kto lubi, ja tam lubię bikini po brazylijsku ;D , co do porodu to nic już nie wiem co chcę, narazie wiemze łożysko moje nie jest i nie będzie przodujące ale zobaczymy jak dzidzia raczy się ułózyc, najpierw myslałam o cc na życzenie teraz myślę o naturalnym ale znowu mam przebłyski znowu o cc, a wcoraj w faktach mówili o porodzie w wodzie jak zwykle śą za i są przeciw ;)

lewatywa - lepiej tak nie za bardzo chciałabym przy parciu dziecku zrobić podściółkę tego typu :-[

reklama
Do góry