reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki kupić fotelik samochodowy ?

reklama
no własnie dziewczyny proszę doradzcie! stoję przed zakupem fotelika dla noworodka i mam olbrzymi problem bo na początku myslalam o takim 0-13 ale jak sie okazało ze są takie 0-18 czy 0-36kg to zaczelam sie nad nimi zastanawiac i teraz juz calkiem zglupialam!

a o co chodzi z bazami do fotelikow?

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o fotelik to kierujemy się głównie bezpieczenstwem naszego maleństwa. zatem biorąc pod uwagę testy ADAC to tylko i wyłącznie romer- jak dla mnie:) sporo kosztuje, ale myślę, że warto w niego zainwestować. Poza tym przemawia w moim przypadku to, że można go wpiąć w stelaż naszego wózka który planujemy kupić

karolinaaa- odpowiadajac na twoje pytanie postaram sie wyjasnic to jak najprosciej- jesli cos pomyliłam proszę żeby mnie ktoś poprawił.
wiec mamy dwa rodzaje bazy do fotwlików- isofix i bazy które mocuje sie za pomocą pasów. majac taką baze - jedną lub drugą (to zalezy czy samochód ma system isofx czy nie) wpinasz fotelik jednym kliknieciem i gotoew. nie musisz bawic sie np w przypadku najmniejszego- tzw nosidełka za kazdym razem zeby "obwiązać go pasami no i podczes wypadku szybciej taki fotelik mozna wyjać. Nie traci sie czasu na rozpinanie dziecka z pasów. Jest to o wiele bezpieczniejsze. Mam nadzieję, że odpowiedziałam na twoje pytanie:)

My posiadamy Jane Exo i spisuje się świetnie - nie dość, że łatwo go zamontować, to jeszcze jest wygodny - Mała nie krzywi się, kiedy w nim siedzi - a tak było w przypadku fotelika najpierw pożyczanego od znajomych, w ogóle jej nie pasował, co było widać (i słychać). No i jest bezpieczny, a to sprawa priorytetowa.

świetna cena i fotelik też ma dobre opinie i w testach bezpieczeństwa 5.

Ja poprzednio miłam maxi cosi cabrio fix, tym razem wybrałam jane stratę, bo zależało mi na wpięciu go bezpośrednio w stelaz wózka, a że ma 5 gwiazdek za bezpieczeństwo nie wahałąm sie go wybrać.

My mamy model Nautilus firmy Graco - uważam, że to był dobry wybór - na razie córka ma 10 miesięcy, więc dopiero niedawno zaczęła go użytkować. Fotelik jest do 12 roku życia - wybrałam taki, bo nie chciałam co chwila wydawać pieniędzy na nowy. Nautilus ma pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, boczne wzmocnienie. Można zmieniać w nim wysokość zagłówka i siedziska, jest także wkładka dla noworodków. My mamy odcień Black Stone, jest bodajże jeszcze jeden do wyboru. :)

reklama
Z mężem zdecydowaliśmy się na fotelik ,który poleciła nam moja siostra - GRACO COAST . Bardzo komfortowy ,ma miękką wkładkę , zrobiony z dobrych ,wytrzymałych materiałów . Posiada też 5 punktowe pasy bezpieczeństwa . Dla mnie super . Czuję ,że moje dziecko jest w nim bezpieczne .

Do góry