reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

suwak znajduje się w przedniej części podstawy od strony przedniego siedzenia, przesuwa się go w przód i w tył. Jeżeli siedzenie w samochodzie jest miękkie, to można wsunąć rękę i przesunąć suwak.

reklama
No właśnie, a mi zależy na foteliku, który się okręca normalnie, bez takich podchodów jak wkładanie ręki pod podstawę fotelika :sorry2:

Kasiad, chyba nie widziałam nigdzie takiego, który (bez podchodów, jak piszesz)obraca się w obie strony. Być może jakaś firma wyprodukowała taki, skoro tak bardzo ci zależy na tej obrotowości, musisz poszukać. Obejrzałam ten, którego aukcję wkleiłaś, ale on przecież nie jest obrotowy, chyba, ze nie doczytałam:confused:

Hm....już sama nie wiem...
W sumie to, że foteliki nie mają testów zrobionych, to nie zawsze znaczy, że nie są bezpieczne, tylko duże bogate firmy stać na testowanie wszystkich swoich fotelików. Fakt, jeden z fotelików Renoluxa w grupie fotelików 0-13 kg uzyskał 1 punkt jeśli chodzi o bezpieczeństwo, trzy inne w grupie powyżej 9 kg uzyskały 2-3 punkty. Inne, w tym ten obrotowy, nie mają testów, więc tak naprawdę nie wiadomo ile by uzyskały. Porównując np do Chicco - też jeden z testowanych ma 1 punkt (9-18kg), ten który kupujesz uzyskał 3 punkty, ale są i takie, które uzyskują 4 punkty - generalnie Chicco robi więcej badań swoich fotelików.
W dodatku ten drugi rozważany przeze mnie fotelik Bebe Confort Axiss też nie ma testów zrobionych.
Mój Tomek uparł się na ten obrotowy, bo ciężko się Oliwkę wkłada, gdy nie ma takiej możliwości. W tym większym foteliku będzie o tyle ciężej, że nasz fotelik będzie zamontowany na środkowym siedzeniu, a więc najpierw będzie trzeba wsiąść z dzieckiem do samochodu i dopiero siedząc włożyć małą do fotelika, a wiadomo, że w samochodzie będzie jeszcze ciężej niż wkładałoby się ją stojąc przy samochodzie przy jego drzwiach.
Podsumowując - ja jeszcze myślę, ale nie wiem, czy to ma sens, bo Tomek już podjął decyzję. Kiedyś się umówliśmy, że ja decyduję o wózkach, a on o fotelikach samochodowych, oczywiście dyskusja jest możliwa i jak najbardziej wskazana, jednak decydujące zdanie w wyborze fotelika ma on. Nie mogę być świnią, bo w sprawie obu wózków to ja zdecydowałam, choć Tomek miał odmienne zdanie. Jednak wiedząc jak ciężko Oliwkę ulokować w foteliku nieobrotowym, muszę mu przyznać rację, że to bardzo wygodna rzecz, jeśli fotelik można obracać.

Hmmm.. ale Kasiad z tymi testami nie do końca jest tak jak piszesz, bo ja widze na tej stronie, że z 11stu fotelików Renoluxa tylko 4 mają zrobione testy, z czego połowa dostała najniższą ocenę 1pkt (w tym jeden z nich jest z grupy wagowej która Cię interesuje). A tak na chłopski rozum biorąc - jeśli firma wybiera foteliki do testów, to bierze w pierwszej kolejności najlepsze swoje foteliki. Można się więc spodziewać, że te bez testu są jeszcze gorsze :dry::confused:
Ale oczywiście zrobicie jak chcecie :sorry2:

reklama
Do góry