reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

madzix Ty masz Chicco Key-1 - powiedz mi czy on sie odchyla na tyle, że dziecko mogłoby w nim całą noc przespać?

reklama
Dziewczyny, czy któraś z was ma fotelik do 18kg ROMER TS king? zastanawiamy sie mocno nad jego kupnem, a nie widzielismy go jeszcze "na żywo" i ciekawa jestem jak tam wygląda rozkładanie do pozycji leżącej - czy łatwo się rozkłada i jaka jest ta pozycja?

madzix Ty masz Chicco Key-1 - powiedz mi czy on sie odchyla na tyle, że dziecko mogłoby w nim całą noc przespać?

Joasiek-troche trudne pytanie. Marta bardzo łatwo i chętnie zasypia podczas podróży w tym foteliku a ja z tego korzystam i obie jestesmy z niego bardzo zadowolone.W porównaniu z innymi fotelikami kąt odchylenia jest chyba największy-chociaz do pozycji leżącej mu daleko.Wydaje mi się, że małej jest w nim wygodnie(na tyle na ile wygodnie moze byc w foteliku).
Jednak gdyby nie wyrosła jeszcze z poprzedniego(a wyrosła niestety) to w długą podróż wolałabym wziąc fotelik mocowany tyłem.Chociazby dlatego ze mocowanie tyłem bardziej chroni kręgosłup.

Joasiek, my dość często jeździmy w długie trasy i mamy za sobą już tysiące km w foteliku do 13 kg( chicco z autofixem) i ostatnio ponad 1300 w nowym bebe confort axis. W obu Wiktorii spało się dobrze, ale ten nowy uważam, że jest o niebo lepszy. Po pierwsze doskonale trzyma głowę ( w chicco głowa latała jej strasznie i przez to budziła się), ma lepsze pasy(lepiej trzymają), a do tego rozkłada się do pozycji prawie leżącej. Polecam, tylko nie wiem jak cenowo ma się do chicco key 1. Nam się udało się kupić ten nowy w licytacji o 200 zł taniej niż na tej
Fotelik obrotowy od 9 do 18kg - Bebe Confort AXISS (293768380) - Aukcje internetowe Allegro

No nie-ja nie chciałam powiedziec ,ze w foteliku chicco key dziecku zle sie układa głowa czy cos takiego..nie.
Własciwie to 11 miesięcznemu dziecku faktycznie wygodniej byłoby w foteliku do 18 kg.
Tylko napisałam o tym mocowaniu tyłem bo przypomniał mi sie moj dylemat związany z długa podróżą sprzed ponad miesiąca-ale wtedy martusia miała tylko 8 miesięcy...

Joasiek najlepiej zabierzcie Milenke do sklepu i powsadzaj ja w rózne foteliki, poodchylaj oparcia etc. Sama zobaczysz jak sie w nich układa i który jest najwygodnieszy i sprawdzi sie w długiej podróży.
My własnie tak zrobilismy i wtedy w sklepie podjelismy decyzje o rezygnacji z maxi cosi. A chicco i tak kupilismy na allegro.;-)

Dzięki Wam bardzo za odpowiedź :-) My jesteśmy już zdecydowani na Chicco, i chyba zrobimy po prostu tak, że kupimy go teraz i w sobotę zrobimy test - przejedziemy się z Milenką i zobaczymy czy będzie jej na tyle wygodnie, że w podróż weźmiemy już ten większy fotelik. Ten mniejszy byłby jeszcze ok, gdyby to było lato, a nie zima gdzie dochodzi gruby kombinezon i mała praktycznie nie może się poruszyć, tak mało ma miejsca :no:

My z Tomkiem postanowiliśmy, że pomimo, że Oli mieści się jeszcze w stary fotelik, to za kasę, którą dostanie na roczek kupimy jej właśnie fotelik powyzej 9 kg.
I tu mam pytanie do Was:
jakie są foteliki obrotowe? ale zależy mi na takim, który się obraca w obie strony, w stronę drzwi, żeby pakować swobodnie Oliwkę do samochodu i w drugą, żeby można było obrócić fotelik w stronę pasażera, który będzie siedział obok fotelika w czasie postoju na przykład.
Myślałam o Bebe Confort Axiss, ale on chyba się po zamonotowaniu może obracać tylko w stronę drzwi. A może się mylę :confused: Znacie jakieś foteliki obracające się w obie strony :confused: Znalazłam jeden taki na Allegro, obraca się o 360 stopni, ale nic o nim nie wiem :confused:
NAJWYGODNIEJSZY W POLSCE! FOTEL 9-36KG RENOLUX! (292679379) - Aukcje internetowe Allegro

Kasiad w jedną stronę :confused:a jeśli zamontujesz z lewej to odwraca się w lewo a jeśli z prawej :confused: też musi się odwracac prawda ;-):confused: bo byłaby tylko możliwość montowania z jednej strony z funkcją obracania :tak:

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry