reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaką spacerówkę wybrać?

Haha..u mnie koniec tematu spacerówek. Zaszłam sobie dzis przypadkiem do malego sklepiku w Bytomiu....patrzę - stoi Maclaren XT szary....a pani na to, że ostatni i już nie będą prowadzić sprzedazy tych wózków a tego chca się pozbyć...no i kupiłam jednak poniżej tysiaka.....

reklama
Haha..u mnie koniec tematu spacerówek. Zaszłam sobie dzis przypadkiem do malego sklepiku w Bytomiu....patrzę - stoi Maclaren XT szary....a pani na to, że ostatni i już nie będą prowadzić sprzedazy tych wózków a tego chca się pozbyć...no i kupiłam jednak poniżej tysiaka.....

Gratuluję zakupu :tak: Jak pojeździsz to napisz jak się sprawuje :tak:

Dziewczyny PP Pliko jest fajny, ładny wizualnie, ale on w ogóle nie podbija, pod krawężnik z 1,5 rocznym dzieckiem nie da sie podjechac no i cięzko się go pcha trzeba miec siły jak wół zeby go popchać. Z małym dzieckiem jest ok ale juz z półtoraroczniakiem to masakra wózek się nie nadaje dla dla większych dzieci. Moja koleżanka go miała jak jej córka skończyła 1,5 roku i go sprzedała bo nie dawała rady teraz kupiła Mac Questa jest mega zdowolona.

Ja nie mam problemów z prowadzeniem tego wózeczka, a jestem nie za dużą kobietką. Dodam tylko, że czasami na podest stawiam swoją dwu letnią siostrzenice i też wózek się lekko prowadzi. Wcześniej miałam xlandera i w porównaniu z PP3 wypada słabo.

W porównaniu do maclarena to PP się bardzo cięzko pcha i podbija w macu wystarczy lekko przechylić rączki i wózek jest na krawężniku, w PP bez kopnięcia w podest ( przy dużym dziecku) to jest nie wykonalne. Ja też się zastanawiałm między PP Pliko a Maclarenem xlr po przejechaniu nawet po sklepie różnica w prowadzeniu obu wózków jest kolosalna, z dużą przewaga dla maclarena, choć wizualnie bardziej podobał mi się PP, ale nie wygląd był dla mnie najważniejszy a wygoda dziecka ale też i moja. Choć na pewno PP też mają dużo zalet.
Myszor a ty bedziesz szcześliwą kobietą bo maclarenki to naprawdę ekstra wózeczki wg mnie mercedesy klasy S wśród wózków, gratuluję zakupu

jasne..po jednym spacerze już jestem zadowolona....ale furka fajna z maclarena, a wykonanie pierwsza klasa..no i nawet moja 4,5 letnia córcia się w nim zmieściła bez problemu...cud miód...
tez mi sie podbały wizualnie inne ale ten mac jest rewelka!

W porównaniu do maclarena to PP się bardzo cięzko pcha i podbija w macu wystarczy lekko przechylić rączki i wózek jest na krawężniku, w PP bez kopnięcia w podest ( przy dużym dziecku) to jest nie wykonalne. Ja też się zastanawiałm między PP Pliko a Maclarenem xlr po przejechaniu nawet po sklepie różnica w prowadzeniu obu wózków jest kolosalna, z dużą przewaga dla maclarena, choć wizualnie bardziej podobał mi się PP, ale nie wygląd był dla mnie najważniejszy a wygoda dziecka ale też i moja. Choć na pewno PP też mają dużo zalet.
Myszor a ty bedziesz szcześliwą kobietą bo maclarenki to naprawdę ekstra wózeczki wg mnie mercedesy klasy S wśród wózków, gratuluję zakupu

Widać każdy chwali to co ma:-)Rozbrajaja mnie tylko komentarze osób który wózkiem nie jeździły(ewentualnie raz kiedyś) a mają najwięcej do powiedzenia.

No ale w sklepie tez można coś niecos ocenić...no wiesz, ja oglądałam Maclarena i PP Pliko w sklepie i Mac wypadł lepiej, bo był lżejszy, poręczniejszy , duzo mniejszy po zlożeniu. A reszta to wychodzi w praniu rzeczywiście. I jak córka starsza była juz większa, pk 2.roku życia, chciało sie mieć jak najmniejszy i najlżejszy wózek i w to akurat wierzę, że ten PP jest wtedy kłodą, dlatego myślałam wstepnie o tym Si, bo on tez taki leciutki i fajny.

Widać każdy chwali to co ma:-)Rozbrajaja mnie tylko komentarze osób który wózkiem nie jeździły(ewentualnie raz kiedyś) a mają najwięcej do powiedzenia.
Moja bardzo bliska przyjaciółka jeździła tym wózkiem, owszem była z niego bardzo zadowolona dopóki dziecko było małe, ale im większe dziecko tym mniejszy komfort,często chodziłyśmy na spacery razem i widziałam jak się męczyła najbardziej przy podbijaniu, teraz Iza kupiła dla swojego synka maclarena i powiedziała ze odżyła, więc chyba ma coś do powiedzenia. I ja zawsze bede radziła, tym którzy się wahają między wyborem PP a Mac ten drugi, chyba , że kogoś stać co roku zmieniać wózki.

reklama
Do góry