reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jaka elektroniczna niania?

Też szukam czegoś takiego. Znajomy informatyk zainstalował (cały wieczór mu to zajęło) kamerę internetową. Działa ale się często wiesza i trzeba mieć w domu włączony komputer przez cały czas. Ale kiedy działa to w pracy widzę co robi opiekunka w domu. Również na komórce.

reklama
Kamerę sieciową (IP) można kupić w każdym sklepie z elektroniką. Tylko zainstalowanie i obsługa wymaga inżyniera od komputerów. Dlatego się rozglądam za czymś co umożliwi zaglądanie do domu i byłoby łatwiejsze w obsłudze.

Cześć,
osoba "gaguś" ma rację!
czytam o tych nianiach i sama nie wiem co wybrać:(podobno jest jakieś oprogramowanie do komórek,gdzie można brzdąca oglądać nawet w pracy jak siedze przez swój telefon albo na komputerze.dyrektor w pracy mi mówił że nabył coś takiego,ale oczywiście poszedł na urlop i kicha;(potrzebne mi to jest bo strasznie dużo pracujemy z mężem,a dziecko siedzi z nianią.Dobrze byłoby mieć podgląd i wiedzieć czy wszystko ok.Jestem wtedy spokojniejsza w pracy:)czy ktoś wie skąd można wziąć taki system?
pozdrawiam zapracowanych rodziców:)

na 100% komorka, zwykla norkia dotykowa... i dlatego postawnoilam popytac na forum bo rpzyznam ze to jest super pomysl..szczegolniejak jestes zabiegana caly dzien i nie masz czasu dzwonic i sprawdzac.....

czy ktos moze cos wie na ten temat?

Słyszałam o czymś takim.
Kamerę podłączasz do tego urządzenia co dostarcza internet i kamera sama się łączy ze strona z której możesz oglądać obraz. Mój znajomy to testował i podobno używa.
Bardzo chwalił to rozwiązanie za prostotę i łatwość obsługi. Obraz z kamery mozna oglądać na komórkę i na komputerze np. w pracy.
A zapomniałam - jest możliwość słuchania a nawet rozmawiania. Napewno to trochę kosztuje ale spokój i bezpieczeństwo dzidziusia to ....... .

Jak będzie to Was dalej interesować to dowiem się coś więcej i przekażę.

Witam
Prawdopodobnie chodzi Wam o coś takiego Eyelog - kamera GSM. Twoje dodatkowe oko w domu, na działce, w samochodzie. w jednym z punktów jest napisane:
Dzięki dwukierunkowej komunikacji można obejrzeć monitorowaną przestrzeń wysyłając do urządzenia SMS.

Albo jeszcze jest coś takiego: Dzieci
Ceny są również odpowiednie ale jeśli chcecie mieć taką kontrole taniej to może warto porozmawiać z jakimś informatykiem, który zrobi to właśnie na zasadzie kamerki internetowej i włączonego komputera w domu sądzę, że cena będzie na pewno niższa niż tych urządzeń wymienionych wyżej.

To na Dzieci wygląda ciekawie. Jeśli to prawda co piszą, że nie ma instalacji i konfiguracji to jest super bo imprezka z informatykiem za każdym razem kiedy kamera internetowa przestaje działać wychodzi trochę drogo a informatyk nie zawsze ma czas.
No i mają dużo różnych kamer.
Dzięki za wskazówkę.:-)
Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?

Ja jakiś czas temu zakupiłam Vision Baby o którą wcześniej pytałam i nie mam takiej możliwości. Czytałam jednak na jakimś forum (przykro mi, ale nie pamiętam gdzie) że niedługo będzie miała taką opcję. Z obecnej wersji jestem b. zadowolona, więc jeśli to prawda z tym telefonem i podglądem przez internet to zaopatrzę się w kolejną.

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
kochane,
wyczaiłam osatnio ta strone monitorujsam.pl kamery sa super bo nie wymagaja jakiejsc skomplkownej instalacji- poprostu wlaćzasz wtyczke :) a babla mam teraz całą dobe na oku;)
naprawde polecam rozwiązanie na 6stke ;))

pozdrawiam zapracowane mamy;)

reklama
My Mamy taki Canpol:
Niania elektroniczna Canpol 2/848 | Sen | Nianie elektroniczne | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa

Na poczatku miałam nie kupowac, ale ostatecznie sie zdecydowalam, bo w sumie nawet jak sie do ogrodka idzie czy pranie wieszac to zawsze malucha slychac. U nas ta sie sprawdzila, nie mam doswiadczenia z innymi ale ta jest ok. Można ja do spodni albo do baska przypiac jak woki-toki ;-) i ne robi sprzezenia, a poza tym nie kosztuje jakos masakrycznie duzo ;-)

Do góry