reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Elektroniczna niania...

Cześć dziewczyny,

za kilka miesięcy zostanę mamą, dlatego powoli zaczynam się rozglądać za niezbędnym wyposażeniem, związanym z małym brzdącem - nie chcę później kupować wszystkiego naraz.
Ostatnio zaczęłam szukać elektronicznej niani o w miarę dużym zasięgu (mieszkam domu z ogrodem..) i znalazłam taki sprzęt:

Link do: Niania elektroniczna m-e Gmbh Babyphone DBS 3, zasięg 600 m, 2 kanał, 446 MHz

Link do: Niania elektroniczna Motorola Babyphone MBP8, zasięg 300 m, 10 kanałów

Nie wiem, którą wybrać? Cenowo wychodzi tak samo, tyle, że pierwsza ma wiekszy zasięg..

Poratujcie radą :)

reklama
reklama
A nie wolisz takiej z kamerka?
Ta motorole miałam ale nie uzywalam, bo wtedy korzystałam z angelcare z monitorem oddechu, tylko probnie poszła w ruch i była nienajgorsza jeśli chodzi o dźwięk, dość czuła :-) cena jest przyzwoita tez.

A jaka jest Twoja opinia o AngelCare? Jaki miałaś model? Myślałam właśnie o tej marce głównie ze względu na monitor oddechu, ale cenilibyśmy sobie opcję klasycznej niani.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja kupiłam dla własnej pewności Zerkam nianie, kamerkę bez przewodową dzięki której będę mogła widzieć co dzieje się w pokoju z Igorkiem :0 Tak na wszelki wypadek nie będę musiała zaglądać co 5 minut do niego bo będę wszystko widzieć w kamerce :)

Też bym zdecydowała się na elektroniczną nianię, ale tylko na taką, co ma kamerkę. Wiem, ze jest też możliwość podłączeni a kamerki do internetu, aby móc obserwować dziecko na laptopie.

Również polecam nianie z video. Czasami jest tak, że dziecko postękuje przez sen. Mama mylnie może to interpretować. Niania z kamerką pozwoli podpatrzeć czy faktycznie jest konieczność pójścia i przytulenia dziecka.
Najczęściej takie nianie mają dodatkowe funkcje jak np. pomiar temp, możliwość komunikowania się z dzieckiem (głośnik wbudowany w ekran), opcja melodyjek.

Ja osobiście korzysta, od 3 lat z "NIANIA ELEKTRONICZNA MOTOROLA MBP33 VIDEO"

Zobacz więcej: Link do: NIANIA ELEKTRONICZNA MOTOROLA MBP33 VIDEO - Zdjęcie na imgED © imgED

Mrówka tego Angela miałam zwykłego na początek, same podkładki plus niania, bez kamery. Dlatego gdy tylko przestalismy używać monitora kupiłam Motorolke w formie kamery. Teraz ma już ponad 2,5 roku i działa bez zarzutów, mimo iż upadła mi na twarde podłoże kilka razy.. Świetnie widać w nocy, można przybliżyć, to duży plus.
Obecnie zdecydowaliśmy się na inny monitor oddechu, kamerkę będę kupować również z Motoroli. Może wezmę inny model ale myślę, że zostaniemy przy tej firmie.
Widziałam nowe kamerki z monitorami z Angela i opinie są niezłe ale tam już cena spora a po co przepłacać np.za to ze jest monitor używany krótko.
Motorolke mam tą:
Mbp41

414Wxm6cBkL._SY355_.jpg

Załączniki

• 414Wxm6cBkL._SY355_.jpg
    414Wxm6cBkL._SY355_.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 1 784
Mrówka tego Angela miałam zwykłego na początek, same podkładki plus niania, bez kamery. Dlatego gdy tylko przestalismy używać monitora kupiłam Motorolke w formie kamery. Teraz ma już ponad 2,5 roku i działa bez zarzutów, mimo iż upadła mi na twarde podłoże kilka razy.. Świetnie widać w nocy, można przybliżyć, to duży plus.
Obecnie zdecydowaliśmy się na inny monitor oddechu, kamerkę będę kupować również z Motoroli. Może wezmę inny model ale myślę, że zostaniemy przy tej firmie.
Widziałam nowe kamerki z monitorami z Angela i opinie są niezłe ale tam już cena spora a po co przepłacać np.za to ze jest monitor używany krótko.
Motorolke mam tą:
Mbp41

Zobacz załącznik 808232

Dzięki za opinię, zdecydowaliśmy się na AngelCare z opcją płytek i typowej niani. Teoretycznie czuję się spokojniejsza, testowałam póki co jedną noc na Starszej to zdało egzamin ;)
A kwestia niani z kamerką, dotychczas (kiedy Starsza jednak była Mała a ja chciałam być w innym pokoju) korzystaliśmy z opcji tablet + telefon z darmową aplikacją, jednak rzeczywiście było to rozwiązanie wyłącznie przez wifi...ale na nasze potrzeby wystarczyło :)
Jednak jeżeli miałabym się decydować na coś z przesyłaniem obrazu wolałabym nie zdawać się na sieć bezprzewodową.

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

No ja tez mysle o niani z kamera. Za niedlugo bedziemy przeprowadzac malego do swojego pokoju. A za 5 miesiecy urodzi się kolejne dziecko. Mamy duże mieszkanie. Tylko ceny sa dość wysokie tych nian z kamerą :/

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry