reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaka chusta na początek?

reklama
Ja mam chustę Little Frog kolor akwamaryn. To moja pierwsza chusta, myślę że jest ona bardzo dobrą alternatywą dla innych chust. Mimo mojego niedoświadczenia w tej materii udało mi się juz za drugim podejsciem zamotać synka w kieszonkę. Pierwszy raz był na lalce córeczki :-) Naprawdę mogę polecić tą chustę początkującycm, nie jest sztywna, łatwo sie dociągia i ma ładne wzory, środek chusty zaznaczony dwoma malutkimi żabkami co ułatwia sprawę przy wiązaniu. :tak:

Kobietki bardzo proszę o pomoc.
Jestem niedoświadczona totalnie jeśli chodzi o chustowanie dlatego chciałabym na początek chustę elastyczną, mam na oku 3 firmy LennyLamb, Nati i Moby Wrap, moja Córeczka raczej będzie większym dzieckiem ok 4kg i zastanawiam się, z której firmy chusta byłaby najlepsza. Pomocy proszę

Co do Lennylamb to nie mam pojęcia. Przy pierwszej córze miałam pożyczoną Moby i zdawała egzamin - nosiło się bardzo dobrze, z tym że była gruba i właściwie przestałam jej używać jak przyszły letnie upały. Teraz kupiłam Nati i wydaje mi się być znacznie cieńsza niż Moby, mam nadzieję, że będzie się sprawowała równie dobrze.

PS. Oczywiście cały czas piszę o chustach elastycznych.

A jaki rozmiar wybrac? Ja mam 170 wzrostu, a moj Maz 190. Pewnie ja bede nosic ja częściej, ale zupełnie zglupialam :/ nie chce kupic czegos bez sensu

reklama
Do góry