reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

Spróbuję tej pozycji z nogami do góry bo w sumie zastój mam na górze to może zejdzie 🤣
Ale najbardziej się boję, że mi poleci po ilościach. Do tej pory spokojnie miałam 150ml na sesję z laktatorem, a teraz mam 60-90, a zastój mam w tej bardziej mlecznej na dodatek.
Do tej pory też czułam takie napełnianie się piersi i czułam, że to już będzie czas odciągać, a teraz nic.

Jeszcze nie wiem czy nie przyplątało mi się od tego zapalenie, bo wyłapałam jakieś 2 dniowe objawy, które niby mogły być przeziębieniem, ale są też książkowym objawem zapalenia. I weź tu bądź człowieku mądry...

I jeszcze sterylizator mi się psuje 😭
Ku pokrzepieniu:) początek i drugi dołek to zastoje. Ilości zawsze odbudowałam z nawiązką:)

Załączniki

• Screenshot_20230316_224944_LactoLand.jpg
    Screenshot_20230316_224944_LactoLand.jpg
    245,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Spróbuję tej pozycji z nogami do góry bo w sumie zastój mam na górze to może zejdzie 🤣
Ale najbardziej się boję, że mi poleci po ilościach. Do tej pory spokojnie miałam 150ml na sesję z laktatorem, a teraz mam 60-90, a zastój mam w tej bardziej mlecznej na dodatek.
Do tej pory też czułam takie napełnianie się piersi i czułam, że to już będzie czas odciągać, a teraz nic.

Jeszcze nie wiem czy nie przyplątało mi się od tego zapalenie, bo wyłapałam jakieś 2 dniowe objawy, które niby mogły być przeziębieniem, ale są też książkowym objawem zapalenia. I weź tu bądź człowieku mądry...

Spokojnie, laktację zawsze można odbudować. Powoli też będzie się stabilizować. Z czasem nie będzie już uczucia ciężkości i twardości piersi. Ważne, by starać się trzymać godzin ściągania. A jak nie możesz, to choć trochę ręcznie ściągnąć. Sproboj też ciepły prysznic na piersi, czasem puszcza, a że prysznic, to może spokojnie lecieć.
Badania oczywiście zrób. Jeśli jakaś infekcja, to też może być powodem, że pokarm nie leci.

moze to kryzys laktacyjny , są w określonym czasie od porodu odciągaj Dalej jak najczęściej i się nie przejmij mleko wróci , i nie stresuj się bo mi gdy się tym denerwowałam piersi się jakoś tak blokowały ze ani 10 ml nie mogłam odciągnąć a piersi były ciężkie od mleka które nie chciało wypływać .

moze to kryzys laktacyjny , są w określonym czasie od porodu odciągaj Dalej jak najczęściej i się nie przejmij mleko wróci , i nie stresuj się bo mi gdy się tym denerwowałam piersi się jakoś tak blokowały ze ani 10 ml nie mogłam odciągnąć a piersi były ciężkie od mleka które nie chciało wypływać .

Bardzo ważne są też sesję nocne przez ich brak może skończyć się Laktacja a w nocy mamy najbardziej wartościowa mleko więc dobrze żeby malutki je dostawał .

Bardzo ważne są też sesję nocne przez ich brak może skończyć się Laktacja a w nocy mamy najbardziej wartościowa mleko więc dobrze żeby malutki je dostawał .
Mam sesje nocne, dorzuciłam, bo Staszek słabo przybierał i cdl powiedziała, że nocne mleko jest bardziej tłuste. Ja mam zastój, bo go czuję, a nie umiem go zlikwidować do końca.

Mam sesje nocne, dorzuciłam, bo Staszek słabo przybierał i cdl powiedziała, że nocne mleko jest bardziej tłuste. Ja mam zastój, bo go czuję, a nie umiem go zlikwidować do końca.
może zrób sobie masaż plus ciepłe okłady (prysznicem ciepłym pomaluj pierś) później dopiero ściągnij mleczko. Może być tak, że laktatorem nie ściągniesz tak ładnie, jak ręką.

może zrób sobie masaż plus ciepłe okłady (prysznicem ciepłym pomaluj pierś) później dopiero ściągnij mleczko. Może być tak, że laktatorem nie ściągniesz tak ładnie, jak ręką.
Robię cały czas 🙈 wypływ się trochę zwiększył, więc mam nadzieję, że w końcu puści.

Puscilo? Czy meczysz sie dalej?
Trochę puściło, ale dalej coś tam twardego jeszcze wyczuwam, mięknie bardziej po ściąganiu, twardnieje znowu przed kolejnym, nie wiem czy tak ma być.
Biorę lecytynę, przepływ się zwiększył mega, ilości zaczynają powolutku iść w górę.
Zaczęłam znowu odczuwać efekt pustych piersi po odciąganiu i takie charakterystyczne szpileczki jak pokarm się gromadzi, czego też od zapalenia nie mialam, więc chyba wracam do normy.

reklama
Ja masuje termoforem z pestek wiśni, całkiem dobrze się sprawdza. Ciepły i dodatkowo pestki fajnie masują 😉

Do góry