reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zająć głowę, kiedy dziecko jest w szpitalu?

Dzisiaj był dzień min 🤣 3h aktywności zaliczyliśmy. Z awanturą po drodze o to, że porcja mleka jest za mała i pielęgniarka musiała mu szybko pogrzewać kolejną 😂 jak przyszłam na posiłek po 13, to padł dopiero przed 17.

Niesamowite jest to jak się zmienia!
To już całkiem Dorosła Dzidzia!

reklama
Niesamowite jest to jak się zmienia!
To już całkiem Dorosła Dzidzia!
Wiesz, to już całe 2300g 😁 a jak się urodził miał 1060... już sam sobie reguluje posiłki, zdarza mu się przespać noc i nie wybudzić na karmienie o 3 i mu na to pozwalają, jeżeli pozostałe posiłki je ładnie :) a jak jest głodny to potrafi wrzasnąć i nie ma zmiłuj :D cała sala wie, że Staszek musi dostać butlę :D
mnie też karmienie go idzie coraz lepiej, odbijanie też :D fajnie jest! :)

Wiesz, to już całe 2300g 😁 a jak się urodził miał 1060... już sam sobie reguluje posiłki, zdarza mu się przespać noc i nie wybudzić na karmienie o 3 i mu na to pozwalają, jeżeli pozostałe posiłki je ładnie :) a jak jest głodny to potrafi wrzasnąć i nie ma zmiłuj :D cała sala wie, że Staszek musi dostać butlę :D
mnie też karmienie go idzie coraz lepiej, odbijanie też :D fajnie jest! :)

Pomyśleć, że ten mały Gość nawet nie wie jak tu się czeka na jego selfie ze spaceru! 😍😍😍

Dzisiaj był dzień min 🤣 3h aktywności zaliczyliśmy. Z awanturą po drodze o to, że porcja mleka jest za mała i pielęgniarka musiała mu szybko pogrzewać kolejną 😂 jak przyszłam na posiłek po 13, to padł dopiero przed 17.
Boski jest Twoj Cudaczek 🥰 Przystojny mały czlowiek😎. I te oczyska... 😍

Fajnie, że potrafi się regulować, że mu na to pozwalają. Już 2300!? No no no... To teraz tylko zamykać do domu i na imprezkę 💐 To są wspaniałe wiadomości.

I jak? Gotowa zamieszkać że Staszkiem?

Świetna wiadomość, że Stasiu już będzie z Wami w domu! Dzielny, wielki wojownik! ❤️❤️

A miny robi cudowne! A jakie ma oczyska ❤️❤️❤️

Jednak nie wyjdziemy w tym tygodniu 🤦‍♀️
Nie wiadomo kiedy, okulistka nie może się zdecydować czy podawać Staszkowi lek na retinopatię czy nie. Ma lekką retinopatię, która od 4 tygodni się nie pogłębia.
Więc czekamy tydzień na kolejną kontrolę okulisty, co mnie wkurza, bo to oznacza tydzień w szpitalu dla dziecka, który nie musi w tym szpitalu leżeć, bo właściwie poza okulistą nie ma wskazań. Szczerze, nie rozumiem czemu czekają z decyzją, retinopatia mu się w tydzień nie cofnie. Skoro nie pogłębiła się od miesiąca, to pewnie się nie pogłębi. A jak podejmą za tydzień decyzję o zabiegu, to po nim 3 dni obserwacji i wyjdzie na to, że wyjdziemy może za 2 tygodnie...

Jednak nie wyjdziemy w tym tygodniu 🤦‍♀️
Nie wiadomo kiedy, okulistka nie może się zdecydować czy podawać Staszkowi lek na retinopatię czy nie. Ma lekką retinopatię, która od 4 tygodni się nie pogłębia.
Więc czekamy tydzień na kolejną kontrolę okulisty, co mnie wkurza, bo to oznacza tydzień w szpitalu dla dziecka, który nie musi w tym szpitalu leżeć, bo właściwie poza okulistą nie ma wskazań. Szczerze, nie rozumiem czemu czekają z decyzją, retinopatia mu się w tydzień nie cofnie. Skoro nie pogłębiła się od miesiąca, to pewnie się nie pogłębi. A jak podejmą za tydzień decyzję o zabiegu, to po nim 3 dni obserwacji i wyjdzie na to, że wyjdziemy może za 2 tygodnie...
Przykro mi, że doświadczasz kolejnego rozczarowania. Przytulam Cie serdecznie💞.
Jeśli pojawiła się retinopatia, to chcą się upewnić, że nie będzie się pogłębiać. Zrobią zabieg, prawdopodobnie w Katowicach i już potem pójdziecie do domu. Zabieg powinien powstrzymać jej postępowanie. Dobrze by było dla Stasia, by mógł widzieć i Was i świat 😊. Pisze to choć wiem, że ty to wszystko wiesz i rozumiesz. Tylko serducho i rozum nie obejmuje już rozłąki. Chcesz Maluszka do domu. Rodzi się w tobie bunt, że tak to wszystko wydłużają 😢. Mimo wszystko jesteś niesamowicie dzielna. Dziękuję, że dzielisz się sobą, swoimi emocjami, swoim życiem. Jakby co Lady... Jestem

reklama
Przykro mi, że doświadczasz kolejnego rozczarowania. Przytulam Cie serdecznie💞.
Jeśli pojawiła się retinopatia, to chcą się upewnić, że nie będzie się pogłębiać. Zrobią zabieg, prawdopodobnie w Katowicach i już potem pójdziecie do domu. Zabieg powinien powstrzymać jej postępowanie. Dobrze by było dla Stasia, by mógł widzieć i Was i świat 😊. Pisze to choć wiem, że ty to wszystko wiesz i rozumiesz. Tylko serducho i rozum nie obejmuje już rozłąki. Chcesz Maluszka do domu. Rodzi się w tobie bunt, że tak to wszystko wydłużają 😢. Mimo wszystko jesteś niesamowicie dzielna. Dziękuję, że dzielisz się sobą, swoimi emocjami, swoim życiem. Jakby co Lady... Jestem
Nawet nie w Katowicach, bo w Kato robią laser. Zastrzyk mu zrobią na oddziale jak trzeba bez problemu. Tylko nie rozumiem czemu musimy czekać jeszcze tydzień na kolejną konsultację i dopiero wtedy będzie decyzja, skoro retinopatia mu się pojawiła miesiąc temu i od tego czasu ma kontrole co tydzień i stan jest ciągle taki sam. Nie rozumiem, czemu zwlekają z ewentualną decyzją i co im da ten dodatkowy tydzień. Z mojej perspektywy jest to trzymanie niepotrzebnie zdrowego dziecka na oddziale, bo oni sobie nie dopilnowali. Tak samo nie dopilnowali szczepień i teraz go dopiero doszczepiają, żeby zdążyć na wypis.

Wczoraj Staszek tak malowniczo ulał sobie mieszanką mleka i szczepionki ns rotawirusy, że aż zaliczył pierwszą w życiu kąpiel :D nie będę wrzucać zdjęć dziecka w misce, ale uwierzcie, że widok był obłędny, bo mu się nawet spodobało. Zresztą on lubi, jak się koło niego robi, więc czy to przebieranie czy pielęgnacja jest dla niego ok, tak długo jak się na niego zwraca uwagę i się nim zajmuje.

Do góry