Lady Loka
Fanka BB :)
Wyjdziemy i będzie miał antybiotyk doustny. Generalnie jak czytałam o cmv i kontaktowałam się z fundacją, która zajmuje się też szerzeniem wiedzy o leczeniu, to tw antybiotyki doustne są lekami pierwszego wyboru. Jeżeli dziecko jest w stanie przyjąć antybiotyk doustnie to nie podaje się tego dożylnego, bo on ma więcej skutków ubocznych. A Staszkowi nie chcą podać doustnego, bo ma refluks i czasami ulewa (tak raz na kilka dni ) i boją się, że akurat uleje jak mu podadzą. Będę musiała mu podawać, nie ma wyjścia.Tragedia i jeszcze Ciebie oskarżają ale to jak możecie wyjść do domu i będziesz mu sama leki podawać?
Ja zrobiłam sobie badania czy mam aktywnego wirusa we krwi, ale jak mi wyjdzie pozytyw to w sumie nie będzie wiadomo czy js zaraziłam Staszka czy zaraziłam się teraz od niego, bo on wydala wirusa w moczu i ślinie, a ja go przewijam normalnie i zdarza mu się na mnie kichnąć albo zakaszleć, więc transmisja może być. Za to jak wyjdzie negatyw, to będzie wiadomo, że to nie ja.
Do wyjścia jeszcze trochę mamy, bo jakoś ciągle wszyscy twierdzą, że on jest taki malutki i wstrzymują się z dawaniem mu butelki. A mogliby dawać troszkę przed podłączeniem jedzenia do sondy w końcu my mielibyśmy już 36tc, a Staszkowi brakuje 30g to 2kg...