e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
A czy możesz powiedzieć czy Evolva będzie pasował do fiata Bravo 2011, dostałem informację, że nie ?
Piszesz tez, że evolva jest ciekawa alternatywą dla Recaro YS ze względu m.in na lepsza pozycję spoczynkową ale czy jej mechanizm nie jest gorszy w evolvie? trzeba chyba podnieść cały fotelik do zmiany.
Na koniec pytanie, które pewnie nie raz się przewijało ale zapytam.
Mój faworyt tj. recaro YS ma bliźniaka starlight- pytanie czy warto dopłacać do recaro wtej chili ok 150 zł. Czy rzeczywiście jest różnica w tapicerce na niekorzyść starlight ?
Co do zestawu 2 fotelików to przymierzałem malucha i pasuje do każdego fotelika dlatego pytam na forum.W priori martwi mnie jednak fakt, że teraz (11 miesiecy) małemu zostaje ok 5 cm do krawędzi i może z niego wyrosnąć ale tego nie wiemy. Kusi mnie natomiast lepsza pozycja spoczynkowa niż w fotelikach 9-36
To prawda - należy unieść evolvę aby przełożyć podporę pod fotelikiem, ale rzadko się zdarza aby ktoś zmieniał pozycję z 1 na drugą.
Na pewno jest różnica w jakości użytych materiałów - czy warto, ja nie odpowiem bo to zawsze kwestia indywidualna.
Tutaj znowu dobre spostrzeżenie - zawsze w 9-18 będzie lepsza pozycja spoczynkowa niż w 9-36.
W sprawie kompatybilności Evolvy i Bravo - nie odpowiem, niestety nie mam bladego pojęcia... (najlepiej przymierzyć).
pozdrawiam