reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

(...)

pytanie: kiedy zamierzacie zniżyć poziom w lozeczkach ?
My obnizylismy w weekend. Stwierdzilam, ze wprawdzie na brzuszek sam sie nie obraca, ale nozkami wywija, chwyta sie szczebelkow do siadania, to moze sie kiedys zaprzec i nozki zaczepic i ciezarem ciala wyleciec.

Dzisiaj moje serduszko przespalo ladnie nocke pomimo choroby. budzil sie tylko co 3godzinki :) czyli okolo 24, 3 i 6tej w nocy :) Wlasciwie nie bylo tk ladnie od tygodni :)

reklama
A ja niesmalo, po cichutku powiem ze zmienil nam sie rytm dobowy i... od 4 dni mala przesypia cala noc!
Boshe tak jestem tym faktem oszolomiona ze az sie budze o 2 i nie moge usnac (ja glupia!)
tak wiec mamy o 18.00 pozny podwieczorek, o 23.00 (po kapieli i 3 godzinach spania) 210 ml kaszki bezsmakowejn na mleku i le voila :) spi do 6.00 :DDDDDDDDDDDDDDD

A ja niesmalo, po cichutku powiem ze zmienil nam sie rytm dobowy i... od 4 dni mala przesypia cala noc!
Boshe tak jestem tym faktem oszolomiona ze az sie budze o 2 i nie moge usnac (ja glupia!)
tak wiec mamy o 18.00 pozny podwieczorek, o 23.00 (po kapieli i 3 godzinach spania) 210 ml kaszki bezsmakowejn na mleku i le voila :) spi do 6.00 :DDDDDDDDDDDDDDD
Super!!:-) po cichu gratuluję;-)
Moja Marysia też ma podobnie (tfu tfu, nie zapeszyć);-)..Kąpiel około 19.00, potem flacha z mlekiem (170ml) i ładnie nam śpi do około 5.30 - budzi mojego S. do pracy:-)..

Super!!:-) po cichu gratuluję;-)
Moja Marysia też ma podobnie (tfu tfu, nie zapeszyć);-)..Kąpiel około 19.00, potem flacha z mlekiem (170ml) i ładnie nam śpi do około 5.30 - budzi mojego S. do pracy:-)..
Oczywiscie gratuluje i...ja tez tak chce!!!

Kurcze, moj maluszek nie kocha spac:baffled:. I nie chodzi mi juz tylko o dlugosc spania(choc sie wydluza w nocy od 2 do nawet 3.5godzin), ale o to w jaki sposob zasypia. Wlasciwie zawsze jest przy tym mnostwo krzyku, placzu, histerii. I to niezaleznie czy na rekach, w bujaczku czy lozeczku. Niezaleznie od tego jak jest senny-slabo, srednio, mocno...Zawsze jak czuje ze juz zaczyna odplywac to sie zrywa i krzyczy:baffled:...ech ci moi chlopcy radarowcy;-)

Oczywiscie gratuluje i...ja tez tak chce!!!

Kurcze, moj maluszek nie kocha spac:baffled:. I nie chodzi mi juz tylko o dlugosc spania(choc sie wydluza w nocy od 2 do nawet 3.5godzin), ale o to w jaki sposob zasypia. Wlasciwie zawsze jest przy tym mnostwo krzyku, placzu, histerii. I to niezaleznie czy na rekach, w bujaczku czy lozeczku. Niezaleznie od tego jak jest senny-slabo, srednio, mocno...Zawsze jak czuje ze juz zaczyna odplywac to sie zrywa i krzyczy:baffled:...ech ci moi chlopcy radarowcy;-)

wiesz co - my wypracowalysmy sobie takie "cuś". Ida dostala pieska-przytulanke od chrzestnego. Kocha tego misia, ale ma go jedynie w lozeczku i jedynie do spania. Nauczyla sie miziac go jedna reka, kiedy druga "bladzi". Najczesciej bladzi po kocyku. Mala w 99% przypadkow zasypia sama. Ale kiedy jest jej zle, widze ze jest baaaardzo niespokojna to klade sie z nia, z misiem, z pieluszka, z kocykiem i ona jedna reke ma na misiu a druga bladzi po mojej rece. Ja jestem, uspokajam jesli jest taka potrzeba i w koncu mala zasypia.

Misio pozwala jej sie wyciszyc i kojarzy ze snem i spokojem - moze tez jakies takie "skojarzanki" zadzialaja?

Passi, on ma w lozeczku 2przytulanki.
Korzysta ze smoka uspakajacza ktorego szybko wypluwa :baffled:lub wyciaga jak zaczyna "odplywac". jemu ciagle rece i paluszki chodza...ciage nimi przebiera:sorry:
probowalam z pieluszka bay mu te raczki zajac-nie da rady. wczoraj na 10minut byl spokojny bo do spania dostal serwetke koronkowa :baffled:ktora sciagnal sobie ze stoliczka-bardziej mu odpowiadala niz pielucha, ale i tak na nic. On po prostu nie chce zasypiac!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zasypia jak juz nie daje rady walczyc:-(I to na rekach abo w bujaku. ale poczekam ze 2tyg i zczne go uczyc spania w lozeczku a potem od smoka chyba odzwyczaje szybciej niz macia...

Passi, on ma w lozeczku 2przytulanki.
Korzysta ze smoka uspakajacza ktorego szybko wypluwa :baffled:lub wyciaga jak zaczyna "odplywac". jemu ciagle rece i paluszki chodza...ciage nimi przebiera:sorry:
probowalam z pieluszka bay mu te raczki zajac-nie da rady. wczoraj na 10minut byl spokojny bo do spania dostal serwetke koronkowa :baffled:ktora sciagnal sobie ze stoliczka-bardziej mu odpowiadala niz pielucha, ale i tak na nic. On po prostu nie chce zasypiac!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zasypia jak juz nie daje rady walczyc:-(I to na rekach abo w bujaku. ale poczekam ze 2tyg i zczne go uczyc spania w lozeczku a potem od smoka chyba odzwyczaje szybciej niz macia...
Moja musi mieć do spania komplet - smoczek w buzi, Clifforda z jednej strony główki, a z drugiej pieluszkę - i wtedy nie ma zmiłuj - błogo odpływa..aaaa, inne przytulanki odpadają, jedynie ten psiak działa:-)

Załączniki

• P1020505.jpg
    P1020505.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 47
Moja musi mieć do spania komplet - smoczek w buzi, Clifforda z jednej strony główki, a z drugiej pieluszkę - i wtedy nie ma zmiłuj - błogo odpływa..aaaa, inne przytulanki odpadają, jedynie ten psiak działa:-)
jak cudownie spi...ech...moj jak spi to jakby byl tez spiety caly...i na boczku jednym lub drugi musze go klasc, bo jak na wznak to sie zaraz zwija na boczek.

reklama
royanna mój Kuba też często przy zasypianiu machał rękami więc przytrzymywaliśmy mu rączki żeby nimi nie machał i w ten sposób zaczął sam zasypiać , lubi też przytulić policzek do podusi bądz pieluszki ;-) , w krytycznych momentach kładę go w gondoli na łóżku i kołyszę aż uśnie a w domku mam łóżeczku turystyczne i bujam go w nim :tak:

Do góry