AniaSm
Fanka BB :)
mój Kuba w ciągu dnia ma 3-4 drzemki po 30 minut , na spacerze też tyle śpi niestety , czasami jak uda mi się go uśpić drugi raz na spacerze to pośpi jeszcze godzinkę , a na noc to idzie spać ok 19 i śpi do 5-6 (nie jadamy już w nocy) , potrafi przespać całą noc ,chyba że dzień był pełen wrażeń to się budzi ale nie jeA przy okazji mam pytanie, ile wasze dzieci śpią teraz w dzień ? Alusia około 4-5 godzin na spacerach i dodatkowo ma ze 2-3 takie półgodzinne drzemki przy karmieniu. Mimo, że śpi na spacerze to potem jest dość marudna - np. wracam ze spaceru o 14 i po karmieniu godzinie zabawy muszę już się kłaść z cycem, bo mała jęczy, płacze i niczym nie mogę jej zająć. I tak do 18 się co godzina-max półtorej pokładamy![]()
mój na noc ma poduszkę ale ja mu kładę na długość czyli tak jakby materacyk , po prostu jak go wyciągam ok 23 na ostatnie karmienie to mi tak łatwiej i lepiej mi go też potem odłożyć do spaniaDziewczyny bo już któryś raz zauwazyłam, Wasze dzieci spią na poduszkach??? Z różnych stron trąbią o tym, ze maluchom nie daje się poduszek - ja nie daję, chociaż mam takie też cieniutkie, które starczają do połowy plecków lub dalej ale martwię się ze to nieywgodne dla małego, a tutaj widzę poduszki pod głowkami. Dzieci mają krótki przewód oddechowy i podobno mogą się udusić na poduszce - ja sie tego boję plus kręgosłup. Czy tylko ja taka?