reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja ostatnio mam codziennie pobudki o 4 rano i już Nikola nie chce iść spać więc ja przez dzień padam na pysk. Dzisiaj na chwilkę wpadłam. Nie wiem co zrobić bo ona zwykle o 18-18.30 już chce spać a później rano jest masakra. Jak ją raz przetrzymałam to i tak wstała wcześnie. Jak już uśnie o tej 18 po kąpieli to już nie chce jej wybudzać.
jak wstawała o 7 rano to narzekałam a teraz modle się żeby spała do 6 :(( Nie przeszkadza mi wstawanie co 2 godziny w nocy ale o 4 rano wymiękam :((

reklama
ja ostatnio mam codziennie pobudki o 4 rano i już Nikola nie chce iść spać więc ja przez dzień padam na pysk. Dzisiaj na chwilkę wpadłam. Nie wiem co zrobić bo ona zwykle o 18-18.30 już chce spać a później rano jest masakra. Jak ją raz przetrzymałam to i tak wstała wcześnie. Jak już uśnie o tej 18 po kąpieli to już nie chce jej wybudzać.
jak wstawała o 7 rano to narzekałam a teraz modle się żeby spała do 6 :(( Nie przeszkadza mi wstawanie co 2 godziny w nocy ale o 4 rano wymiękam :((

niunias to nie kap jej o 18, poczekaj jeszcze z godzinke poltoerj i jak zasnie to kapiela ja wybudzisz i wtedy zasnie na noc. To normalne ze dzieci zasypiaja po kapieli, grzech budzic, musicie sprobowac zmienic godzine kapania. Ja kapie o 19.15 i maly wstaje o 6, 7

niunias to nie kap jej o 18, poczekaj jeszcze z godzinke poltoerj i jak zasnie to kapiela ja wybudzisz i wtedy zasnie na noc. To normalne ze dzieci zasypiaja po kapieli, grzech budzic, musicie sprobowac zmienic godzine kapania. Ja kapie o 19.15 i maly wstaje o 6, 7

hehe etna rozumiem niunians:/ bo ignas zasnie o 17 albo 20 zawsze budzi sie o 6:/ mysle ze to nic nie zmieni..tak jak niunians napisala:/

ja ją kąpie co drugi dzień. Czyli jak uśnie o 18 to mam ją budzić o 19 i kąpać?? Raz mi zasnęła o 17 i ją chciałam o 18 obudzić to był taki wrzask że jak już się uspokoiła to i tak dalej popłakiwała że musiałam ją uśpić znowu. Jak jesteśmy gdzieś poza domem i pójdzie spać o 20 to i tak pobutki są o tej samej godzinie, tylko później przez dzień sobie odbija niedospanie.
Ona wstaje po 4. póżniej izie spać ok 7 na 40minut póżniej ok 10 idzie na pole i śpi do 13 później idzie na pole ok 15,30 i śpi do 16.30. i o 18 musi być wykąpana bo jeśli nie zdąże to później zasypia.

ja ją kąpie co drugi dzień. Czyli jak uśnie o 18 to mam ją budzić o 19 i kąpać?? Raz mi zasnęła o 17 i ją chciałam o 18 obudzić to był taki wrzask że jak już się uspokoiła to i tak dalej popłakiwała że musiałam ją uśpić znowu. Jak jesteśmy gdzieś poza domem i pójdzie spać o 20 to i tak pobutki są o tej samej godzinie, tylko później przez dzień sobie odbija niedospanie.
Ona wstaje po 4. póżniej izie spać ok 7 na 40minut póżniej ok 10 idzie na pole i śpi do 13 później idzie na pole ok 15,30 i śpi do 16.30. i o 18 musi być wykąpana bo jeśli nie zdąże to później zasypia.

widze ze twoja tez sobie odbija noc w dzien na spacerze;) jedynie mama ma kiepsko bo nogi to mi do d...wchodza:/

Wasze maluszki szybko chodza spac widze. Moja zasypia tak ok 20-21 o 19-19.30 jest kapiel. Wstaje rano o roznych porach 6-7-8.

Oj biedna jestes z ta 4 rano, moze kiedys jej sie zmieni trzeba byc dobrej mysli.
Nam na szczescie udalo sie od wyjscia ze szpitala kapac o 19.15 i tak zostalo do dzis, kapiemy codziennie o tej samej porze. No chyba ze gdzies jedziemy czy goscie wiadomo to z poslizgiem, ale wtedy jak maly jest godzine pozniej kapany to godzine dluzej spi.
To ona juz o 18 zasypia na amen :O to jestes biedna, bo ja tak od 16 mam problem zeby malego utulic, teraz nawet potrafi 3/4 godziny nie spac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wasze maluszki szybko chodza spac widze. Moja zasypia tak ok 20-21 o 19-19.30 jest kapiel. Wstaje rano o roznych porach 6-7-8.
mi tez tak robil, jak byl najedzony, a teraz daje mu cyca o 17 i potem dopiero po kapieli i jakims cudem pada odrazu, chociaz nie zawsze tak bylo. Tak juz na 70% unormowalo sie wszystko w 4 miesiacu.

reklama
od 2 dni kłąda ją o godzinie 20.00 i zmieniło się tylko tyle że wstaje o 5 rano czyli jakiś postęp jest. Tylko że później gorzej jest przez dzień bo chce zasypiać o 7 rano na 40 minut a później koło 10 na 1,5 godziny i później idziemy na spacer o 12 i śpi godzinę no i ostatnia drzemka ok 15,30 która trwa zazwyczaj do 17,30 i później o 19,00 kąpiel bo zaczyna marudzić.
Jedyna nazieja że będzie zmaiana czasu czyli dla mnie lepiej :)) będzie się przynajmniej budzić zamiast o 5 to o 6 :))

Do góry