reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Kiedy dziecku się regulują jakieś dwie drzemki:confused: Myślę i nie mogę sobie przypomnieć jak to było z Patrycją;-)

U nas jest 1 drzemka ok 10.00 trwajaca 30min, pozniej spacer-sen ok 2-3h i po poludniu ok 18.00 kolejna drzemka 30 min i pozniej wieczorny sen ;-)

reklama
U nas....zasypianie do 19:00, potem w zależności od nocy .... 24 lub 2 lub 4 a potem kolejne jedzonko po ok.3h, a na dzień budzimy się ok. 7 ... trzeba wstać, żeby Patulę do przedszkola zawieźć. :-)

A dzień mamy wg schematu: 2h aktywności, 1h snu...i tak ciągle....może się coś wydłużyć, gdy są sprzyjające warunki (spacer, jazda samochodem)

Kiedy dziecku się regulują jakieś dwie drzemki:confused: Myślę i nie mogę sobie przypomnieć jak to było z Patrycją;-)

u mnie 1 drzemka okolo 10-11 pozniej okolo 14--15 i okolo 18 no i trwaja okolo 40min do 1.20h jednak czasem Paweł potrafi pierwsza drzemke np od 11do 15 spac czyli 2 drzemki za jednym razem hehe i poznije okolo 18 z pol h wczoraj np spal okolo 11 a pozniej o 15 wiec dopiero poszedl spac na noc o 20 ... :)

u nas już wszystko od jakiegoś czsu jak w zegaarku (no prawie) :-p
o 5.30 karmienie, i dalszy sen o 8 karmienie i pobudka, o 11 karmienie i sen ok godzinki o 14 karmienie , o 17 karmieie i sen ok 30 min o 20 karmienie o 20.30 drzemka 30 min o 21.30 -22kąpiel o 22.-22.30karmienie i sen
to wszystko:tak:

Uleńka Antek śpi nieraz tak samo . Wszystko jest ok :) słodko wygląda.

Kilolek mnie też strasznie irytuję , że mały w zasadzi e wdziń nie zasypia bez pomocy, albo cyc , albo wózek , albo samochód... I nie mam pomysłu co z tym zrobic . Może po prostu ten typ tak ma - grunt , że w nocy jest dobrze:)

Uleńka Antek śpi nieraz tak samo . Wszystko jest ok :) słodko wygląda.

Kilolek mnie też strasznie irytuję , że mały w zasadzi e wdziń nie zasypia bez pomocy, albo cyc , albo wózek , albo samochód... I nie mam pomysłu co z tym zrobic . Może po prostu ten typ tak ma - grunt , że w nocy jest dobrze:)
moja mała w dzień zasypia przewa znie po jedzonku rano przy cycu a wieczorem zawsze muszę ją ponosić albo kołysać na kolanach poklepując po tyłeczku:-D

u nas już wszystko od jakiegoś czsu jak w zegaarku (no prawie) :-p
o 5.30 karmienie, i dalszy sen o 8 karmienie i pobudka, o 11 karmienie i sen ok godzinki o 14 karmienie , o 17 karmieie i sen ok 30 min o 20 karmienie o 20.30 drzemka 30 min o 21.30 -22kąpiel o 22.-22.30karmienie i sen
to wszystko:tak:
jej... jakie długie przerwy w karmieniu !! ja muszę karmić co 1,5 godziny,no chyba że śpi, ale nie zdarza jej się już teraz spać dłużej niż 3 godziny.

Moja mała ma rano ok 9.00 godzinną drzemkę w wózku ale musze ja chwilke powozic, najlepiej w kuchni przy włączonym okapie :).

Potem śpi na spacerze, a popołudniu ziewa strasznie ale w wózku jęczy albo się rozbawia i chce zasypiać tylko przy piersi. Tylko że przy tej piersi sie strasznie szarpie i jeczy i juz sama nie wiem czy chodzi o to ze jest głodna i za wolno leci, czy nie jest glodna i sie wkurza ze w ogóle leci :)

Czy wasze dzieciaki po wieczornym zaśnięciu częstosię wybudzają ?
Alutka prawie zawsze przynajmniej raz sie rozbudza i troche jeczy i poplakuje z zamknietymi oczami przez sen, ale jak przy niej postoje to przewaznie sama zasypia. Czasami jest gorzej - dziś np. 3 razy się rozbudzala mocno z placzemi musialam ją brać do cyca...

U nas dalej noce masakryczne:baffled: dzis tez zasnela ok 19:30 a o 20:30 obudzona i znowu cyc :baffled: i spi dalej...i tak do rana ciagnac pewnie bedziemy, ja juz padam na pysk, czytam Was tu ale malo jarze:-D
Chce isc z nia do lekarza - dzieci zdrowe sa w srode dopiero, a nie jutro jak myslalam. Wiec pojdziemy w srode, zobaczymy co powie, zrobimy mocz. mysle ze jak by to byly zeby to mialaby dziaselka spulchnione lub czerwone chociaz a ja tam nic nie widze - choc Joasia tak mieli jęzorem, ze trudno zobaczyc cokolwiek :-D Niby pcha raczki do buzi, ciagle cos gryzie, ale normalka od dawna.

dziunka24. może to jakiś kryzys:confused: Arek też tak miał....coś koło 2 tygodni w nocy strasznie mi się budził....co godzinę, 1,5h lub 2h...i też cyc - ssał i spał. Przetrwaliśmy i od 3 nocy "powrócił" normalny :)confused::-)) sen
Tak więc...wytrwałości życzę:happy2:

reklama
U nas....zasypianie do 19:00, potem w zależności od nocy .... 24 lub 2 lub 4 a potem kolejne jedzonko po ok.3h, a na dzień budzimy się ok. 7 ... trzeba wstać, żeby Patulę do przedszkola zawieźć. :-)

A dzień mamy wg schematu: 2h aktywności, 1h snu...i tak ciągle....może się coś wydłużyć, gdy są sprzyjające warunki (spacer, jazda samochodem)

u nas pierwsza drzemka 40 minut o 9, pottem dwie godziny na spacerze od 12 i godzina o 16
u nas jak skończyl miesiąc to zaczęly się drzemki regulować ale ja zwracam na to sporą uwagę

Do góry