reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Dziewczyny czy Wasze maluchy też tak spią? Mój w nocy spi strasznie niespokojnie gdzies od 2-3 w dzień też drzemki ma po 1h ale jak się wygnie w syrenkę (głowa na bok i do tyłu) to spi dłużej. Może tak mu wygodniej i tak był ułożony w brzuszku. Muszę zapytać się rehabilitantki czy tak wogóle może spać???

reklama
oj wy sie smiejcie ale teraz w ciagu dnia ignas nie jesli jesli a) nie wsadze go w kombinezon czapa smok i chodze po mieszkaniu i udaje ze schodze po schodach lub b) bez kombinezonu ale chodze wielkimi krokami czyt. człapie czyli znowu udaje ze schodze po schodach:baffled::cool2:

:-D:-D:-D

Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak krzywo spią??? Mój śpi niespokojnie ale jak się wygnie w syrenkę tzn głowa na bok i do tyłu opada prawie na ramię to spi jak zabity! Aż mu zrobiłam zdjęcie i muszę pokazać rechabilitantce bo nie wiem czy on tak może. Zaraz wrzucę fotkę.

Pokaż :tak:Moja Julia spała wiginając sie też - główka i pupka do tyłu, brzuszek do przodu :tak: I jest zdrowiutka ;-)

Joasia nie spi prawie w nocy, w dzien tez malo, jest niespokojna. Dzisiaj pomyslalam ze zeby ida... Co o tym myslicie?

Oto jak śpi w naszym łóżku nasz synek. W kołysce nigdy tak nie spi...:szok: Czy głowka oby mu się nie urwie???:szok::szok::szok:

DSC03177..jpg

Moim zdaniem nic mu sie nie stanie :-) Julia spala wlasnie bardzo podobnie :tak: Joasia tez tak czasem odchyla glowe. Ale zdjecie mozesz pokazac rehabilitantce :tak:
A tak na marginesie - słodziaczek do schrupania :-D

kurczę już któryś raz zasypia mi o 17.30 budzi się o 18.30 i myślę sobie "no to pospał Oliwierogodzinę" daje mu cycka lub butlę zasypia znowu ale śpi niepsokojnie więc ja podchodzę przytulam, wsadzam smoka po parę razy itd a potem jak zaśnie snem kamiennym to znowu jest 20.30 i muszę chyba go obudzić bo przecież kąpiel itd............ Ostatnio zrobił taaakie wielkie oczy "matka co ty chcesz ode mnie". Mógłby tak grzecznie w nocy wstać. Strasznie szkoda mi go budzić. Ale jak się obudzi później to potem dopiero za 2h zaśnie i nie chcę rytmu wieczornego rozwalać, buuuuu muszę go budzić..........buuu

oj wy sie smiejcie ale teraz w ciagu dnia ignas nie jesli jesli a) nie wsadze go w kombinezon czapa smok i chodze po mieszkaniu i udaje ze schodze po schodach lub b) bez kombinezonu ale chodze wielkimi krokami czyt. człapie czyli znowu udaje ze schodze po schodach:baffled::cool2:
super :-D:-D:-D:-D

Oto jak śpi w naszym łóżku nasz synek. W kołysce nigdy tak nie spi...:szok: Czy głowka oby mu się nie urwie???:szok::szok::szok:

Zobacz załącznik 222261
urwać mu sie nie urwie ale ja bym rehabilitantce pokazała. Mój Kuba tez tak spał to kazała go delikatnie przekładać.

Dziewczyny czy Wasze dzieci też tak krzywo spią??? Mój śpi niespokojnie ale jak się wygnie w syrenkę tzn głowa na bok i do tyłu opada prawie na ramię to spi jak zabity! Aż mu zrobiłam zdjęcie i muszę pokazać rechabilitantce bo nie wiem czy on tak może. Zaraz wrzucę fotkę.
Moja rehabilitantka powiedziała mi ostatnio na kontroli, żebym się nie zddziwiła, że Olaf zacznie spać, właśnie tak jak to opisałaś bo to normalny etap rozwoju :))) Także jest wszystko w porządku Uleńka :)

a ostatnio moj SYnuś wstaje raz w nocy okolo 3-4 zje butle i spi dalej ale do 8 max :) ale pewnie temu ze klade spac wczesniej bo o 20 juz sobie spi... ja wieczorem dzieki temu mam wiecej czasu dla siebie czy cos zrobic w domku ... no ale tym samym spania mam mniej bo o 8 juz oczka otwarte :) cos za cos ;-)

Moja kruszynka ostatnio sie buntuje przed wieczornym spaniem, poza tym spi niespokojnie w nocy, stale wypluwa smoczek i sie kokosi. Rano wstaje zawsze o 7.30 - 8.00 i gada rozkosznie. ;-) Zastanawiam sie czy nie wziasc jej spowrotem do naszego łożka na noc bo jestem rano zmeczona strasznie :-:)szok:

reklama
U nas....zasypianie do 19:00, potem w zależności od nocy .... 24 lub 2 lub 4 a potem kolejne jedzonko po ok.3h, a na dzień budzimy się ok. 7 ... trzeba wstać, żeby Patulę do przedszkola zawieźć. :-)

A dzień mamy wg schematu: 2h aktywności, 1h snu...i tak ciągle....może się coś wydłużyć, gdy są sprzyjające warunki (spacer, jazda samochodem)

Kiedy dziecku się regulują jakieś dwie drzemki:confused: Myślę i nie mogę sobie przypomnieć jak to było z Patrycją;-)

Do góry