reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Za to ubieranie przed snem to jakaś walka o przetrwanie - u was też tak jest ? Po załozeniu pieluchy jestem już cała mokra z wysiłku, a po ubraniu w pajaca padam :). Alicja ucieka mi po całym łóżku, wierzga, rzuca się, uderza głową przy okazji we wszystko w co się da. Dżizas... Jak widzę jakieś reklamy Johnsona o wyciszaniu przed snem mleczkiem lawendowym to mnie pusty śmiech ogarnia :)

My ubieramy się w biegu :D Asia śmiga po pokoju a ja ją próbuję ubrać :D

dziewczyny,czy wasze pociechy tez spia na rzuchu, z podciagnietymi kolankami i kuprem do gory?????
moja tak ma od jakiegos czasu i nie mam pojecia, jak jej moze byc wgodnie w takiej pozycji i nie dretwieja jej nogi...

amelka tez czasami wedruje po lozku. wczoraj tak sie krecila,ze w koncu obudzila sie ze steknieciem, patrze,a ona lezy na wznak w poprzek lozka, a glowa zwisa za krawedz lozka ;-0
po zmianie czas uudzi sie o 5, o mysli,ze jest 6 :/ dzisiaj sukces, wstala o 7,ale za to w nocy tak mi sie wiercila i sie oudzila,a ja jak zwykle nieprzytomna, echhhhh, juz stracilam nadzieje,ze kiedykolwiek sie wyspie....

Moja nie spi jeszcze na brzuchu a chciałabym :D

reklama
dziewczyny,czy wasze pociechy tez spia na rzuchu, z podciagnietymi kolankami i kuprem do gory?????
moja tak ma od jakiegos czasu i nie mam pojecia, jak jej moze byc wgodnie w takiej pozycji i nie dretwieja jej nogi...
moj tez tak spi wiec wszystko z naszymi bobaskami jest ok;-)

u nas nadal oduczanie jedzenia w nocy...wczoraj kolacja czyli kasza po 20 i lulu pierwszy mini placz ok 2 troche wody i spal do 6 wstal i lazil a zjadl mleko o 7...

Martolinka a jak u Ciebie idzie??

mam nadzieje ze K calkiem zacznie noce przesypiac bez pobudek...ja i ttak raczej czuwam niz spie odkad oduczanie jest w nocy... poza tym chce zeby juz sam zaczal spac w pokoju.

Dziś postanowiłam nauczyć Julkę zasypiania bez telewizora. Zresztą widzę że to jest TEN moment, bo ona sama już ogląda tylko krótką bajkę i idzie spać. Jak to się uda doprowadzić do końca to Asiula przeprowadza się do siostry :D Ona już i tak przesypia całe noce w łóżeczku,a u Julki będzie miała większy spokój, ja za to rano będę mogła zmywać itp.

amelka tez czasami wedruje po lozku. wczoraj tak sie krecila,ze w koncu obudzila sie ze steknieciem, patrze,a ona lezy na wznak w poprzek lozka, a glowa zwisa za krawedz lozka ;-0
po zmianie czas uudzi sie o 5, o mysli,ze jest 6 :/ dzisiaj sukces, wstala o 7,ale za to w nocy tak mi sie wiercila i sie oudzila,a ja jak zwykle nieprzytomna, echhhhh, juz stracilam nadzieje,ze kiedykolwiek sie wyspie....
To ulubiona pozycja Olafa do spania :) Chyba mu wygodnie?!?!

Jasiek śpi identycznie. No i niestety tak jak i Amelka po zmianie czasu również obudził się o 5 masakra. Wczoraj podałam czopek virbucol ale nie zaobserwowałam jakiejś większej zmiany. Nie ma nadziei trzeba czekać, aż te nasze urwisy zrozumieją, że noc jest od spania, tylko kiedy to nastąpi.

Dziś postanowiłam nauczyć Julkę zasypiania bez telewizora. Zresztą widzę że to jest TEN moment, bo ona sama już ogląda tylko krótką bajkę i idzie spać. Jak to się uda doprowadzić do końca to Asiula przeprowadza się do siostry :D Ona już i tak przesypia całe noce w łóżeczku,a u Julki będzie miała większy spokój, ja za to rano będę mogła zmywać itp.
to ładny bicz sobie ukręciłaś z tym tv, Powodzenia w oduczaniu oglądania przed snem.
Ostatnio czytałam, żeby dać dziecku sobie powyobrażać coś przed snem, najlepiej przy bajkach, wtedy dziecko świetnie rozwija sobie wyobraźnię, niestety bajki ją zabijają :(

reklama
ale jak to przy tv zasypia??? ja czasami włącze Igiemu coś na yt i podoba mu się przez góra 2 minuty :D:D trzymam go na rekach i odjezdzamy dalej od kompa...najbardziej lubi Uszatka chce go złapać i Puchatka też :D:D:D
wlanczam mu wtedy kiedy już mam dość jego marudzenia i opadam z sił...teraz się ładnie bawi,rozwija swoja wyobraznie np wylewając z kubka na siebie calą herbatke i przy okazji na łożko...:D:D:D

Do góry