ja myślę, że może. Alicja często się budzi z płaczem, albo sobie coś "gada" przez sen, wiec na pewno już coś się śni konkretnego i mogą się przestraszyć.
dzieki za odpowiedz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja myślę, że może. Alicja często się budzi z płaczem, albo sobie coś "gada" przez sen, wiec na pewno już coś się śni konkretnego i mogą się przestraszyć.
Moja też budzi sie w nocy z płaczem. Dziś była mega cieżka noc. Myślalam ze sie wykończe. Obstawiam zęby i obijanie sie o łóżeczko, chociaż może to zle sny. Hmmm sama nie wiem.
No i co ja teraz mam zrobic?
Oduczyc zasypiania przy piersi? Odstawic calkowicie od piersi? Ehh, nic juz nie wiem. Wiem tylko, ze popelnilam duzy blad kiedys, pozwalajac jej z nami spac... a teraz masz babo placek... czekam juz tylko na moja mame, ona moja nadzieja, ze nauczyc mala zasypiac beze mnie.
Pianistka nic tu nie pomoze tylko radykalne kroki- cyc tylko do jedzenia, I nie bedzie łatwo- krzyk , wscieklosc itp. ale musisz byc twarda. Nie moze tak byc , ze bez cyca caly dzien, noc ulega dezorganizacji
A długo mama będzie u Ciebie ?
bo może trochę faktycznie pomoże, jeśli będzie próbowała ją usypiać - przy Tobie mała zawsze będzie chciała cyca...
U mnie nie ma szans na dłuższy pobyt mamy czy kogokolwiek..
Pewnie jest jedno - nasze małe same się nie nauczą zasypiania bez cyca.
ja nie jestem w stanie wprowadzić takich radykalnych zmian z krzykiem. Próbuję stosować metody z książki "Noc bez płaczu", na razie przystawiłam łóżeczko i podczas zasypiania powtarzam małej do uszka "słowa klucze", ale póki co - nie ma efektów.
Jak się przebudza to w 98% przypadków muszę dać cyca. A usypianie bez cyca to tylko w wózku na spacerze.
Jeszcze ze 2 miesiące będę próbować metod z tej książki, spróbuję znaleźć małej przytulankę, wprowadzę wieczorem masaż i jakąś muzyczkę. I zobaczymy....
agrafko a mozesz wprowadzic wozek do domu? albo kupic/pozyczyc jakis stary uzywany do usypiania alutki? moze od tego powinnas zaczac?