reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

a my dzis po kąpieli wzielismy Pawełka na zabawy aby wymeczyc i zeby poszedł spac sam jak zwykle ... ;] maz wzial na kolankach bo cos sprawdzał na necie a ja poszłam sie kąpać ... jak juz wychodzic mialam słysze jak dzwoni moj telefon <leżał w przedpokoju> i krzycze do meza ODBIERZ!! ale cisza ... za chwile znow sygnał :| mysle co jest ... pewnie malego usypia maz i nie ma jak odebrac... ale za chwile toż sygnałki :| myśle ... pewnei mąż chce mnie tym samym wyciagnac z wanny szybciej ;P wyszłam z wanny ... znow i krzycze JAK TO TY TO DOSTANIESZ ;] ... patrze a tak on ... myśle świnia ... za chwile znow dzwoni to po zlosci wcisnelam zielona słuchawke ;] haha ... potem znow.... myśle CO JEST:| wyszlam z łazienki patrze a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)

reklama
a a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)

:-):-):-):-):-)
no to żeś dziecko wymęczyła...
jakby Aluszka tak zasnęła to pomyślałabym że chora, bo to zupełnie nie jej stylu :)

no raczej nie ma problemów z brzuszkiem skoro na rękach , czy u mnie śpi spokojnie i nic ją właśnie nie rusza..
jak ma koszmarki to tylko pomruczy przez sen zrobię szzzzz i śpi dalej...
a jak ją odkładam:eek: kosmos się robi....

a my dzis po kąpieli wzielismy Pawełka na zabawy aby wymeczyc i zeby poszedł spac sam jak zwykle ... ;] maz wzial na kolankach bo cos sprawdzał na necie a ja poszłam sie kąpać ... jak juz wychodzic mialam słysze jak dzwoni moj telefon <leżał w przedpokoju> i krzycze do meza ODBIERZ!! ale cisza ... za chwile znow sygnał :| mysle co jest ... pewnie malego usypia maz i nie ma jak odebrac... ale za chwile toż sygnałki :| myśle ... pewnei mąż chce mnie tym samym wyciagnac z wanny szybciej ;P wyszłam z wanny ... znow i krzycze JAK TO TY TO DOSTANIESZ ;] ... patrze a tak on ... myśle świnia ... za chwile znow dzwoni to po zlosci wcisnelam zielona słuchawke ;] haha ... potem znow.... myśle CO JEST:| wyszlam z łazienki patrze a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)
co zrobiliście temu dziecku że usneło na siedząco???? hahahaha
nie karmisz na śpiąco?? ja czasami jak Kuba śpi to go wyciągam z łóżeczka i karmię bo inaczej to by mi jadł 3 posiłki dziennie

Kasia po dzisiejszym wariowaniu w końcu Pawcio padł widzę :-)
U mnie z racji ząbkowania marudzenie,mam dość ,padam na pysk..ale nie otym mowa..miało być o usypianiu...
Więc w dzień w wózku ale to tak że niedlugo bedzie do wywalenia,bujałam na wsystkie strony ( przydał by sie na pasach) i ledwo zasnął...ach...

Ooo aż dziwne że mamuśka swoim wrzaskiem nie obudziła:-D

Cleo moja własnie nie lubi mocnego bujania, a delikatne jezdzenie , wtedy zasypia.

ja wogóle nie uczę żeby spała w wózku..
na spacerach rzadko śpi... może ze 2 razy w tygodniu;-) a tak to zawsze aktywna
a w domu wózek schowany w innym pokoju..ani na chwilę nie wyciągam (no chyba że idziemy na spacer:-D

reklama
Do góry