reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

a my dzis po kąpieli wzielismy Pawełka na zabawy aby wymeczyc i zeby poszedł spac sam jak zwykle ... ;] maz wzial na kolankach bo cos sprawdzał na necie a ja poszłam sie kąpać ... jak juz wychodzic mialam słysze jak dzwoni moj telefon <leżał w przedpokoju> i krzycze do meza ODBIERZ!! ale cisza ... za chwile znow sygnał :| mysle co jest ... pewnie malego usypia maz i nie ma jak odebrac... ale za chwile toż sygnałki :| myśle ... pewnei mąż chce mnie tym samym wyciagnac z wanny szybciej ;P wyszłam z wanny ... znow i krzycze JAK TO TY TO DOSTANIESZ ;] ... patrze a tak on ... myśle świnia ... za chwile znow dzwoni to po zlosci wcisnelam zielona słuchawke ;] haha ... potem znow.... myśle CO JEST:| wyszlam z łazienki patrze a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)

reklama
a a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)

:-):-):-):-):-)
no to żeś dziecko wymęczyła...
jakby Aluszka tak zasnęła to pomyślałabym że chora, bo to zupełnie nie jej stylu :)

no raczej nie ma problemów z brzuszkiem skoro na rękach , czy u mnie śpi spokojnie i nic ją właśnie nie rusza..
jak ma koszmarki to tylko pomruczy przez sen zrobię szzzzz i śpi dalej...
a jak ją odkładam:eek: kosmos się robi....

a my dzis po kąpieli wzielismy Pawełka na zabawy aby wymeczyc i zeby poszedł spac sam jak zwykle ... ;] maz wzial na kolankach bo cos sprawdzał na necie a ja poszłam sie kąpać ... jak juz wychodzic mialam słysze jak dzwoni moj telefon <leżał w przedpokoju> i krzycze do meza ODBIERZ!! ale cisza ... za chwile znow sygnał :| mysle co jest ... pewnie malego usypia maz i nie ma jak odebrac... ale za chwile toż sygnałki :| myśle ... pewnei mąż chce mnie tym samym wyciagnac z wanny szybciej ;P wyszłam z wanny ... znow i krzycze JAK TO TY TO DOSTANIESZ ;] ... patrze a tak on ... myśle świnia ... za chwile znow dzwoni to po zlosci wcisnelam zielona słuchawke ;] haha ... potem znow.... myśle CO JEST:| wyszlam z łazienki patrze a maż siedzi nieruchomo i maly zasnal na siedzaco :D maż trzyma jedna reka jego głowe a druga dzwoni do mnie HAHHAHAHAHA ;] powiedzialam zeby połozył go do łózka :D wczesniej nie kładł bo bał sie ze zbudzi sie haha :] no i tym samym Pawełek spi ... tylko nic nie jadl od 17.30 ... ale pewnei zbudzi sie niedługo :)
co zrobiliście temu dziecku że usneło na siedząco???? hahahaha
nie karmisz na śpiąco?? ja czasami jak Kuba śpi to go wyciągam z łóżeczka i karmię bo inaczej to by mi jadł 3 posiłki dziennie

Kasia po dzisiejszym wariowaniu w końcu Pawcio padł widzę :-)
U mnie z racji ząbkowania marudzenie,mam dość ,padam na pysk..ale nie otym mowa..miało być o usypianiu...
Więc w dzień w wózku ale to tak że niedlugo bedzie do wywalenia,bujałam na wsystkie strony ( przydał by sie na pasach) i ledwo zasnął...ach...

Ooo aż dziwne że mamuśka swoim wrzaskiem nie obudziła:-D

Cleo moja własnie nie lubi mocnego bujania, a delikatne jezdzenie , wtedy zasypia.

ja wogóle nie uczę żeby spała w wózku..
na spacerach rzadko śpi... może ze 2 razy w tygodniu;-) a tak to zawsze aktywna
a w domu wózek schowany w innym pokoju..ani na chwilę nie wyciągam (no chyba że idziemy na spacer:-D

reklama
Do góry