reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Wiecie co, u nas chyba to nie smok jest powodem pobudek. Dziś w nocy masakra była, budziła się co chwilę z płaczem nawet jak smoka w buźce miała. Możliwe że zęby? Od kilku dni znowu zaczęła się dość mocno ślinić a w buzię nie da sobie zajrzeć (nawet lekarka nie była w stanie gardła sprawdzic).

reklama
dziunka moga byc zeby u nas smok jak jest w buzi to pluje nim Pawelek moze zeby przeszkadzają ? a pozatym 2 noce wstecz to Paweł wstal i histeryczny płacz nie mial tak nigdy sama sie przestraszylam :| :| ... ale dzis juz ok :)
dziunka a jak masujesz to ulge przynosi ?

Wiesz, jej się nie da nic włożyć do buzi :confused2: od razu rączkami odpycha, a jak przytrzymam rączki zaciska pyszczek i kręci głową na boki z predkością światła :sorry: więc nie mam pojęcia co tam się dzieje... jedynie smoka, cyca i jedzenie akceptuje, choc smoka nawet wypluwa.

Dziunka to raczej zęby wiesz, jej zachowanie na to wskazuje.:tak:
W nocy mały ladnie śpi. Dziś od 20 do 4 rano (pierwsza pobudka) więc niezle. Po południu pospał równe 7 minut. Wczoraj byłąm tak zdesperowana , że juz nawet chciałam go na allegro sprzedac, nawet nie na aukcji , ale kup teraz:-D;-) Tylko błagam nie piszcie , ze jestem wyrodna matka , jak ktos tak pomysli niech zachowa dla siebie . Oczywiscie to byl zart

W nocy mały ladnie śpi. Dziś od 20 do 4 rano (pierwsza pobudka) więc niezle. Po południu pospał równe 7 minut. Wczoraj byłąm tak zdesperowana , że juz nawet chciałam go na allegro sprzedac, nawet nie na aukcji , ale kup teraz:-D;-) Tylko błagam nie piszcie , ze jestem wyrodna matka , jak ktos tak pomysli niech zachowa dla siebie . Oczywiscie to byl zart
a ile chcesz za niego ;)

:-D:-D:-D ale się uśmiałam:-)

Nie wiem czy zęby...ja tak ich wyczekuję, niedawno miały wyjść bo napuchnięte dziąsełko było i czuć pod palcem ale nadal zero. Nie wiem czy wtedy ubzdurałam sobie czy może ząb uciekł;-) z drugiej strony ona nigdy tak zajadle nie broniła dostępu do buziaka. No...zobaczymy...

A ja sobie w głowę strzelę zaraz.. Antek ma w ciągu dnia 3 drzemki po 30 min z zegarkiem w ręku. Wczoraj odmówił trzeciej drzemki , tzn.spał 5 minut po czym zaczął się śmiać i już był wyspany. Zero jęczenie, marudzenia, zmęczenia. Wyspał się w 5 minut- mój Napoleon. Dziś 9 rano pora na drzemke i śpi ... 5 minut i znowu oczy jak 5 Zł i o spaniu nie ma mowy. Ja potrzebuje tych pare minut na regeneracje sił a on moZe juz w ogóle nie bedzie spał w dzien
matrolinka, ale u nas jest prawie tak samo..
my mamy gdzieś już od 2 miesięcy 2 drzemki po 30 min z zegarkiem w ręku
są oczywiście czasem wyjątki kiedy mała jest z tatą co śpi dłużej,
no ale jak ja jestem w domu (5-6 dni w tyg) to zawsze tylko 2 30-sto minutowe:sorry:

Ja to chciałam się zapytać ile u Was drzemek w dzień, bo u nas aż trzy po 2 godziny i zastanawiam się czy nie za dużo? Wieczorem zasypia ok 20-21 i śpi do 8-9.
Do tego od trzech nocy budzi się w nocy tylko po to bym dała jej smoka:wściekła/y: Budzi to za dużo powiedziane, wierci się po prostu i jęczy, czasem płacze, wsadzę smoka i cisza:eek:
zazdroszcze tych drzemek , u mnie to max 3 po 30min i nie ma znaczenia czy w domu czy na spacerze , żeby chociaż jedną miał 1,5h to bym mogła coś w domu zrobić więcej
na noc chodzi spać ok 19-20 chociaż wczoraj poszedł o 21 30 ,ostatnio się budzi ok 3 nie wiadomo po co ale zaraz zasypia i śpi do 6 ,wtedy mój wstaje do pracy więc Kuba ląduje u mnie w łóżku i tak przysypiamy sobie do 9-10 :)

reklama
Do góry