reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Wiecie co, u nas chyba to nie smok jest powodem pobudek. Dziś w nocy masakra była, budziła się co chwilę z płaczem nawet jak smoka w buźce miała. Możliwe że zęby? Od kilku dni znowu zaczęła się dość mocno ślinić a w buzię nie da sobie zajrzeć (nawet lekarka nie była w stanie gardła sprawdzic).

reklama
dziunka moga byc zeby u nas smok jak jest w buzi to pluje nim Pawelek moze zeby przeszkadzają ? a pozatym 2 noce wstecz to Paweł wstal i histeryczny płacz nie mial tak nigdy sama sie przestraszylam :| :| ... ale dzis juz ok :)
dziunka a jak masujesz to ulge przynosi ?

Wiesz, jej się nie da nic włożyć do buzi :confused2: od razu rączkami odpycha, a jak przytrzymam rączki zaciska pyszczek i kręci głową na boki z predkością światła :sorry: więc nie mam pojęcia co tam się dzieje... jedynie smoka, cyca i jedzenie akceptuje, choc smoka nawet wypluwa.

Dziunka to raczej zęby wiesz, jej zachowanie na to wskazuje.:tak:
W nocy mały ladnie śpi. Dziś od 20 do 4 rano (pierwsza pobudka) więc niezle. Po południu pospał równe 7 minut. Wczoraj byłąm tak zdesperowana , że juz nawet chciałam go na allegro sprzedac, nawet nie na aukcji , ale kup teraz:-D;-) Tylko błagam nie piszcie , ze jestem wyrodna matka , jak ktos tak pomysli niech zachowa dla siebie . Oczywiscie to byl zart

W nocy mały ladnie śpi. Dziś od 20 do 4 rano (pierwsza pobudka) więc niezle. Po południu pospał równe 7 minut. Wczoraj byłąm tak zdesperowana , że juz nawet chciałam go na allegro sprzedac, nawet nie na aukcji , ale kup teraz:-D;-) Tylko błagam nie piszcie , ze jestem wyrodna matka , jak ktos tak pomysli niech zachowa dla siebie . Oczywiscie to byl zart
a ile chcesz za niego ;)

:-D:-D:-D ale się uśmiałam:-)

Nie wiem czy zęby...ja tak ich wyczekuję, niedawno miały wyjść bo napuchnięte dziąsełko było i czuć pod palcem ale nadal zero. Nie wiem czy wtedy ubzdurałam sobie czy może ząb uciekł;-) z drugiej strony ona nigdy tak zajadle nie broniła dostępu do buziaka. No...zobaczymy...

A ja sobie w głowę strzelę zaraz.. Antek ma w ciągu dnia 3 drzemki po 30 min z zegarkiem w ręku. Wczoraj odmówił trzeciej drzemki , tzn.spał 5 minut po czym zaczął się śmiać i już był wyspany. Zero jęczenie, marudzenia, zmęczenia. Wyspał się w 5 minut- mój Napoleon. Dziś 9 rano pora na drzemke i śpi ... 5 minut i znowu oczy jak 5 Zł i o spaniu nie ma mowy. Ja potrzebuje tych pare minut na regeneracje sił a on moZe juz w ogóle nie bedzie spał w dzien
matrolinka, ale u nas jest prawie tak samo..
my mamy gdzieś już od 2 miesięcy 2 drzemki po 30 min z zegarkiem w ręku
są oczywiście czasem wyjątki kiedy mała jest z tatą co śpi dłużej,
no ale jak ja jestem w domu (5-6 dni w tyg) to zawsze tylko 2 30-sto minutowe:sorry:

Ja to chciałam się zapytać ile u Was drzemek w dzień, bo u nas aż trzy po 2 godziny i zastanawiam się czy nie za dużo? Wieczorem zasypia ok 20-21 i śpi do 8-9.
Do tego od trzech nocy budzi się w nocy tylko po to bym dała jej smoka:wściekła/y: Budzi to za dużo powiedziane, wierci się po prostu i jęczy, czasem płacze, wsadzę smoka i cisza:eek:
zazdroszcze tych drzemek , u mnie to max 3 po 30min i nie ma znaczenia czy w domu czy na spacerze , żeby chociaż jedną miał 1,5h to bym mogła coś w domu zrobić więcej
na noc chodzi spać ok 19-20 chociaż wczoraj poszedł o 21 30 ,ostatnio się budzi ok 3 nie wiadomo po co ale zaraz zasypia i śpi do 6 ,wtedy mój wstaje do pracy więc Kuba ląduje u mnie w łóżku i tak przysypiamy sobie do 9-10 :)

reklama
Do góry