reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak uodparniać??

agawa trzymajcie się.
My własnie po wizycie u pneumunologa i na szczęście wszystko pieknie. Gdyby nie te cholerne uszy :( to byłoby super. Dzisiaj laryngolog przestraszyła Matiego (no i mnie troszkę też), ze jak nie będzie ładnie dawał sobie przedmuchować uszu to czeka go operacja. No i chyba nie były to tylko strachy na lachy. No, ale podziałały - łzy w oczach, ale piekne 10 razy dał przedmuchać. Oby tak dalej

reklama
karola - a nie myslalas o kupieniu w aptece takich balonikow do dmuchania nosem ? nazywa sie to "otovent" i komplet zawiera dmuchaczke oraz 5 balonikow; nie jest to zbyt tanie i nie starcza na zbyt dlugo, ale moze jako kuracja wspomagajaca ? ja tego uzywalam, bo michal przez ok. rok mial nieustanne zap. ucha, az mu sie blizny w uchu zrobily, po kazdej infekcji byl prawie gluchy na to ucho (juz nie mialam sily krzyczec do niego ... ) i te baloniki mi nawet pomogly;
a u pneumunologa to z jakiej okazji bylas ?

karolciu, idziu,
Dzięki za słowa otuchy :)
Ja już zaczynam wysiadać.. najgorsze jest to, że Julka bardzo się męczy - źle znosi gorączkę a ja nie mogę jej pomóc :( Śpi teraz moja maleńka..
Dodatkowo myślę co w pracy.. mam tyle zajęć na głowie, rozgrzebanych projektów, ktore miałam zakończyć w tym tygodniu i lipa..

2 tygodnie po tym jak zakończy chorowanie idziemy zrobić wymazy z nosa i gardła.. jak wyjdą pneumokoki to zaraz dziady przeganiam i na 100% zaszczępię przeciwko nim! Julkę, siebie i starego.

Witam wszystkich ! Dawno mnie tu nie było :p Do stycznia było wszystko ( w miarę ) w porządku, bo zawsze jakieś choróbsko było,ale teraz to co dzieje od początku stycznia, to coś okropnego : angina, zapalenie krtani, ostra wirusowa infekcja gardła,a teraz zapalenie oskrzeli, najgorsze jest to ,ze kiedyś w najgorszym wypadku między chorobami był około tygodnia przerwy, teraz jest 2 - 4 dni i kolejna inna choroba. Już naprawdę mam dosyć, bo do tego jeszcze ciągle wleką się zatoki i coś z pęcherzem chyba znowu jest nie tak, bo popuszcza w majtki i skarży sie na bóle brzucha.I ciągle antybiotyki łącznie z zastrzykami :-[ Mam pytanie ,czy ktoś może wie, coś na temat leku wziewnego o nazwie Flixotide, bo właśnie został dopisany, a wcześniej go nie brała ze względu na wiek,niedługo skończy 4 lata i dlatego może już go brać.Najgorsze,że musze wyjechać z nią w następnym tygodniu na dłużej i boję się,żeby tam się nie rozchorowała poraz kolejny, bo to inna kasa chorych, inni lekarze .... itp. mogą być problemy.Pozdrawiam i dużo zdrowia dzieciom życzę, bo z tego co widzę jego chyba najbardziej brakuje.

agnieszka witaj ponownie;
u nas tez jesien byla w miare spokojna a teraz ...
niestety z tym lekarstwem nie pomoge - nie znam go
trzymajcie sie cieplo i zdrowo !!!

[Agnieszka 77/b] mój starszy syn używał ten lek,jest to lek sterydowy o silnym działaniu przeciwzapalnym ,podawany dooskrzelowo,zreguły podawany alergiikom przy infekcjach spowodowanych alergią lub u astmatyków
Mój synek jest alergikiem(roztocza i kurz)i powstający katar powodował ciągle infekcję.
Faktycznie działa szybko i skutecznie.
Ale nie można stosować go ciągle bo sterydy mają dużo skutków ubocznych np grzybice(pleśniawki).Więc dobrze jest płukac buźkę po inchalacji.
Używałam przez dwa tygodnie potem odstawiliśmy i przy kolejnej infekcji (po miesiącu )przez tydzień.Jak coś zbierało to przez dwa ,trzy dni i tyle.
Myślę że w takiej sytuacji jak Ci dziecko choruje cały czas ,nie masz wyjścia .To lepsze niż antybiotyk...kolejny.

Dzięki loli, teraz przynajmniej wiem.Moja córka tez jest uczulona na pleśnie i roztocza, ale w niewielkim stopniu, ale dokładnie to niewiadomo czy to wszystko, bo testy były robione rok temu, a ponoć u tak małych dzieci wszystko może sie zmienić w przeciągu pół roku,a co do do astmy to jest na obserwacji w tym kierunku i leczenie objawowe jak przy astmie, dzisiaj w nocy musiałam podac ventolin, bo za duża duszność była, pomaga.Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę :laugh:

A my wczoraj wylądowaliśmy na pogotowiu.. bole mostka i duszności przy tym ponad 40 stopni gorączki.. kolejny - 5 już - antybiotyk, tym razem Zinacef.. ręce opadają :mad: :(

Idzia,
Poczytaj sobie: www.pneumokoki.pl
Charakterystyczne jest to, że dziecko choruje od zimy do wczesnej wiosny.. i Julka tak ma :(

reklama
Do góry