reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak ułatwić zajście w ciażę?-pozycje i specyfiki

beata super gratuluje coruni ;-) na bete bym poszla ale kurka prze dwyplatą jestem teraz tyle kasy idzie na wesele na przygotowania ze naprawde ostatnie meisiace przed slubem musza byc bardzo oszczedne... wiec poczekam na niedzielny test... mi raz test zrobil psikusa wiec sie boje ze moze klamac... ale wszystko sie dowiem w niedziele... 7 mam wizyte moze cos potwierdzi jakby wyszlo

pozdrowienia:-)

reklama
missiiss1301 tak bardzo sie boje ze ta wrednota przyjdzie... :-( gdybym czula sie inaczej niz zwykle przed okresem to moze mialabym watpliwosci do tego czy @ przyjdzie ale jest tak samo wiec watpliwosci nie mam... piersi tez mnie nie bola a normalnie kobietki pisaly ze to byly pierwsze obiawy :-:)-( tak wiec jestem pewna ze nici z tego... clo to tabletki hormonalne po ktorych pecherzyki ladnei rosna... przed clo moje pecherzyki najwiecej mialy moze 10mm a po clo przeszlo 20mm czyli odpowiednie do zaciazenia... jedyny minuc (dla mnie bez znaczenia a nawet to jest +) to ciaza mnoga ponieaza masz wiele pecherzykow=wieksza szansa na poczecie... niestety u mnie sie nie sprawdzilo.... clo to inaczej clostibegyt (w polsce), antomiast w uk nazwa to clomid (dokladnie to biore)...
Black_Opal ja mieszkam w polnocnej irlandii... tutaj nie ma tak ze mozna isc do prywaciaza i badania porobic... moze i mozna ale to bardzo bardzo drogo no i moze dopiero w belfascie a tam mam spory kawalek... moge isc do mojego gp ale wiem ze mi sie zrobi nic bo powiedza ze lekarz przepisal mi clo wiec mam brac i tyle... wiec do wrzesnia musze sie meczyc na tych paskudnych hormonach... :-:)-:)-(
beata26 gratulacje corci :-) hihihi ale i tak ci tych zdjec nie odpuscimy :-):-):-)
wez mnie zaraz ciaza :-):-):-) hihihi

sandrahaha a zacznij sobie od dzisiaj temp mierzyć.... jak bedziesz miaal od dzisiaj wysoka to latwo sprawdzisz czy bedzie fasolka czy nie nawet po kilku dniach :-) kurka ja zrobilam dzisiaj testa z rzeciego sikniecia :-D i jak wczoraj robialm o czulosci 10mlu/ml to dzisiaj zrobilam o czulosci 20 mlu/ml i kurka juz po 3 minutach tzn po 3minutah to ja wlazlam do lazienki po test i kurde druga krecha ewidentnie ciemniejsza od wczorajszej ale tez blada :tak: nie wiem czy testy dwa moga sie mylic oby dwa tak na raz.... co o tym myslicie?? bo ja juz sie ciesze jak cholera i jutro ide na bete raczej obowiazkowo i na pewno :-)

najsmieszniejsze jest to ze boli mnie tylko jeden cycek :-Dhahaha i no brzuszek wczoraj wieczorem troche dzisiaj narazie nie . bze zeby to fasolinka byla błagam ...

pozdrowionka

missiiss1301 GRATULUJE JUZ ALE TAK PO CICHU :-) raczej 2 testy sie nie mylily. jedz obowiazkowo na bete i pisz szybko dobre nowiny na forum...
mnie starsznie brzuch boli. nie wytrzymalam i zrobilam test o czulosci 10mlu/ml... niestety nawet cienia 2 kreseczki nie ma.... :-:)-:)-:)-( po cholere ja go robilam?!!!!! :wściekła/y: teraz juz jestem masakrycznie przygnebiona... nawet nie mam ochoty nic robic... nawet glupiej temp. nie chce mmierzyc bo moj facet chory jest wiec mozliwe ze bede miec temp. wyzsza ale tylko dlatego ze sie zarazilam od niego... a pozzniej sobie wkrece ze nie i na 100% @ przyjdzie i bedzie totalna masakra... :-:)-:)-:)-(
tak bardzo plakac mi sie chce... nie mam nawet sily i motywacji do robienia czegos... najchetniej to bym sie polozyla, spala, zeby tylko nie myslec o tym... ja tu zwariuje... :-:)-:)-(

kochana moja, a moze za wczesnie jeszcze zeby testa robic nawet o takiej czulosci... moje testy wyszly z bladymi krechami a mam jeszcze 4-5 dni do spodziewanej ty masz wiecej prawda??? nie zalamuj sie , zacznij mierzyc temperaturke mowie ci .... i jak nei spadnie do wtorku to wtedy testa zrob czasem stezenie tego hormonu moze byc male.... spokojnie.... a nawet jesli nie jestes w ciazy czego ci oczywiscie bardzo bardzo nie zycze od nastepnego cyklu badaj sluz pisz temperaturke.... naprawde to bardzo pomaga ja sie dolowalam jak mi o pol stopnia spadala ale mozliwe ze jest wszystko ok... wiesz jak fajnie jest popatrzec na wykres kiedy ci rosnie temp??? mowie ci polecam i kazda kobitka ci powie ze to jest dobry sposob na obserwowanie swojego ciala :tak: takze trzymam za ciebie kciuki ze jak nie w tym cyklu choc i tak mowie zrob jeszcze testa we wtorek :) to w nastepnym musi sie udać już na 1000000000000000000....% !!!!!!!!!! zobaczysz :tak:

missiiss gratuluję !!!:-):-):-)
sandra nie załamuj się tylko mierz temp, to dobry sposób żeby sprawdzić czy się udało, u mnie podziałało. Poza tym pamiętaj ze zagniezdzenie moze trwac nawet 10 dni a temp jest wyzsza od owu do @, a jesli doszło do zagniezdzenia to powinna byc dłuzej niz 14 dni od skoku wyższa. Ja mialam @ bardzo nieregularne i nigdy nie wiedzialam kiedy mam owu, dzieki temp wiedzialam ze moja owu jest na 18 dni przed @, 19 dnia wysoka temp test i już radość. Więc jesli niedaj Panie Boże teraz Ci się nie udało, to mierz temp od kolejnego cyklu od miesiączki od razu i bedziesz wiedziec, łatwiej poznasz swoj organizam. Ale ja życzę Ci teraz żebyś jak missiiss zobaczyła II ciemne kreski:-)

Mnie wydawalo sie ze jestem dobrze przygotowana do trzeciego juz starania.testy owulacyjne,mierzenie temperatury,wiesiolek itd.cykle regularne,testy wyszly,temperatura tez super ale tylko do wczoraj(dzien przed okresem).Kiedy zaczela spadac wiedzialam co sie niestety swieci i juz przez ten sam spadek zaczelam ryczec bo wykanczam sie psychicznie.Nigdy nie przypuszczalabym ze zajscie w ciaze moze byc trudne.Bylam pewna ze sie udalo bo 9 dni po owulacji zobaczylam doslownie dwie kropelki krwi i troche zabarwionego sluzu a potem nic.Myslalam ze to implantacja(do dzis nie wiem co?).No a dzis po raz kolejny dostalam okres.Czuje sie jakbym conajmniej dwa lata probowala:sad:

reklama
eijf moze bylas w ciazy tylko doszlo do mikroporonienia.... ja mimo ze na tescie widzialam blada kreche prze wczoraj i wcoraj na drugim tez to na bete poszlam i i tak jutro dopiero jest dzien spodziewanej @ u mnie i sie tez boje ze moze dojsc do tego ... ja jeslichodzi o zagniezdzenie sie nie mialam zadnych plamek krwi ale w brzuchu mnie klulo od jakiegos czasu i to tak bardiej na okres. ma nadzieje ze jesli jestemw ciazy to jak bede kilka dni w pracy po 12 godzin to mojje dzidzi nie zaszkodzi to bo to praca caly czas na nogach ....

czasem tak jest ze jak sie kompletnie nie spodziewamy ze to akura w tym cyklu los nam robi nieoczekiwana niespodzianke i naodwrot... spokojnie eijf ja staram sie 4 miesiac... czerwiec byl 4 miesiacem staran z tym ze po tabletkach mialam w ciagu 5 miesiecy (poprawka ) tylko 2 okresy wiec ciezko mi bylo sprawdzic kiedy mam owulke i wtedy niemierzylam temp... teraz na szczescie idzie do gory :-) zobaczymy co jutro pokaze ;-)

Do góry