Mała.czarna
Fanka BB :)
Powiedzcie mi jak to jest z jedzeniem malin i piciem herbaty malinowej w ciąży? Jest tyle różnych opini a naczytałam się że mogą one wywołać skurcze.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie czytam że od drugiego trymestru można dopieroNic nie wywołują...
Ciążowe właściwości ma napar z liści malin. I można pić całą ciąże bo wzmacnia mięśnie w tym mięśnie macicy dzięki czemu może ulatwic (nie przyspieszyć termin!) poród.
A niby dlaczego od drugiego? Jesli by skurcze wywolywal to w drugim tez nie sa bezpieczneNo właśnie czytam że od drugiego trymestru można dopiero
No właśnie czytam że od drugiego trymestru można dopiero
Na większości stronach pisze Nie będę ryzykować Wypije sobie inna herbatkęGdzie takie rewelacje są?
Mam kiepski humor, pragnę się uśmiechnąć.
Wczoraj obalilam koszyczek malinek i jak bum cyk cyk nic się nie kurczy.
W sumie jeśli ciężarną kobietę męczą zaparcia to to nie jest taki efekt uboczny, tylko lekarstwo jakby nie patrzeć.Jedyny efekt uboczny malin jaki mogę sobie uzmysłowić to zaawansowana sraczka jak się ich człowiek nawpiep...a jak prosiak. Ale to by trzeba tego zjeść z kilka kilo. Konia z rzędem temu kto da radę!
Ale piszą też, że w niektórych sytuacjach lepiej unikać, bo napar wzmacnia mięśnie dna macicy i przez to wzmacnia skurcze Braxtona-Hicksa. Ja miałam codzienne silne skurcze od początku 5 miesiąca. Wzmacnianie ich byłoby bardzo ryzykowne w takim przypadku.Koleżanki, to nie chodzi o OWOC tylko o LIŚCIE. To co innego...
"Jednak napar z malinowych liści jest środkiem bezpiecznym w trakcie całej ciąży, a jego regularne picie przed porodem nie wywoła go przedwcześnie, lecz pomoże organizmowi przygotować się do niego i sprawniej przejść przez akcję porodową. Dzieje się tak dlatego, iż usprawnia ona działanie mięśni macicy. Aby przygotować je do sprawnego porodu, należy pić filiżanką dziennie herbaty z liści malin już na kilka tygodni przed wyznaczonym terminem. " strona Medonet.pl
Powiedzcie mi jak to jest z jedzeniem malin i piciem herbaty malinowej w ciąży? Jest tyle różnych opini a naczytałam się że mogą one wywołać skurcze.