reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak tam nasza waga??

Ja tam dziekuję za taka naturę :laugh: Ja jestem wzrostu 179cm, i przed ciążą byłam raczej szczupłą osobą, a jak teraz przytyję np. 20 kg to będę monstrum ::) :laugh: Nie wiem może waga zastopuje ::) Co gorsze, ja wcale nie jem więcej, właściwie jak pomyslę to nie miałam czego ograniczyć ::)

reklama
nadia - ja tez mam 179 cm wzrostu i mam juz 4,5 kg na plusie! a tez wcale jakos nie widac po mnie - troche mi przybylo w biuscie i moze troszke w pupie, ale ogolnie wcale nie widac tych dodatkowych kilogramow. ja tam sie nie przejmuje - co ma byc, to bedzie. najwyzej sie zrzuci :D

Masz rację gufi :) Wczoraj byłam u przyjaciółki na pierwszych urodzinkach jej synka; przyjaciółka ta w ciąży przytyła 26 kg przy wzroście 175 cm, długo nie mogła się pozbyć nadwagi, ale odkąd synek zaczął chodzić a przyjaciółka za nim biegać zaczęła chudnąć. Wczoraj jak ją zobaczyłam to zwątpiłam jest chudziutka, chudsza niż była przed ciążą ;) Więc pocieszenie ;) Wiadomo lepiej tyle co ona nie przytyć, no ale gdyby się nam tak zdarzyło nie ma co włosów rwać schudniemy ;)

ja za tydzień mam wizytę u gin. i pewnie znów mnie będzie ważył :-[
jak znam życie to znów okaże się, że zbyt dużo przybrałam..

Ja regularnie ważę się na elektronicznej wadze u rodziców (waga dobrej jakości), no i chcąc nie chcąc wskazuje już 6 kg więcej niż przed ciążą ::) Ale największy szok przeżyłam ostatnio ważąc się na wadzę u lekarza, gdy waga wskazała o ponad 7 kg za duzo, myslałam że padnę :laugh: Oczywiście tak jak myslałam przed wizytą jak połozna mierzyła ciśnienie skoczyło mi do 137/80 ;) wróciłam do domu zmierzyłam i jak zwykle było 107/67 ;)

No i u mnie waga sie nareszcie ruszyla na serio 0,5 kg na plusie. Jednak przy moim niskim wzroscie i okraglosciach to raczej daleko mi do laski ;D

Na dzisiejszych zajęciach w szkole rodzenia położna mówiła nam, że kobiety o okrągłych kształtach mogą utyć do 8-10 kg., a szczupłe 10-12 kg. przez całą ciążę. Większe przytycie niesie za sabą wiele przypadłości, więc trzymajmy się dziewczyny wagi :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Do góry