reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

reklama
dziś się zważyłam... i z +17 przed 2 tygodniami waga spadła do +14, i chyba pierwszy raz w życiu włączyły mi się obawy czy tak może być...

rzeczy samej... apetyt mi spadł.... zachcianki gdzieś zniknęły.... jak otworzę lodówkę to nic w niej znleźć dla siebie nie mogę... stoję i nie widzę nic co bym z checią zjadła...

Moja waga - 66 kg, jestem 18 kg na plusie. Został jeszcze miesiąc więc z pewnością dobije do 20...

A ja miałam nadzieję, że w ciąży przytyję. Niemniej jak byłam bardzo szczupła, tak nadal jestem tylo przed sobą noszę małego arbuza, dokładnie tak... jakbym połknela arbuza albo włożyła piłkę pod t-shirt. Mam 10kg na plusie, ale już nie liczę na to, że po porodzie co nieco ciałka mi zostanie...bo go po prostu nie mam...:-(
I to też nie jest sprawiedliwe ....:wściekła/y:

Jak juz wspominalam kiedys ja przytylam rok przed ciaza jakies 12 kg, pozniej lekarz odradzal odchudzanie jak zdecydowalam sie na ciaze. Od momentu zajscia w ciaze przytylam tylko 6 kg. Mam taka powloczke tluszczyku na brzuszku :tak: i moj maz sie smieje ze mala ma ekstra kolderke :-D:-D:-D i ochrone.
Jestem bardzo ciekawa, czy uda mi sie schudnac te dodatkowe kilogramy z przed ciazy, bardzo na to licze :sorry2:

oj chudzinko Matylda,jak by siętylko dało to bym Ci chętnie oddała trochę tłuszczu...
Stoję już w kolejce po to, czego Ty nie chcesz:-). Ale widzisz w życiu nie ma sprwiedliwości przed ciążą 51kg/177cm ( już nawet podejrzewali, ze nie mogę zajść w ciążę bo za chuda jestem) teraz 61kg...Do 3. roku życia byłam tłuściutka a potem to już zawsze niedowaga i niedowaga. Wiesz ile razy słyszałam tekst "faceci to nie psy żeby się rzucali na kupę kości"...kiedyś miałam z tego powodu straszne kompleksy, wyleczyły mnie Stany i mąż... ale wierz mi naprawdę nie miałabym nic przeciwko kilku kilogramom extra:-(dla własnego lepszego samopoczucia...

reklama
Hop, hop :-)

U mnie w czasie porodu i tydzien po - 9 na minusie :tak::-):tak::-):tak:

c011.gif

Do góry