reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak tam nasza waga i co jemy?

reklama
Dziewczyny ja jakos nie potrafie sie zmusic do takiego zdrowego odzywiania o jakim pisza w tych wszystkich poradnikach, ledwo zmuszam sie do zjedzenia jakiejs wedliny, kefirow mi sie nie chce, na jajka nie moge patrzec :-( najchetniej jadlabym tylko owoce i jakies warzywka typu rzodkiewka czy pomidor i pieczywo, a do tego jestem leniem kulinarnym, nigdy nie mialam wyobrazni do przyrzadania jakichkolwiek potraw czy robienia czegos z niczego...niestety teraz tez tak jest...nie mam wyobrazni do robienia obiadkow:-( Czytalam na glownym o potrawce z kurczaka (dzis sprobuje uskutecznic:zawstydzona/y: ) Macie jeszcze jakies szybkie a zdrowe i smaczne przepisy dla leniwych?? Bardzo prosze o jakies inspiracje:-)

ta potrawka Manya o której pisałam na głównej jest banalnie prosta i nie wymaga duzo czasu,mnie też się nie chce gotowac a jeść coś trzeba,musze tez dbać przecież nie tylko o siebie ale i o męża,w koncu pracuje nie:) a gotować dość lubię tyle że mi się nie chce! powiem jeszcze tyle że przyprawy dodawaj w małych ilościach na początku a potem na koniec przypraw już według własnego smaku! Jesli chodzi o potrawy z kurczaka lub indyka,w koncu zdrowy dla mamuś to polecam jeszcze trochę bardziej "sztuczne": fix Knorra do potraw chińskich lub fix Knorra w pięciu smakach - na opakowaniach jest przepis:-)

Ja już o swojej wadze nawet nie myślę, od początku ciąży mam +6 kg (przez same święta dwa :-( ) We wtorek idę do dietetyczki. Opracuje mi mże jakąś rozsądną dietę - dobrą dla dzidzi i jednocześnie taką, żebym nie przytyła 30 kg !!!:zawstydzona/y:

Ja nie wiem jak to sie stalo :happy: ale przy ostatniej wizycie u lekarza mialam kilo wiecej niz teraz :confused:. Dziwne bo jadlam zupelnie normalnie no i brzuszek mi calkiem urosl wiec nie wiem jak to sie stalo :cool2:

Za to u mnie jakoś dziwnie. Brzuchol rośnie a waga spada. Wymioty ustają więc nie wiem dlaczego. Przed ciążą ważyłam 50 kg a teraz 48.5 kg

U mnie przez pierwsze dwa miesiące +4 kg- ale to chyba dlatego, że nie miałam żadnych objawów początku ciąży- mdłości czy zgagi :-). Apetyt miałam wręcz wilczy i mogłam jeść wszystko i w każdej ilości. Teraz się uspokoiło i waga stanęła- to dobrze bo byłam już przerażona :-)

Nie wiem co sie stalo ostatnio ale ja apetytu wogole nie mam, najchetniej to bym nic nie jadla :-( ale wiem ze malenstwo potrzebuje. Cokolwiek bym nie zjadla to za moment boli mnie zoladek i wogole tak jakos dziwnie sie czuje.

reklama
ja mam Kaczusia podobnie, na nic nie mam smaka...(oprocz lodow...heheh)a jak pomysle o zgadze po jedzeniu to juz wogole...Na mieso, ryby, jajka, kefir nie moge patrzec...wole ogolnie jedzenie o slodkim posmaku: owoce, warzywa, jogurty, platki...i przerzucilam sie na zupy..kiedys wolalam cos konkretnego a teraz tylko zupy wole. waga niewiele mi poszla w gore...jakies 2 kilo niecale. Ciesze sie jedynie ze nie mam ochoty na podjadanie wieczorem i po 19-20 juz nic nie jem. Zastanawiam sie nad tym co bedzie z ta moja zgaga potem skoro juz teraz mam z tym problemy...:baffled: Narazie Rennie pomaga!

Do góry