reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

1-4 to pierwszy miech
5-8 drugi itd...
ja sie dowiedzialam z testu w 6 a w 7tc gin potwierdzil... :p:p:p

Z tymi miesiącami to tak nie do końca, bo miesiąc nie ma zwykle 4 tygodni a więcej... i najlepszy jest według mnie nastepujący sposób liczenia
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Kedyś gdzieś to z jakiejś książki wyczytałam ale na forum BB też już ktoś kiedys taki sposób podal. No a według tego co napisalaś to ciąża musialaby trwac 36 tyg a trwa faktycznie 40 tyg.
No i ja sie dowiedzialam w 4 tyg i już kilka dni po tescie potwierdził to gin, tzn 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki która na szczęście nie przyszła :-D

reklama
Witam :)
mój brzuszek był widoczny już na początku 4 mies, teraz urósł do ogromnych rozmiarów i już się tak nie cieszę, że go widać ;-)

Hej:)
A ja jestem na początku 17 tyg. i brzuszek widać tylko trochę. Może dlatego, że na samym początku schudłam 2 kilogramy i od tamtej pory nic nie przytyłam? W każdym razie namacalnym dowodem na to, że jednak rośnie jest to, że przestałam się mieścić w jeansy. Dziś kupiłam sobie pierwsze w życiu ciążowe spodnie. Fajne uczucie :)

Później to będzie coraz gorzej- większe staniki, bluzki, nawet majtki! Ja musiałam całkowicie zmienić swoją garderobę. Jestem w 33 tyg i bez brzucha powiększyłam się o jakieś 1,5 rozmiaru. Z brzuchem to o jakieś 2-3 :)
A fajne uczucie to będzie jak zaczniesz czuć maluszka :) Ja na początku to po nocach spac nie mogłam, tak byłam przejęta i szczęśliwa :)

Tez musiałąm zmienic garderobe, majtki to jak spadachrony :-D:-D uczucia jak dziecko sie rusza nie do opisania :-D pierwszy raz jak poczułam byłam szczesliwa i chciałam by sie jak najwiecej ruszał :-)

U mnie podobnie fantastyczne uczucie jak bobasek buszował w brzuszku. w pierwszej ciazy widac było okolo 5. m-ca, a teraz jestem w 4. i jakos szybciej brzuszek " wyskoczył", chociaz niektorzy jeszcze myslą, ze troszke przytyłam i taktownie milczą, ale ja juz znam te spojrzenia wiec od razu mówie- nie utylam, jestem w ciązy! hahah, bo to dla mnie wielka radosc i upragnione maleństwo :)

chociaż już później, jak dzidziuś nieraz kopnie, to aż zaboli! Albo czkawka! :) Moje dziecko ma ją codziennie. Też fajne uczucie :)

reklama
Do góry