reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

1-4 to pierwszy miech
5-8 drugi itd...
ja sie dowiedzialam z testu w 6 a w 7tc gin potwierdzil... :p:p:p

Z tymi miesiącami to tak nie do końca, bo miesiąc nie ma zwykle 4 tygodni a więcej... i najlepszy jest według mnie nastepujący sposób liczenia
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

Kedyś gdzieś to z jakiejś książki wyczytałam ale na forum BB też już ktoś kiedys taki sposób podal. No a według tego co napisalaś to ciąża musialaby trwac 36 tyg a trwa faktycznie 40 tyg.
No i ja sie dowiedzialam w 4 tyg i już kilka dni po tescie potwierdził to gin, tzn 2 dni po spodziewanym terminie miesiączki która na szczęście nie przyszła :-D

reklama
Witam :)
mój brzuszek był widoczny już na początku 4 mies, teraz urósł do ogromnych rozmiarów i już się tak nie cieszę, że go widać ;-)

Hej:)
A ja jestem na początku 17 tyg. i brzuszek widać tylko trochę. Może dlatego, że na samym początku schudłam 2 kilogramy i od tamtej pory nic nie przytyłam? W każdym razie namacalnym dowodem na to, że jednak rośnie jest to, że przestałam się mieścić w jeansy. Dziś kupiłam sobie pierwsze w życiu ciążowe spodnie. Fajne uczucie :)

Później to będzie coraz gorzej- większe staniki, bluzki, nawet majtki! Ja musiałam całkowicie zmienić swoją garderobę. Jestem w 33 tyg i bez brzucha powiększyłam się o jakieś 1,5 rozmiaru. Z brzuchem to o jakieś 2-3 :)
A fajne uczucie to będzie jak zaczniesz czuć maluszka :) Ja na początku to po nocach spac nie mogłam, tak byłam przejęta i szczęśliwa :)

Tez musiałąm zmienic garderobe, majtki to jak spadachrony :-D:-D uczucia jak dziecko sie rusza nie do opisania :-D pierwszy raz jak poczułam byłam szczesliwa i chciałam by sie jak najwiecej ruszał :-)

U mnie podobnie fantastyczne uczucie jak bobasek buszował w brzuszku. w pierwszej ciazy widac było okolo 5. m-ca, a teraz jestem w 4. i jakos szybciej brzuszek " wyskoczył", chociaz niektorzy jeszcze myslą, ze troszke przytyłam i taktownie milczą, ale ja juz znam te spojrzenia wiec od razu mówie- nie utylam, jestem w ciązy! hahah, bo to dla mnie wielka radosc i upragnione maleństwo :)

chociaż już później, jak dzidziuś nieraz kopnie, to aż zaboli! Albo czkawka! :) Moje dziecko ma ją codziennie. Też fajne uczucie :)

reklama
Do góry