reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak szybko widoczny byl wasz brzuszek???

ja jestem w 6.5 miesiącu ciąży i w ogóle jeszcze nic nie widać. Wyglądam raczej jakbym przytyła w brzuchu od objadania sie i w biuście też :D

reklama
Mam pytanko? jak szybko rosnie brzuch tzn chodzi mi o to czy mozna to zauwazyc z dnia na dzien i kiedy to sie zaczyna. czy moze rosnie po troszku ze ciezko zauwazyc zmiane?

To zalezy ... u kazdej kobiety inaczej.Ja zaszlam w ciaze w listopadzie a brzuch mialam widoczny dopiero na wiosne :-)
Zazwyczaj brzuszek pojawia sie okolo 5 miesiaca..oczywiscie u szczuplych kobiet bedzie widoczny predzej a u tych kraglejszych nawet pozniej.

ja jestem w 7 i szczerze mowiąc dopiero stał się widoczny i nieco "przeszkadzający" pod koniec 6 miesiaca. dodam, ze nigdy nie bylam szczupla. o ciazy dowiedzialam sie w 8 tygodniu i wazylam 72,500...teraz jestem w 7 i waze70,200 ;) czujemy się wspaniale. pozdroawiam ;*

niestety u każdej kobiety inaczej. u mnie np dopiero w 7 miesiącu się pokazał. W kolejnych ciążach szybciej. W dużej mierze zależy to od siły mięśni brzucha ale też i od predyspozycji indywidualnych. jedna mają gigantyczne brzuchy inne malutkie. (Jak przyszłam na porodówkę to się wszyscy dziwili, że to 9 miesiąc :)

Ale jak już Ci urośnie to na pewno zauważysz zmianę:)

Ja miałam malutki brzuszek.w 30 tygodniu nikt mi nie wierzył ze jestem w 3 trymestrze.Po 35 tygodniu strasznie mi wywaliło go to przodu ale i tak się smiali że ja do porodu a brzucha wogóle prawie nie mam

w pierwszej ciąży pojawił się w około 18 tygodniu i potem z dnia na dzień był coraz większy, w drugiej już w 10 tygodniu było widać, że jestem w ciąży

to tak jak ja, w pierwszej ciąży do końca szóstego mies. nikt mi nie powiedział że jestem w ciąży, a potem jak wyskoczył mi brzuch z dnia na dzień to myślałam ze mi kręgosłup pęknie. Natomiast teraz dopiero co się dowiedziałam że jestem w ciąży, a mój mąż już z tydzień temu stwierdził że przytyłam; obawiam się jednak że to nie przez ciążę a przez Święta... :wściekła/y:

reklama
......oczywiscie u szczuplych kobiet bedzie widoczny predzej a u tych kraglejszych nawet pozniej.

Z tym, że z każdą kobietą jest inaczej ok, ale z resztą nie do końca się z zgodzę. Należę raczej do grupy szczupłych (co niektórzy twierdząc, że wręcz chudych) kobiet, jestem w 19tc brzuszek zauważają tylko osoby dobrze mnie znające i przebywające ze mną codziennie. Inni za to myślą, że to dopiero początek. Każda z nas jest inna. Jak mi ktoś wypominał, że to powinno już być konkretnie widać, spytałam lekarza czy aby na pewno wszystko jest w porządku i owszem było i jest dobrze.
Brzuszek rośnie, ale stopniowo z tego co mi wiadomo (choć to moja pierwsza ciąża) to dopiero z coraz bliższym rozwiązaniem brzuszek jest bardziej widoczny i to nie zawsze jak widać z powyższych postów :)
pozdrawiam

Do góry