reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak sobie radzicie z brakiem ciazy

Mnie to dziwi, że takie osoby nie protestują pod klinikami in vitro że to big pharma i tylko wyciągają hajs, a można odpuścić xD
A czy ja pisze o osobach, które maja poważniejsze problemy z bezpłodnością?? Czy napisałam na przykqdzie przynaciolk, która miała problem z wysoka prolaktyna. Piszesz komus o czytaniu ze zrozumieniem, a sama nie potrafisz tego robic.

reklama
Dziwne 🤔🤨ja z moim partnerem nie myśleliśmy o dzieciach nie planowaliśmy kompletnie nic i przez 10 lat współżycia bez zabezpieczenia jakoś nie zaszłam w ciążę. To odpuszczenie może jest dobre dla osób całkowicie zdrowych,ale jeśli ktoś ma problemy zdrowotne żadne odpuszczenie nic nie da np. jeśli jajowody są niedrożne to przy magicznym odpuszczeniu same się nie udrożnią.
A ja bym nawet poszła o krok dalej. Także Ci ludzie bez stwierdzonej przyczyny niepowodzeń tj. cierpiący na niepłodność idiopatyczną dostają chujozy na hasło „odpuście a będzie Wam dane”. To powinno być zakazane w konstytucji

Tak umiem czytać i nie spojrzałam na słowo „ zaszłam” wiec bez agresji. To, że Ty tak miałam nie znaczy, że ktoś inny też. Odpuściła na jakiś czas gdy zbiła już prolaktynę, nie starali się.
Tu znalazłam jedyne mądre zdanie które napisałaś w tym wątku : to że ty tak miałaś nie znaczy, że ktoś inny też.
To że twoja koleżanka zaszła bo niby odpuściła (choć raczej po zbiciu prolaktyny) nie oznacza, że ktoś inny też zajdzie, więc nie wzbudzaj poczucia winy w kobietach, które bardzo chcą zajść, że to ich wina, bo chcą za bardzo.

Ale ja cały czas pisze na jej przykładzie gdzie miała tylko problem z prolaktyna. Nie napisałam nigdzie, że chodzi mi o kogos kto ma powazniejsze problemy z bezpłodnością🤦‍♀️ ale chyba niektórzy nie potrafią czytać bo cały czas mowie na jej przykładzie.
Przeczytaj może jeszcze raz pierwszy wpis na tym wątku. Myślisz, że kobieta która ma przez 2 lata stymulowane cykle nie ma poważniejszych problemów z NIEplodnoscia?

Dziewczyny mija 2 rok odkąd staramy się o 2 dziecko cykle były monitorowane podawna lametta, duphaston, ovitrelle... Dalej nic jestem załamana... Owulacja jest a ciąży dalej nie ma :( może znacie jakaś klinikę, która się zajmuje takimi przypadkami? Może jest taka na NFZ? Może ktoś jest z podkarpacia i może polecić dobrego lekarza? 😭🙏🙏
Wracajac do najważniejszego tematu: jakie milas badania i jakie miał partner?
Hormony, nasienie, drożność jajowodów - to takie podstawowe :)

A ja bym nawet poszła o krok dalej. Także Ci ludzie bez stwierdzonej przyczyny niepowodzeń tj. cierpiący na niepłodność idiopatyczną dostają chujozy na hasło „odpuście a będzie Wam dane”. To powinno być zakazane w konstytucji
u nas leci czas dalej i ciąży nie ma,ale ostatni rok 2021 poszłam właśnie do ginekologa w związku z tym, że nie mogę zajść a okazało się, że mam raka szyjki macicy. Jestem po operacji oszczędzającej płodność i dalej nie mogę zajść w ciążę pomimo owulacji,hormony mam w porządku i teraz myślę nad drożnością.

A czy ja pisze o osobach, które maja poważniejsze problemy z bezpłodnością?? Czy napisałam na przykqdzie przynaciolk, która miała problem z wysoka prolaktyna. Piszesz komus o czytaniu ze zrozumieniem, a sama nie potrafisz tego robic.

Na bezpłodność to już tylko nawiedzenie ducha świętego nic więcej.

BTW jakby kiedyś jakąś zagubiona dusza tu weszła i zrozumiała, że jak ma problemy z prolaktyną to musi tylko odpuścić yo błagam ptaszyno nie słuchaj tych dyrdymałów.
Lec po leki na obniżenie prolaktyny bo jej podwyższony poziom jest jedną z miliona przyczyn niepłodności i po jej unormowaniu uwaga.... Można zajść w ciążę!

reklama
Do góry